LÄSNÄOPETUS ALKAA MA 18.1. ALKAVALLA VIIKOLLA!

Tiedekoulun ryhmät aloittavat suunnitellusti kevätlukukauden läsnäopetuksessa! Tiedekoulun ryhmäkoko on alle 10 ja huolehdimme THL suosituksia hygieniasta ja turvaväleistä.  Kokoontumisrajoitukset koskevat yleisiä kokoontumisia ja julkisia tapahtumia. Pääkaupunkiseudun kuntien järjestämä tai kuntien tiloissa tapahtuva harrastetoiminta pysyy keskeytyksissä 31.1. asti ja tämä on suositus yksityisille toimijoille. Kaikilla on varmasti hyvät tahto ja pyrkimys pitää tauti kurissa ja ennaltaehkäisevät toimet tehdään huolella!

Ohjeistus kevätlukukauden 2021 harrastuksiin osallistuville ja huoltajille

• Oppilas osallistuu Tiedekoulun harrastukseen vain terveenä (ei edes lieväoireisena). Jos oppilaalla on kuumetta, yskää tai muita ylähengitystieoireita, on hyvä tarkistaa THL:n toimintaohjeet ja jäädä kotiin.
  • Huoltajaa pyydetään viipymättä noutamaan sairastunut oppilas kotiin.
  • Huoltajat tuovat ja noutavat lapset Tiedekoulun ovelta. Vältämme turhia aikuisten välisiä kontakteja ja tällä hetkellä huoltajat eivät ole tervetulleita sisätiloihin.
  • Oppilaat odottavat ulkona kunnes ryhmän opettaja noutaa heidät sisälle.
  • Oppitunnit päättyvät noin 5 min ennen tunnin varsinaista päättymisaikaa, jotta edeltävä ryhmä ehtii tunnilta rauhassa ulos ennen seuraavan ryhmän sisään siirtymistä.
  • Oppilaat pesevät kädet ennen oppitunnin alkua, vessassa käynnin ja yskimisen/niistämisen jälkeen.
  • Vältetään kasvojen koskettelua, yskitään hihaan/nenäliinaan. Käsihuudetta on tarjolla.
  • Ovenkahvoja ja pintoja pyyhitään useamman kerran päivässä.
  • Jos oppilas on ollut juuri ennen lukukauden alkua ulkomailla, tarkistathan tarpeen omaehtoisesta karanteenista.
  • Tiedekoulun opettajat käyttävät oppitunneilla maskia.
  • Oppilaat voivat käyttää maskia/visiiriä. THL suosittelee maskin käyttöä yli 12 -vuotiaille.
  • Seuraamme aktiivisesti THL:n ohjeistuksia ja noudatamme erityisjärjestelyjä, jotta Tiedekoululla on miellyttävää ja turvallista harrastaa. Kiitos, että otat muut huomioon!

Lukukausistipendit jaettu

Tiedekoulun kevätlukukauden lukukausistipendit  jaettiin 8 uudelle ja jatkavalle tiedekoululaiselle 23.12. Hakemuksia tuli runsaasti, iso kiitos kaikille!  Jokaisen hakemuksen lapsi tai nuori varmasti olisi ansainnut tai tarvinnut keväälle harrastuksen Tiedekoululla. Niinpä stipendimäärä tuplattiin ja kevätlukukauden harrastuksen Tiedekoululla sai yhteensä 8 lasta ja nuorta.

Tiedekoulun yhteistyökumppani Profiz Business Solution Oy lahjoittaa myös tänä jouluna kahdelle uudelle tai jatkavalle tiedekoululaiselle kevätlukukauden! Tiedekoulu lahjoittaa toiset kaksi lukukautta. Yhteensä neljä lukukautta jaetaan stipendinä motivoituneelle koodarille, luonnontieteilijälle tai mekaniikan harrastajalle!

Lähetä viimeistään ti 22.12. sähköpostilla vapaamuotoinen perustelu miksi juuri sinun, kaverisi, lapsesi tai lapsenlapsesi toive on saada lahjaksi kevätlukukausi Tiedekoulun harrastuksessa. Kerro lyhyesti motivaatiosta, tulevaisuuden suunnitelmista ja/tai tarpeesta. Laitathan viestiin lapsen nimi, ikä, toivottu harrasteryhmä (läsnä- tai ohjattu verkko-opetus), paikkakunta sekä omat yhteystietosi. Viestiin otsikko - Harrastus Tiedekoulussa ja lähetä info@tiedekoulu.fi

SYYSLUKUKAUDEN VIIMEISET OPPITUNNIT POIKKEUSJÄRJESTELYIN ma 30.11. - la 12.12. sekä la 19.12.

Pääkaupunkiseudun vakavan koronavirustilanteen takia Tiedekoulun Olarin ja Kallion syyslukukauden viimeiset oppitunnit järjestetään ma 30.11. alkaen poikkeusjärjestelyin. Tiedekoululaisten huoltajille on lähdössä sähköpostilla info ja toimintaohjeet.
  • Koodikoulun oppitunnit pidetään etänä lukujärjestyksen mukaan ma30.11. - 12.12. ja lauantain ryhmien viimeiset oppitunnit vielä 19.12.2020 (Pyhäinpäivä siirsi yhden oppitunnin).
  • Robo, Animointi ja Tutkijakerhojen oppitunnit siirtyvät pidettäväksi tammikuun alussa viikoilla 1-2.
Due to severity of COVID-19 situation in Helsinki capital area, class-room education is suspended from Mon 30th November. Programming groups will commense in distance learning during w49-50 (w51 Sat groups). The lessons of Mechanics, Science and Animation groups will be arranged in the beginning of January (w1-2). Information email is send by email to all parents.