Ilmoittautuminen Tiedekouluun 2021-2022

Tiedekoulun ilmoittautuminen syyslukukaudella alkaviin uusiin, alkaviin ja jatkaviin ryhmiin on käynnissä! Tiedekoulu palaa läsnäopetuksen ryhmien kanssa valtakunnalliseksi järjestäen yli 30 toimipisteessä luonnontieteiden, ohjelmoinnin ja mekaaniikan ryhmiä. Läsnäopetuksen rinnalla valittavana on suositut ohjelmoinnin 1-5 tasojen ohjatut verkko-opetuksen ryhmät sekä itseopiskelun kursseina luonnontieteitä, mekaniikkaa ja ohjelmointia.

TIEDOTE 12.4.2021

Tiedekoulu ja Kide Science aloittavat laajan yhteistyön

“Tiedekoulun ja Kide Sciencen yhteisenä tavoitteena on edistää tiede- ja teknologiakasvatusta, joten on luonnollista ja erittäin iloinen uutinen, että aloitamme laajan yhteistyön”, kertoo Kide Science toimitusjohtaja Sari Hurme-Mehtälä.

Tiedekoulun tiede- ja teknologiaopetus on painottunut aiemmin erityisesti kouluikäisiin lapsiin ja nuoriin. Tiedekoulu on järjestänyt ohjelmoinnin, robotiikan sekä luonnontieteiden opetusta valtakunnallisesti vuodesta 2015 alkaen. Kide Sciencen leikillinen pedagogiikka on puolestaan luotu nimenomaan pienten lasten tiedekasvatukseen tukemaan tärkeitä tutkimisen taitoja. Lapset ovat luonnostaan tutkijoita: he kokeilevat, testaavat, ihmettelevät ja tutkivat jatkuvasti. Useat tutkimukset osoittavat, että lapset hyötyvät paljon mm. myönteisen oppijaminäkuvan, motivaation ja ongelmanratkaisun kehittymisen näkökulmista varhaisesta tutkivasta toiminnasta.

”Tiedekoulun ja Kide Sciencen yhteistyössä hyödynnetään Tiedekoulun laajaa valtakunnallista toimipisteverkostoa ja samalla voimme nyt tarjota lisäksi Kide Science-toimintaa pienimmille lapsille”, kertoo Tiedekoulun toimitusjohtaja Maria Leivo yritysten yhteistyöstä. ”Rekrytoimme parhaillaan opettajia ja kerhojen ohjaajia ympäri Suomea ja ensi syksyksi meille voi samalla nyt hakea myös Kide-tiedekerhojen ohjaajaksi.” Tiedekoulun opetusmateriaaleilla ja Kide Science -materiaaleilla kuka tahansa voi lähteä helposti tutustumaan tiede- ja teknologiakasvatukseen toteuttamaan leikillistä tiedekasvatusta, robotiikkaa tai ohjelmoinnin perusteita. Kide Science perustuu perustajan FT Jenni Vartiaisen tutkimukseen pienten lasten tiedekasvatuksesta leikillisissä oppimisympäristöissä.

”Ilmoittautuminen syksyn 2021 toimintaan on avattu ja nyt on mahdollista ilmoittautua Kide Sciencen tarinallisiin ja leikillisiin tiedekerhoihin sekä Tiedekoulun robotiikan, ohjelmoinnin ja luonnontieteiden opetukseen eri puolilla Suomea www.tiedekoulu.fi kautta”, kertoo Maria Leivo ja kannustaa samalla myös ryhmien ohjaamisesta kiinnostuneita opettajia ja ohjaajia olemaan yhteydessä. Tervetuloa mukaan tiede- ja teknologiaseikkailuun!

Lisätietoja:

Maria Leivo, toimitusjohtaja