Koodikummi-ohjelmalla Suomeen lisää koodareita

Toteutamme yhteistyössä Ohjelmistoyrittäjät ry:n kanssa Koodikummi-ohjelman, joka vaikuttaa konkreettisesti koodaripulan ratkaisemiseen Suomessa ja samalla kasvattaa tyttöjen sekä naisten osuutta ohjelmoinnin, teknologian ja tekniikan parissa.

Kummiyritys sponsoroi alkeisohjelmointiryhmää tai tyttöjen alkeisohjelmointiryhmää. Ohjelman kummiyritykset mahdollistavat ohjelmoinnin opiskelusta kiinnostuneiden osallistumisen kehittävään ja pitkäjänteiseen harrastustoimintaan. Ohjelmointi- ja teknologiaosaamisen kehittäminen on sijoitus oppilaan tulevaisuuteen ja se edistää tutkitusti matematiikan, kemian, fysiikan, tekniikan ja luonnontieteiden opiskelua koulussa ja vaikuttaa tulevaisuuden alavalintaan.

Ohjelman ensimmäiset ryhmät aloittivat viikolla 3 tammikuussa 2023

Koodikummi-ohjelma starttasi pääkaupunkiseudulla kahdella alkeisryhmällä kevätlukukaudella 2023. Toinen alkeiskoodiryhmä on suunnattu tytöille ja toinen kaikille koodauksesta kiinnostuneille.

Koodikummi-yritysten sponsoroimien harrastuspaikkojen hakuaika on kevään 2023 osalta päättynyt. Kiitos kaikille hakemuksen lähettäneille, paikan saaneille ilmoitimme henkilökohtaisesti.

Lastenlapsemme on yli-innostunut ja ahkerana mukana jo toista vuotta!
Tiedekoulu vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tämä on ollut oikein mukava lahja isovanhemmilta innokkaalle legorakentajalle, vanhemmatkin tykkäävät.
Yleisesti kovasti olemme pitäneet Tiedekoulusta ja varmasti jatkossakin meiltä sinne tulee lapsia. Perheen vanhin lapsi onkin jo kolmatta vuotta teillä. Ja kolmas perheen kuopus haluaa ehdottomasti mukaan ensi syksynä
Lopultakin 12-vuotias sai pedagogisesti taitavaa opetusta koodaamisen jalossa taidossa. Harrastuspuolella vaikeasti miellytettävä lapsi on tykännyt ja motivoitunut. Hienoa, että tällaista järjestetään! Iso kiitos henkilökunnalle ja omistajille!
Lasten rohkaiseminen itsenäiseen työskentelyyn ja luovuuteen on varmasti hyvä linja, oma lapseni taisi vain perfektionistina pettyä kun tehty rakennelma ei toiminutkaan heti kuten oli ajatellut. Eilen Robottikerhosta tuli joka tapauksessa kotiin tosi iloinen lapsi, nyt rakennetut autot ajoivat jo kilpaa. ;-)

Ohjelmointi

Ohjelmointi

Robotiikka

Robotiikka

Luonnontieteet

Luonnontieteet

Seuraa meitä somessa