Opet

Turun opettajat

Maria Leivo

 

Maria Leivo on Lasten Tiedekoulun perustaja ja Suomen Tiedekoulu Oy:n toimitusjohtaja. Maria sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea (Pori, Tampere, Oulu, Helsinki, Espoo, Lahti, Kuopio) ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Maria tekee pääasiassa uusien ryhmien sisällön ja opetussuunnitelmien suunnittelua sekä toteuttaa pilottiryhmiä. Lisäksi Maria vastaa yhteistyöprojekteista sekä Tiedekoulun kehittämisestä. Maria on ohjannut monenlaisia luonnontiederyhmiä eri-ikäisille lapsille ja nuorille vuodesta 2012.

 

Marian yhteystiedot: 040 5235144, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Nina Kainulainen

 

Nina Kainulainen sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea (Pori, Tampere, Oulu, Helsinki, Espoo, Lahti, Kuopio) ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Nina osallistuu myös uusien ryhmien aloituksiin ja tietää vastaukset kaikkiin lasten ja vanhempien kysymyksiin. Nina on opettanut eri ryhmiä Lasten Tiedekoulussa vuodesta 2015.

 

Ninan yhteystiedot: 044 988 1378, nina.kainulainen@tiedekoulu.fi

Tiina Virtanen

 

Tiina toimii opettajana Turun seudulla. Oman innostuksensa IT -alaan Tiina on saanut alakouluikäisenä tietokonekerhosta, ja tätä kokemusta ja innostusta hän haluaa jakaa myös tiedekoulun oppilaille. Myös legot ovat olleet aina lähellä Tiinan sydäntä. Parhainta Tiedekoulussa onkin se, että saa yhdistää nämä asiat toisiinsa ja kokeilla, tutkia ja innostua lasten kanssa hauskalla, mutta hyödyllisellä tavalla. Tällä hetkellä Tiina opiskelee Turun Ammattikorkeakoulussa IT-tradenomin tutkintoa, ja haaveilee aloittavansa pedagogiset opinnot valmistumisensa jälkeen. Tiinalla on kotona 6 -vuotias lapsi. Vapaa-aika kuluukin perheen parissa, samoillen metsässä sekä koiralenkeillä. 

 

Tiinan yhteystiedot ovat: tiina.virtanen@tiedekoulu.fi 

 

Riikka Anttonen

 

Riikka toimii opettajana Turun seudun ryhmissä. Riikka on opiskellut tietotekniikkaa Turun amk:ssa ja valmistunut sieltä tietotekniikan insinööriksi 2013. Riikka on myös toiselta ammatiltaan tekstiilialan artesaani.  Riikka harrastaa salibandyä ja perhekerhoa yhdessä pienen 1 -vuotiaan poikansa kanssa.

 

Riikka pitää kovasti lasten kanssa työskentelystä ja legojen rakentelu on hänen lempipuuhaansa. Lisäksi Riikka pitää siitä, että pääsee jakamaan ohjelmointiosaamistaan lapsille. 

 

Riikan yhteystiedot: riikka.anttonen@tiedekoulu.fi

Liina Repo 

 

Liina toimii opettajana Turussa. Liina opiskelee Turun yliopistossa englantia ja fonetiikkaa. Liinan opinnot  suuntautuvat teknologiselle puolelle, ja hän onkin hyvin kiinnostunut kieliteknologiasta erityisesti ja kokemusta ohjelmoinnista. Vapaa-ajallaan Liina on kaikenlaisten käsitöiden intohimoinen harrastaja ja hän haluaa aina kokeilla uusia tekniikoita ja tapoja. Liina on myös innokas geokätköilijä ja hän pitää luonnossa liikkumisesta. Tiedekoulun toiminnassa Liinaa viehättää tieteen erilaisten ilmiöiden havainnointi ja jäsentely, sillä hän haluaisi erityisesti innostaa lapsia ja vanhempiakin tutkimaan kohtaamiaan ilmiöitä ja rohkaista kaikkia käyttämään omaa luovuuttaan ja ongelmanratkaisutaitojaan.

