Koodikummi-ohjelmalla Suomeen lisää koodareita

Toteutamme yhteistyössä Ohjelmistoyrittäjät ry:n kanssa Koodikummi-ohjelman, joka vaikuttaa konkreettisesti koodaripulan ratkaisemiseen Suomessa ja samalla kasvattaa tyttöjen sekä naisten osuutta ohjelmoinnin, teknologian ja tekniikan parissa.

Kummiyritys sponsoroi alkeisohjelmointiryhmää tai tyttöjen alkeisohjelmointiryhmää. Ohjelman kummiyritykset mahdollistavat ohjelmoinnin opiskelusta kiinnostuneiden osallistumisen kehittävään ja pitkäjänteiseen harrastustoimintaan. Ohjelmointi- ja teknologiaosaamisen kehittäminen on sijoitus oppilaan tulevaisuuteen ja se edistää tutkitusti matematiikan, kemian, fysiikan, tekniikan ja luonnontieteiden opiskelua koulussa ja vaikuttaa tulevaisuuden alavalintaan.

Ohjelman ensimmäiset ryhmät aloittivat viikolla 3 tammikuussa 2023

Koodikummi-ohjelma starttasi pääkaupunkiseudulla kahdella alkeisryhmällä kevätlukukaudella 2023. Toinen alkeiskoodiryhmä on suunnattu tytöille ja toinen kaikille koodauksesta kiinnostuneille.

Koodikummi-yritysten sponsoroimien harrastuspaikkojen hakuaika on kevään 2023 osalta päättynyt. Kiitos kaikille hakemuksen lähettäneille, paikan saaneille ilmoitimme henkilökohtaisesti.

Robottikerho on synnyttänyt innon robotteihin, kiitos siitä. Lisäksi Tiedekoulun kurssit ovat olleet ensimmäinen harrastus, jonne lapsemme on lähtenyt mielellään. Rauhallinen, pieni ryhmä, jossa ei tarvitse kilpailla, on ollut omiaan lisäämään hänen rohkeuttaan kokeilla uutta. Eli kiitos siis kuluneista puolestatoista vuodesta.
Koodikoulu on ollut hauskaa ja havainnollista ja hienoja projekteja on jo syntynyt. Videot ovat kyllä itsessään oikein selkeitä ja havainnollisia, niistä kehuja! Innostuksen herättäminen on tärkeintä. Oppiminen seuraa kyllä perästä. Ja innostusta on ainakin alkusyksyn perusteella hyvinkin havaittavissa J
Lopultakin 12-vuotias sai pedagogisesti taitavaa opetusta koodaamisen jalossa taidossa. Harrastuspuolella vaikeasti miellytettävä lapsi on tykännyt ja motivoitunut. Hienoa, että tällaista järjestetään! Iso kiitos henkilökunnalle ja omistajille!
Kiitos paljon kivasta kerhosta! Ensimmäinen harrastus, missä poikani viihtyy!
Tiedekoulu vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tämä on ollut oikein mukava lahja isovanhemmilta innokkaalle legorakentajalle, vanhemmatkin tykkäävät.