Syyslomaviikolla (12.-18.10.) ei läsnä- eikä verkko-opetuksen harrastekerhoja

Aurinkoista ja rentouttavaa syyslomaviikkoa läsnä- ja verkko-opetuksen ryhmien tiedekoululaisille!

Olarin ja Kallion päiväleireillä vielä muutamia paikkoja jälkellä! Tervetuloa!

Ohjeistus syyslukukauden harrastuksiin osallistuville ja huoltajille

• Oppilas osallistuu Tiedekoulun harrastukseen vain terveenä (ei edes lieväoireisena). Jos oppilaalla on kuumetta, yskää tai muita ylähengitystieoireita, on hyvä tarkistaa THL:n toimintaohjeet ja jäädä kotiin.
  • Huoltajaa pyydetään viipymättä noutamaan sairastunut oppilas kotiin.
  • Huoltajat tuovat ja noutavat lapset Tiedekoulun ovelta. Tänä syksynä rauhoitamme sisätilat vain oppilaille ja opettajille. Huomioiden kuitenkin erityistarpeet.
  • Oppilaat odottavat ulkona kunnes ryhmän opettaja noutaa heidät sisälle.
  • Oppitunnit päättyvät noin 5 min ennen tunnin varsinaista päättymisaikaa, jotta edeltävä ryhmä ehtii tunnilta rauhassa ulos ennen seuraavan ryhmän sisään siirtymistä.
  • Annathan edeltävälle oppitunnille työrauhan. Opettaja tulee kyllä avaamaan oven kun tunti päättyy.
  • Oppilaat pesevät kädet ennen oppitunnin alkua, vessassa käynnin ja yskimisen/niistämisen jälkeen.
  • Vältetään kasvojen koskettelua, yskitään hihaan/nenäliinaan.
  • Ovenkahvoja ja pintoja pyyhitään useamman kerran päivässä.
  • Jos oppilas on ollut juuri ennen syyslukukauden alkua ulkomailla, tarkistathan tarpeen omaehtoisesta karanteenista.
  • Oppilas ja opettaja voivat käyttää halutessaan maskia/visiiriä.
  • Seuraamme aktiivisesti THL:n ohjeistuksia ja noudatamme erityisjärjestelyjä, jotta Tiedekoululla on miellyttävää ja turvallista harrastaa. Kiitos, että otat muut huomioon!

Syyslukukausi 2020 alkaa viikolla 35

Syyslukukaudella ryhmiä toteutetaan sekä läsnä- että verkko-opetuksena. Verkko-opetus toteutetaan yhteistyössä STEM School Finlandin kanssa. Verkko-opetuksen sisältö ja opetussuunnitelma ovat yhtenevät läsnäopetuksen kanssa. Samalla Tiedekoulu keskittää läsnäopetuksen kolmeen toimipisteeseen: Espoo Olari, Helsinki Kallio ja Turku Nummi. Lue lisää ilmoittautumisesta ja ryhmistä Ryhmät- ja Ilmoittautuminen välilehdiltä.

Kesäkuun päiväleirit - Ilmoittautuminen jatkuu!

Kesäkuun suositut päiväleirit voidaan toteuttaa! Päiväleirejä järjestetään Espoon Olarissa, Helsingin Kalliossa ja Turun Nummessa. Päiväleirien osallistujamäärä on laskettu, joten paikkoja on rajallisesti. Leirit toteutetaan noudattaen viranomaisten laatimia ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniaohjeita.

Vapunaattona 30.4. ja Helatorstaina 21.5. ei Pygame ryhmien etäoppitunteja

Suomen Tiedekoulu toiminta on siirtynyt etäopetukseen

Suomen hallituksen koronavirustilanteeseen liittyviin suosituksiin ja kehotuksiin perustuen Suomen Tiedekoulun harrastekerhojen kokoontuminen on keskeytetty 16.3. Seuraamme viranomaisten määräyksiä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista tällä sivulla.

Harrastekerhot ovat siirtyneet etäopetukseen viikosta 13 alkaen. Kaikille oppilaille on pyritty löytämään sopiva ryhmä jatkaa harrastusta ja näin mahdollistaa siirtyminen seuraavalle tasolle syyslukukaudella. Ymmärrämme, että kaikilla lapsilla ei ole kotona Technics legoja, joten soveltavat mekaniikan teemat on toteutettu myös peruspalikoilla. Mini- ja tutkijakerhojen teemat valittu niin, että kokeet pystyy tekemään kotikeittiön välineillä ja peruselintarvikkeilla. Vaihtoehtoisesti oppilas voi siirtyä toisen harrastekerhon kuten ohjelmoinnin opetukseen. Huoltajille on lähetetty sähköpostilla ohjeet etäopetuksesta viikolla 13. Pahoittelemme, jos viesti on eksynyt matkalla, hautautunut viestitulvassa tai ohjautunut roska/mainospostiin.

Otathan yhteyttä, jos tarvitset ohjeet info@tiedekoulu.fi

Suomen Tiedekoulu has moved to distance learning

Based on the recommendations of the Finnish Government about the Covid-19 situation, Suomen Tiedekoulu hobby clubs are suspended from 16th March. We monitor the situation and follow any possible authorities’ instructions. Pls follow this website!

Tiedekoulu has started distance learning from w13 onwards. We have tried to find suitable distance learning group for all students. Distance learning videos enable students to carry on their hobby lesson when preferred. We know that not all children have Technics legos at home. Themes are selected so that the themes can be build with smaller amount of spare parts and there is also variations with basic bricks. Miniscience and science theme  experiments can be done with supplies and material one have at home. Its also possible to swap to the coding group if preferred or other way round. Distance learning instructions has been emailed to the guardians  on  w13. We do appologize if your message is lost in transit, snowed  or redirected to junk / ads. Pls dont hesitate to email to get a new copy info@tiedekoulu.fi

Tiedekoulu siirtyy etäopetukseen alkaen ma 23.3.

Lisätietoa sivulla Etäopetus. Tiedotamme etäopetuksesta ryhmäkohtaisesti huoltajille sähköpostilla ensi viikon aikana.

Tiedekoulun harrastekerhojen toiminta keskeytetty ma 16.3. alkaen

Tiedekoulun harrastekerhojen toiminta on keskeytetty 16.3. alkaen. Seuraamme aktiivisesti tilannetta. Valmistelemme etäopetuksen mahdollisuutta harrastekerhojen osalta. Tiedotamme jatkotoimenpiteistä kotisivuillamme, FB ja sähköpostitse huoltajille. Pidetään huoli itsestämme ja läheisistä!

Tiedekoulu hobby clubs are suspended from 16th March onward as a precautionary measure. The situation is followed carefully. Distance learning possibilities are prepared. More information will be provided at www.tiedekoulu.fi, at FB and via email for the parents.  Let´s take care of each other!