 

 

Oulun opettajat

Heidi Hyyppä

 

Heidi toimii Lasten Tiedekoulun päätoimisena opettajana Metsokankaalla,  Hintassa ja Etu-Lyötyssä. Hän ohjaa myös päiväkotiryhmien tiedekerhoja Metsokankaalla, Etu-Lyötyssä ja Hintassa aamupäivisin. Tämän lisäksi Heidi osallistuu Lasten Tiedekoulun sisällön kehitystyöhön. Heidi on tuplamaisteri Oulun yliopistosta, ja on luonnontieteelliseltä koulutukseltaan geologi, sekä luokanopettaja teknologiapainotteisesta luokanopettajakoulutuksesta. Heidi on ehtinyt tehdä monenlaista koulutusalojensa työtä päivätöinään, joista viime vuodet hän on toiminut luokanopettajana. Heidi ohjaa ja kannustaa oppilaitansa yrittämiseen, luovuuteen, tutkimiseen   sekä tekemällä oppimiseen ja on itsekin innoissaan, että voi hyödyntää Tiedekouluopettajan työssä monia vahvuuksiaan. Heidi on luonteeltaan helposti lähestyttävä, pirteä ja lasten kanssa viihtyvä energiapakkaus. Vapaa-ajalla hän nauttii retkistä luonnossa, monipuolisesta liikkumisesta, käsillä tekemisestä sekä kulttuurista monissa muodoissaan.

 

Heidin yhteystiedot: heidi.hyyppa@tiedekoulu.fi, 044 305 7091 

Joni Aikio

 

Joni toimii Tiedekoulun opettajana Oulussa. Joni on koulutukseltaan teknologiapainotteinen luokanopettaja ja ennen opettajaksi kouluttautumista hän opiskeli fysiikkaa yliopistossa. Joni toimii tällä hetkellä Personal Trainerina vetäen erilaisia liikuntaryhmiä Oulussa ja maalaa muotokuvia tilauksesta. Tiede ja taide kiehtoo kummatkin Jonia yhtä paljon. Jonin unelma-ammatti pienenä olisi ollut LEGO-insinööri, ja edelleen luovuus ja asioiden tekeminen omalla tavalla on hänelle tärkeää. Tiedekoulussa  hän saa mahdollisuuden innostua, tutkia ja opettaa myös itselleen kiinnostavia aiheita.

 

Vapaa-ajallaan Joni tykkää liikkua monipuolisesti ja onkin kokeillut melkoisen läjän erilaisia lajeja. Taiteilu, kirjat, elokuvat, tiede, luonto, sekä erilaiset pelit myös kiehtovat. Luonteeltaan Joni on helposti lähestyttävä ja elämän rennosti ottava sovittelija.

Pääkaupunkiseudun opettajat

Heidi Villikka

 

Heidi toimii opettajana pääkaupunkiseudulla. Heidi on matematiikkaa, tietojenkäsittelytiedettä "käpistelyä" ja kasvatustiedettä opiskellut opettaja. Matematiikassa niin kuin muussakin Heidiä viehättävät ongelmanratkaisu ja pulmatehtävät. Ohjelmoinnissa hienoa on sen täysin looginen rakenne ja eteneminen.  Opiskelujen vastapainona hän on ollut mukana erilaisissa kerho- ja vapaaehtoistoiminnoissa kuten partiossa. Vapaa-ajalla Heidi tykkää kaikenlaisesta näpertelystä ja kirjojen lukemisesta. 

