Tiedekoulu on siirtynyt etäopetukseen viikosta 13. Näin haluamme tarjota jatkumon oppilaiden tiede- ja teknologiaharrastuksille, jotta taitojen kehittyminen voi jatkua vallitsevasta poikkeustilanteesta huolimatta. Pienimmät tiedekoululaiset tarvitsevat toki huoltajien apua, mutta toivottavasti oppitunneista on iloa ja oivallusta sekä yhteistä tekemistä koko perheelle. Harrastekerhojen oppitunnit toteutetaan etäopetuksena kunnes viranomaiset antavat luvan palata normaaliin ja avata harrastekerhot läsnäopetukseen.

Miten käytännössä?

Tiedekoulun harrastekerhojen oppitunnit ovat jatkossakin kerran viikossa pidettäviä oppitunteja. Oppimisympäristö siirtyy digitaaliseen materiaaliin, videoihin ja demotunteihin lapsen ryhmästä ja iästä riippuen. Oppimateriaalin käyttöön tarvitaan päätelaite, joko tietokone, tabletti tai älykännykkä sekä nettiyhteys. Koodikoululainen tarvitsee tehtävien tekoon tietokoneen kuten tähänkin asti. Robokerholaiset - nyt on aika ottaa legot esille. Oppituntien teemat jatkuvat Lego Technics ja sähkömoottoreilla, mutta olemme tehneet soveltavat tiede- ja teknologiapainoitteiset teemat toteutettavaksi myös Legon peruspalikoilla. Mini- ja tutkijakerhojen teemojen kokeet ja testit on mahdollista tehdä kotoa löytyvillä tavaroilla ja peruselintarvikkeilla.

Oppimateriaalia avataan sivulle portaittain eri viikonpäivinä alla olevan lukujärjestyksen mukaan. Näin huomioimme osaltamme etäyhteyksien päässä töitä tekevät huoltajat ja koululaiset. Yllättäviin muutoksiin varautuminen on haastavaa tässä tilanteessa, joten lukujärjestykseen voi tulla muutoksia mikäli opettajat sairastuvat.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Ryhmän oppimateriaalia avataan viikoittain alla olevan lukujärjestyksen mukaisena päivänä klo14.00 jälkeen.  Tiedekoululaisen huoltajille on lähetetty sähköpostilla ohjeet ja linkit viikolla 13. Olethan yhteydessä jos tarvitset viestin uudestaan info@tiedekoulu.fi

Etäopetuksen lukkari:

Tutkija 1-2

Miten valmistautua etäopetukseen?

Mini- ja Robottikerhot

Kotitehtävä ottaa legot esille! Käytämme oppitunneilla niin peruspalikoita kuin Lego Technic ja Power Functions sähkömoottoreita. Mini- ja robottikerhojen oppitunneilla on vaihtoehtoiset mallit Legon peruspaloilla tehtäväksi!

Mini- ja tutkijakerhot

Oppimateriaalien teemat on suunniteltu toteutettaviksi materiaaleilla ja peruselintarvikkeilla, joista useimmat löytyvät kotoa.

Koodikoulut

Koodikoululaiset tarvitsevat tietokoneen ja nettiyhteyden sekä itsenäistä otetta. Oppitunneilla ei ole tarkoitus pelata, vaan koodata! Sähköpostin päässä on apua jos oppilas tarvitsee apua. Rohkeasti vain viestiä info@tiedekoulu.fi

Devaajat, Keksijät ja Animointi

Teemme parhaamme sijoittaaksemme oppilaat Koodi- ja Roboryhmiin, joista on heille mielekästä tekemistä sekä uutta opittavaa. Näiden ryhmien oppitunneilla käytetään laitteita ja tarvikkeita, joita oppilailla ei ole itsellään.

Linkit etäopetussisältöihin - Huom! Olemme luoneet virtuaaliset luokkatilat eri ryhmille.

Koodikoulut

Robottikerhot