Ajankohtaista

Tiedekoululla harrastaminen turvallisesti rajoituksia ja ohjeita noudattaen

 

Tiedekoulun kevätlukukausi alkaa vkolla 4. Harrastaminen on mielekästä ja turvallista kun noudatamme yhteisiä ohjeita:

  • Harrastuksiin tullaan vain terveenä
  • Ryhmät oman ohjaajan johdolla sisään ja ulos
  • Huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta
  • Vältetään lähikontakteja ja pidetään turvaetäisyydet
  • Aikuisten välisiä kontakteja vältetään, sisätiloihin ei voi tulla odottamaan

Ilmoittautuminen Tiedekoulun kevätlukukaudelle 2022 on käynnissä

 

Tiedekoulun kevätlukukauden läsnäopetusryhmät alkavat vkolla 4. Lisää tietoa uusista toimipisteistä, ilmoittautumisesta ja opetustarjonnasta löytyy viikosta 45 alkaen.  Tiedekoulu palaa valtakunnalliseen läsnäopetukseen järjestäen yli 25 toimipisteessä luonnontieteiden, ohjelmoinnin ja mekaniikan ryhmiä. Läsnäopetuksen rinnalla valittavana on suositut ohjelmoinnin 1-5 tasojen ohjatut verkko-opetuksen ryhmät sekä itseopiskelun kursseina luonnontieteitä, mekaniikkaa ja ohjelmointia. Lisätietoa ryhmistä: info@tiedekoulu.fi. 

 

Rekrytoimme uusia ohjaajia! 

 

Lue lisää Rekrytointi-osiosta.

 

Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry ja Tiedekoulu aloittavat yhteistyön lasten tiede- ja teknologiaopetuksen edistämiseksi

 

Tiedekoulu ja Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry aloittavat yhteistyön syksyllä 2021. Yhteistyön tavoitteena on tarjota tilaisuus tiede- ja teknologiaharrastukseen mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle. Hope-yhteistyössä ovat mukana kaikki Tiedekoulun toimipisteet valtakunnallisesti. 

 

Tiedekoulu on järjestänyt lapsille ja nuorille tiede- ja teknologiaopetusta valtakunnallisesti vuodesta 2015. Tiedekoulussa lapset oppivat luonnontieteitä, mekaniikkaa, robotiikkaa ja ohjelmointia konkreettisella tavalla itse ratkoen ongelmia ja kokeilemalla. Yksittäisten lyhyiden kurssien ja työpajojen sijaan Tiedekoulu tarjoaa lapsille mahdollisuuden harrastaa tiedettä ja teknologiaa tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti. 

 

Syksyllä 2021 Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry on kartoittanut toimintansa piirissä olevia perheitä ja lapsia ja pyrkinyt löytämään tiede- ja teknologiaharrastamisesta kiinnostuneita lapsia. Tiedekoulu on hyväntekeväisyytenä tarjonnut näille lapsille syksyllä 2021 mahdollisuuden osallistua ryhmiin ilmaiseksi.

 

"Hope-yhteistyön avulla haluamme omalta osaltamme olla tukemassa Suomen tiede- ja teknologiaosaamisen pysymistä maailman kärjessä tarjoamalla mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden oppia tiedettä ja teknologiaa syvällisesti ja tavoitteellisesti", Tiedekoulun toimitusjohtaja Maria Leivo kertoo yhteistyön taustoista. 

 

Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry on tunnettu, vuodesta 2009 toiminut vapaaehtoistoimintaan perustuva tasa-arvonedistäjä, joka tarjoaa vähävaraisille ja heikommassa asemassa oleville lapsille ja perheille apua. Hope tukee perheitä edistämällä muun muassa lasten ja nuorten harrastustoimintaa tarjoamalla mahdollisuuden lajikokeiluihin tai pitkäkestoisen harrastuksen aloittamiseen. 

 

"Lasten harrastusten kirjo on laaja ja olisi hienointa, jos lapset sosioekonomisesta taustasta riippumatta pääsisivät toteuttamaan itseään juuri sellaisen harrastuksen parissa, mikä heitä eniten kiehtoo. Tämän yhteistyön myötä olemme lähempänä tätä tavoitetta", tiivistää Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

 

Lisätiedot: 

 

Toimitusjohtaja Maria Leivo, Suomen Tiedekoulu Oy, p. 040 5235 144, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Toiminnanjohtaja Eveliina Hostila, Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry, eveliina.hostila@hopeyhdistys.fi

 


Suomen Tiedekoulu Oy