 

Heidin yhteystiedot: 050 439 0882, heidi.villikka@tiedekoulu.fi

Petteri Mäntymaa

 

Petteri toimii opettajana pääkaupunkiseudulla. Petteri on tilastotieteen opiskelija, judoka ja innokas nojatuolitähtitieteilijä. Petterin mielestä tiede tukee kasvatusta mitä parhaalla tavalla. Sen avulla voi oppia käsittelemään vaikeitakin pulmia ja kysymyksiä, pilkkomalla niitä osiin ja ratkaisemalla palanen kerrallaan. Tilastotieteen ohella hän suorittaa myös matematiikan ja tietojenkäsittelytieteen sivuaineopintoja.

 

Judon ja taivaalle tuijottelun lisäksi Petteri kuluttaa vapaa-ajallaan monenlaista kulttuuria tietokonepeleistä taidemuseoihin ja oopperaan.

Joonas Mustonen

 

Joonas toimii opettajana pääkaupunkiseudulla. Joonas opiskelee Helsingin yliopistossa fysiikkaa ja hänellä on valtaisa kiinnostus lähes koko universumia kohtaan. Palo visioida ja kokeilla uusia ideoita ohjaavat Joonasta sekä ihmisenä että opettajana. Monet vaikeat ongelmat yksinkertaistuvat, kun ne konkretisoi ja käsittelee itselle tuttujen asioiden kautta. Kerhossa jokainen saa vapaasti kokeilla ja erehtyä ilman paineita oman kiinnostuksensa pohjalta.Sitä varten opitaan ensin hyödyllisiä perustietoja ja -taitoja. Joonas on myös mukana kehittämässä EV3-, Java- ja Arduino-ohjelmointikurssien sisältöjä.

 

Anu Riihiaho

 

Anu toimii Vihdin toimipisteen opettajana. Anu on yleisen ja aikuiskasvatustieteen opiskelija Helsingin Yliopistosta, joka on erityisen kiinnostunut alkeisohjelmoinnista sekä omaa runsaasti kokemusta Arduino-pohjaisen robottien kanssa työskentelystä. Anu on vetänyt erilaisia aiheeseen liittyviä koulutuksia ja työpajoja runsaasti. Anu on myös osallistunut paljon Innokas-verkoston toimintaan. Luonteeltaan Anu on helposti lähestyttävä sekä lastenmielinen.

 

 

Julia Nihtilä

 

Julia toimii opettajana pääkaupunkiseudun ryhmissä. Julia on positiivisen elämänasenteen omaava, luonnossa liikkumista rakastava molekyylibiotieteiden opiskelija. Molekyylibiologian lisäksi Julia on innostunut erityisen paljon ohjelmoinnista, jonka perusteihin hän on päässyt tutustumaan Helsingin Yliopistossa. Käsityöt, etenkin neulominen ja virkkaaminen, sekä niiden lisäksi leipominen ja leipomusten koristelu ovat Julialle tärkeitä harrastuksia. Julia on myös päässyt työskentelemään päiväkodissa ja se on ollutkin yksi hänen parhaista kesätöistään. Julian mielestä on uskomatonta, kuinka ennakkoluulottomia ja innovatiivisia lapset ovat joka ikinen päivä. Tärkeää on kehittävä hauskanpito, yhdessä tekeminen ja oppiminen sekä toisista huolehtiminen. 

Lumi Maunuvaara

 

Lumi toimii ryhmien vetäjänä pääkaupunkiseudulla. Lumi on bio- ja kemiantekniikan opiskelija Aalto-yliopistosta. Luonteeltaan Lumi on iloinen ja pirskahteleva. Lumilla on paljon kokemusta erilaisten ryhmien ja kerhojen vetämisestä sekä Lumi on myös toiminut opettajana.

 

Lumi odottaa innolla jo tulevan syyslukukauden alkua ja uusia tiedekoululaisia. Lumin tavoite on saada lapset innostumaan uuden oppimisesta ja käyttämään oppimaansa luovasti uusien asioiden kehittelemisessä ja oppimisessa. 

Jussi Härkönen

 

Jussi toimii ryhmänvetäjänä Helsingissä. Jussi on kokenut koodari ja hän on työskennellyt peliohjelmoijana Supercellillä, Roviolla ja Next Gamesilla. Hän on ohjannut myös nuorten gamedev-kerhoa.

 

Jussi on opiskellut Åbo Akademissa matematiikkaa, tietojenkäsittelyä ja prosessikemiaa. Vapaa-ajalla Jussi harrastaa videopelejä, koiria ja rakentelee legoja. Legoissa Jussia kiinnostaa niiden visuaalisuus ja ilmaisuvoimaisuus sekä mahdollisuus soveltaa matematiikkaa, geometriaa ja ohjelmointia.

 

Jussin legoluomuksiin voi tutustua täällä: 

https://www.flickr.com/photos/jussiharkonen

 

Sara Enberg

 

Sara toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Saran rakkaus luontoon ja tieteeseen heräsi viimeistään ala-asteella kun hänen luokanopettajansa adoptoi heidän luokalleen oman delfiinin. Saran suuri unelma oli tulla miekkavalastutkijaksi, mutta kun hän tajusi, että Itämeressä ei ole valaita, piti unelmaa hieman mukata. Sara on kouluttautunut meribiologiksi ja väitöskirjassaan hän on tutkinut erityisesti merijään biologiaa ja talviaikaista leväyhteisön kehittymistä Itämeressä. Samalla Sara kiinnostui yliopistossa opettamisesta, ja hän onkin ollut mukana järjestämässä ja opettamassa perustason kursseilla. Tiede on kokeilua ja uuden löytämistä, ja Sara pitääkin tärkeänä, että oppilaat saavat kokeilla, yrittää, erehtyä, oivaltaa ja onnistua (tai epäonnistua). Vapaa-ajallaan Sara nauttii retkeilystä ja lenkkeilystä sekä käy koiransa kanssa koirakoulussa TOKOa harrastamassa.

Satu Lyytikäinen

 

Satu toimii opettajana pääkaupunkiseudulla. Koulutukseltaan hän on biologian ja maantieteen aineenopettaja ja hän on myös kouluttautunut tiedekerho-ohjaajaksi. Satu on luonteeltaan ystävällinen, toimelias ja leikkimielinen. Kaikkeen tekemiseeni kuuluu aina ripaus huumoria, ja oppiminen onkin parhaimmillaan hauskaa yhdessäoloa ja tekemistä sekä yllättävää ja innostavaa puuhaa! Valmistumisensa jälkeen Satu on toiminut mm. opettajan sijaisena sekä valmennuskurssiopettajana, ja opintojensa aikana hän myös suunnitellut tiedekerhomateriaalia, vetänyt luonnontiedekerhoa ja toiminut tiede- ja teknologia aiheisten tutkimustöiden arvioijana (TuKoKe-kilpailu). Vapaa-ajallaan Satu lenkkeilee ja ahmii alaansa liittyvää kirjallisuutta - tähtitiede on Sadun viimeisin villitys. Satu on myös ihan vastikään mennyt sekaisin koodaamisesta, sillä muun muassa omien pelien tekeminen voi olla ihan uskomattoman hauskaa! On mielettömän innostavaa tutkia ja ihmetellä asioita yhdessä nokkelien ja idearikkaiden lasten ja nuorten kanssa, joten Satu odottaa jo innolla syksyn ryhmien alkamista! 

Minna Soittila

 

Minna toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Hän on matematiikkaa, kuvataidetta ja maantietoa opiskellut aineenopettaja. Minna on todella utelias ja hän pitää erityisesti siitä kun hän saa oppilaat oivaltamaan ongelmien ratkaisut itse pieten vihjeiden avulla. Visuaalinen puoli Minnassa kulkee vahvasti läsnä myös tieteissä, siksi mm. geometria, muotoilu ja tietokoneella tehtävät grafiikat ovat hänellä lähellä sydäntä. Minna on toiminut aikaisemmin myös partio-ohjaajana ja opettajana. Vapaa-ajallaan Minna pelaa lentopalloa ja lautapelejä. Hän pitää myös kaikenlaisesta rakentelusta ja käsitöistä

 

 

 

Sami Saarikoski

 

Sami toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Samin into koodamiseen ja halu ohjelmoinnin opiskeluun on alunperin lähtenyt liikkeelle videopeleistä ja halusta luoda jotain omaa. Hän on myös erittäin kiinnostunut tietokoneiden rakentelusta ja onkin harrastanut sitä jo useamman vuoden ajan.

 

Tällä hetkellä Sami opiskelee teknoologia- ja media-alaa. Sami on aina tullut hyvin toimeen lasten kanssa ja hän pitää uusien asioiden opettamisesta sekä siihen liittyvästä yhdessä tekemisestä ja ongelman ratkaisusta. 

 

Jesperi Tirronen

 

Jesperi toimii Tiedekoulun opettajana Espoossa. Jesperi on Mikkelistä kotoisin oleva savolainen jalkapallofanaatikko. Hän opiskelee Aalto-yliopistossa bio- ja kemiantekniikkaa ja hän haluaisi sytyttää myös tulevilla oppilailla kipinän tieteeseen. 

 

Jesperi harrastaa urheilua monipuolisesti kuntosalista pallopeleihin. Lisäksi hän pitää matkustelusta ja seikkailemisesta. Jesperillä on paljon kokemusta lasten kanssa työskentelystä sillä hän on useampana kesänä vetänyt lasten jalkapalloleiriä ja sekä työskennellyt päiväkodissa.

 

 

 

Christina Elgert

 

Christina toimii opettajana pääkaupunkiseudulla. Christina opiskelee biologian ja maantiedon opettajaksi, ja viihtyy parhaiten silloin kun saa tehdä töitä ihmisten kanssa. Christinaa kiinnostaa hyvin monet asiat ja hänen lempijuttuihinsa kuuluvat muun muassa lukeminen, piirtäminen, luonto, käsityöt, legot sekä larppaaminen. Christina löytää aina uutta ihmeteltävää, ja kokee että aina voi oppia uutta.

 

Ohjaajana Christina haluaa kannustaa lapsia käyttämään mielikuvitustaan, kokeilemaan omia ratkaisuja ja luottamaan omiin kykyihinsä. Maailma on täynnä ihmeellisiä asioita, ja parhaat oivallukset syntyvät silloin kun itse saa kokeilla ja pohtia eri vaihtoehtoja!

 

Camilla Selenius

 

Camilla toimii Tiedekoulun opettajana Espoossa. Hän on tieteistä kiinnostunut bio- ja kemiantekniikan opiskelija Aalto-yliopistosta. Camilla viihtyy ja tulee toimeen hyvin lasten kanssa, jonka takia hänellä on laaja ja pitkä kokemus lasten kanssa työskentelemisestä. Opettajana Camilla on innostava, kannustava, luova ja kärsivällinen. Camillan mielestä paras osuus tiedekouluopettajana toimimisessa on nähdä oppilaiden pitävän hauskaa ja innostuvan tieteistä. Vapaa-ajallaan Camilla nauttii monipuolisesta liikunnasta luonnossa ja hyvän ruoan laittamisesta.

Porin opettajat

Mikael Raitokari

 

Mikael toimii Porissa opettajana. Mikael on valmistunut luokanopettajaksi,. Sivuaineenaan Mikael on lukenut käsityökasvatuksen opinnot. Mikael on opinnoissaan perehtynyt Lego Mindstorms -sarjan käyttöön opetuksessa, tämän lisäksi Arduinot ja Scratchit ovat hänelle tuttuja. Aiemmalta koulutukseltaan Mikael on sähköasentaja. Mikael harrastaa sukelluskalastusta ja hän kuuluu sukelluskalastuksen maajoukkueeseen. Opettajana Mikael on kokenut lapsiryhmien vetäjänä - hän on opiskeluaikanaan tehnyt opettajan sijaisuuksia ja ohjannut lasten uimakouluryhmiä. Mikaelin mielestä opetus on parhaimmillaan toiminnallista sekä innostavaa.

Marko Hakanpää

 

Marko kiinnostui opettamaan Tiedekoulussa koska hän pitää lapsista ja teknologiasta. Markon työskennellessä legotuomarina lapsien raikkaat ideat tekivät häneen suuren vaikutuksen. Marko on luonteeltaan utelias, avoin ja positiivinen ihminen. Hän keskustelee mielellään ja lasten kanssa työskentely antaa postiivisen raikkaita lähestymistapoja moniin asioihin. Viime vuonna Marko toimi FLL Lego league SM-kisoissa tuomarina. Tällä hetkellä Marko opiskeleeä SAMK:in Robotiiikka Akatemiassa insinööriksi. Pisimmän työuransa hän on tehnyt ICT-alalla, jossa hän toimi lähes pari vuosikymmentä erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Vapaa-ajallaan Marko harrastaa mobilismia, vanhoja esineitä, rakentelua sekä koirien kanssa olemista ja harrastamista. 

 

Robotisaatio, koodaaminen ja tekoäly ovat Markon mielestä todellisuutta työelämässä jo nyt. Lapsien tulisi olla mielestäni mahdollisuus pääästä tutkimaan ja kokeilemaan tieteitä. Tutkitaan ja opitaan yhdessä! 

Timo Kerminen

 

Timo toimii Porin toimipisteessä satunnaisesti sijaisena sekä tiistai- että torstai-illoissa. Timo vetää päätyökseen Satakunnan ammattikorkeakoulussa Robottiakatemiaa, toimii SAMK:in automaation tutkimusryhmässä ja on toiminut robotiikan parissa 15 vuotta erilaisissa tehtävissä. 

 

Timolla on usean vuoden kokemus lasten kanssa toimimisesta ja hän on toiminut Tiedekoulussa opettajana vuodesta 2016.

Lahden opettaja

DUNIA

Dunia Toropainen

 

Dunia toimii Lahden opettajana. Dunia on koulutukseltaan sekä filosofian maisteri että nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Hän on aikaisemmin työskennellyt niin koulumaailmassa kuin myös museopedagogiikan parissa. Duniaa kiinnostavat legojen rakentelu ja palapelien tekeminen. Ohjelmointia Dunia on opetellut vapaa-ajallaan.

 

Dunia kannustaa lapsia luovaan ongelmanratkaisuun ja tutkivaan asenteeseen. Ohjaajana hän on innostava ja kannustava. Ihmetellä saa ja pitääkin! Kokeilemalla oppii ja ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä, toteutuksen kanssa saa olla luova. Dunia haluaa tukea oppijaa keksimään itse ratkaisuja, jolloin onnistumisen kokemuksetkin ovat aitoja. 

Kouvolan opettaja

Saara Timonen

 

Saara toimii Kouvolan toimipisteen opettajana. Aiemmin Saara on toiminut Lahdessa robottikerhojen ja koodikoulujen vetäjänä. Saara opiskelee Lahden ammattikorkeakoulussa ja on opinnäytetyötä vailla valmis sosionomi. Saara suuntautuu opinnoissaan lasten kanssa tehtävään työhön ja hänellä onkin kokemusta sekä erittäin pienistä lapsista että myös erityistarpeisten lasten kanssa tehtävästä työstä. Saara on myös erittäin kiinnostunut ohjelmoinnista ja robotiikan perustana oleva mekaniikka on tullut Saaralle erittäin tutuksi hänen autoharrastustensa kautta. 

Tampereen ja Pirkkalan opettajat

Li Yinghua

 

Li toimii Tampereen ja Pirkkalan toimipisteiden opettajana. Li on opiskellut sijoitustoimintaa Kiinassa, ympäristöteknologiaa Tampereen ammattikorkeakoulussa sekä bioinformatiikkaa Tampereen yliopistossa. Li on intohimoinen ohjelmoinnin harrastaja sekä legoilla rakentelija. Luonteeltaan Li on helposti lähestyttävä, iloinen sekä hänellä on hyvä mielikuvitus. Li puhuu sekä suomea, kiinaa että englantia. 

 

 

Katja Tuomisto

 

Katja toimii Tampereella ja Pirkkalassa sijaisopettajana. Koulutukseltaan Katja on tietotekniikan insinööri (AMK). Tällä hetkellä Katjalla on meneillään YAMK-opinnot. Päätyössään hän toimii järjestelmämyynnin parissa, mutta häneltä löytyy vuosien kokemus teknisen alan projektipäällikkönä niin ohjelmistokehityksen kuin valmistavan teollisuuden parissa. Katjan vapaa-aika menee ensisijaisesti perheen parissa. Hänellä on 8- ja 9-vuotiaat pojat, joiden kiinnostus kaikkeen on valtaisa. Aika joka perheeltä jää jäljelle, menee pääasiassa käsitöiden ja kirjojen parissa.

 

 

 

Kuopion opettaja

Niina Lapinlampi

 

Niina toimii Kuopion toimipisteen opettajana. Niinalla on monipuolinen luonnontieteellinen tausta, sillä hän on opiskellut laboratorioanalytiikkaa, biolääketiedettä sekä tietojenkäsittelytiedettä. Tällä hetkellä Niina tekee tutkimusta neurobiologian tutkimusryhmässä, jossa hän pääsee käyttämään ongelmanratkaisu ja -ohjelmointitaitojaan päivittäin. Maailman ihmettelyn ohella Niina innostuu vapaa-aikanaan helposti erilaisista lauta- ja tietokonepeleistä, kirjoista, valokuvaamisesta, roboteista sekä avaruuden ilmiöistä. Niina haluaa rohkaista lapsia kokeilemaan ennakkoluulottomasti omia ongelmanratkaisutaitojaan niin koodaamisen, mekaniikan kuin jokapäiväisten tapahtumienkin parissa.

Mikkelin opettaja

Antti Pippuri

 

Antti toimii Tiedekoulun vetäjänä Mikkelissä.  Hän on valmistunut tietotekniikan insinööriksi Mikkelin AMK:sta. Tulevaisuus ja sen mukana tulevat tieteelliset sekä teknologiset ratkaisut ovat Antin kiinnostuksen kohteita. Tulevaisuudessa tarvitaan erilaisia näkemyksiä ja ratkaisuja ja kyky näiden tekemiseen ja niistä kiinnostumiseen herätetään nuorena ja lapsena. Antti haluaa tartuttaa innostuksen tutkimiseen ja kokeilemiseen lapsiin ryhmissä tekemisen ja käytännön kautta. 

 

Antin vapaa-aikaan kuuluvat budolajit, pyöräily sekä kirjallisuus.  

 

Oletko kiinnostunut työ- tai harjoittelupaikasta Tiedekoulussa?

Toimintamme kasvaessa etsimme koko ajan uusia ryhmänvetäjiä mukaan toimintaamme. Ryhmän vetäjältä toivomme joko humanistisen, kasvatustieteellisen, teknisen tai matemaattis-luonnontieteellisen alan koulutusta, työkokemusta tai harrastuneisuutta alalta sekä kokemusta lapsiryhmien vetämisestä ja/tai pedagogista koulutusta. Kaiken tämän lisäksi toivomme sinun olevan palavasti kiinnostunut ja innostunut tiede- ja teknologia-kasvatuksen edistämisestä sekä lasten kanssa työskentelystä.

 

Varsinaisten ryhmänvetäjien paikkojen lisäksi tarjoamme harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille erilaisten toiminnan kehittämisen, markkinoinin sekä opetusmateriaali-projektien parissa. Olemme myös aina avoimia uusille ideoille!

 

Lisätietoja ja hakemukset: Maria Leivo, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Suomen Tiedekoulu Oy