Opet


Turun opettajat

Maria Leivo

 

Maria Leivo on Lasten Tiedekoulun perustaja ja Suomen Tiedekoulu Oy:n toimitusjohtaja. Maria sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea (Pori, Tampere, Oulu, Helsinki, Espoo, Lahti, Kuopio) ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Maria tekee pääasiassa uusien ryhmien sisällön ja opetussuunnitelmien suunnittelua sekä toteuttaa pilottiryhmiä. Lisäksi Maria vastaa yhteistyöprojekteista sekä Tiedekoulun kehittämisestä. Maria on ohjannut monenlaisia luonnontiederyhmiä eri-ikäisille lapsille ja nuorille vuodesta 2012.

 

Marian yhteystiedot: 040 5235144, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Nina Kainulainen

 

Nina Kainulainen sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea (Pori, Tampere, Oulu, Helsinki, Espoo, Lahti, Kuopio) ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Nina osallistuu myös uusien ryhmien aloituksiin ja tietää vastaukset kaikkiin lasten ja vanhempien kysymyksiin. Nina on opettanut eri ryhmiä Lasten Tiedekoulussa vuodesta 2015.

 

Ninan yhteystiedot: 044 988 1378, nina.kainulainen@tiedekoulu.fi

Tero Avellan

 

Tero toimii sijaisena Turun koodikouluissa ja robottikerhoissa. Teron mielestä ohjelmointi on innostavaa luovaa työtä, mutta myös leikkiä. Tätä omaa innostustaan Tero haluaa välittää myös lapsille. Tero toimii päätyökseen tieto- ja viestintätekniikan opettajana Turun ammatti-instituutissa. Koulutukseltaan Tero on tietotekniikan insinööri ja ammatillinen opettaja. Hänellä on alle 1 , 6- ja 10-vuotiaat lapset

 

 

Hanna Ahtosalo

 

Hanna toimii opettajana Nummen toimipisteessä tiistai-iltaisin ja lauantaisin. Hanna ohjaa Turussa robottikerhoja,  koodikouluja sekä tutkijakouluja. Näiden lisäksi Hanna toimii lasten robottisynttäreiden vetäjänä. Hanna aloitti juuri maisterivaiheen opinnot Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa, jossa hän opiskelee tietojenkäsittelytieteen lisäksi kasvatustieteitä. Hanna pitää lapsien parissa työskentelystä ja haaveilee opettajan ammatista. Hannalla on aikaisempi tutkinto Turun ammattikorkeakoulusta, josta hän on valmistunut tietotekniikan insinööriksi. 

 

 

Tiina Virtanen

 

Tiina toimii Piikkiön toimipisteen pääopettajana sekä sijaistaa Turun Nummessa. Tiina vetää kaikentasoisia ryhmiä sekä koodikoulussa että robottikerhossa ja osallistuu Lasten Tiedekoulun sisällönkehitystyöhön. Oman innostuksensa IT -alaan Tiina on saanut alakouluikäisenä tietokonekerhosta, ja tätä kokemusta ja innostusta hän haluaa jakaa myös tiedekoulun oppilaille. Myös legot ovat olleet aina lähellä Tiinan sydäntä. Parhainta Tiedekoulussa onkin se, että saa yhdistää nämä asiat toisiinsa ja kokeilla, tutkia ja innostua lasten kanssa hauskalla, mutta hyödyllisellä tavalla. Tällä hetkellä Tiina opiskelee Turun Ammattikorkeakoulussa IT-tradenomin tutkintoa, ja haaveilee aloittavansa pedagogiset opinnot valmistumisensa jälkeen. Tiinalla on kotona 5 -vuotias lapsi. Vapaa-aika kuluukin perheen parissa, samoillen metsässä sekä koiralenkeillä.  

 

Liina Rintala

 

Liina toimii Nummen toimipisteen maanantai-, torstai-, perjantai- sekä sunnuntai-iltojen opettajana. Liina ohjaa Turussa koodikouluja, robottikerhoja sekä tutkijakouluja. Liina opiskelee Turun yliopistossa maantiedettä ja sosiologiaa, ja pedagogista osaamistaan hän on kartuttanut globaalikasvatuksen parissa. Liina arvostaa lasten aitoutta ja huumorintajua. Ohjaajana hän haluaa rohkaista lapsia olemaan sekä luovia että luottamaan omiin kykyihinsä. Vapaa-ajallaan Liina suunnittelee ulkomaanreissuja, opettelee pelaamaan shakkia ja valitsee yliopiston tarjonnasta vielä yhden uuden sivuaineen.

 

Riikka Haikola

 

Riikka toimii opettajana Turun Hirvensalon toimipisteessä iltaryhmissä sekä päivisin pidettävän päiväkotilaisten tiedekerhon vetäjänä. Riikka on opiskellut tietotekniikkaa Turun amk:ssa ja valmistunut sieltä tietotekniikan insinööriksi 2013. Riikka on myös toiselta ammatiltaan tekstiilialan artesaani. Tällä hetkellä Riikka on päätoimisesti vanhempainvapaalla ja kotona heinäkuun alussa syntyneen vauvan kanssa. Riikka harrastaa salibandyä ja perhekerhoa.

 

Riikka pitää kovasti lasten kanssa työskentelystä ja legojen rakentelu on hänen lempipuuhaansa. Lisäksi Riikka pitää siitä, että pääsee jakamaan ohjelmointiosaamistaan lapsille. 

Oulun opettajat

Heidi Hyyppä

 

Heidi toimii Lasten Tiedekoulun päätoimisena opettajana Metsokankaalla, Haukiputaalla sekä Hintassa. Hän ohjaa myös päiväkotiryhmien tiedekerhoja Metsokankaalla, Haukiputaalla sekä Hintassa aamupäivisin. Tämän lisäksi Heidi osallistuu Lasten Tiedekoulun sisällön kehitystyöhön. Heidi on tuplamaisteri Oulun yliopistosta, ja on luonnontieteelliseltä koulutukseltaan geologi, sekä luokanopettaja teknologiapainotteisesta luokanopettajakoulutuksesta. Heidi on ehtinyt tehdä monenlaista koulutusalojensa työtä päivätöinään, joista viime vuodet hän on toiminut luokanopettajana. 

 

Heidi ohjaa ja kannustaa oppilaitansa yrittämiseen, luovuuteen, tutkimiseen sekä tekemällä oppimiseen ja on itsekin innoissaan, että voi hyödyntää Tiedekouluopettajan työssä monia vahvuuksiaan.

 

Heidi on luonteeltaan helposti lähestyttävä, pirteä ja lasten kanssa viihtyvä energiapakkaus. Vapaa-ajalla hän nauttii retkistä luonnossa, monipuolisesta liikkumisesta, käsillä tekemisestä sekä kulttuurista monissa muodoissaan.

 

Heidin yhteystiedot: heidi.hyyppa@tiedekoulu.fi, 044 305 7091

 

Joni Partanen

 

Joni vetää Oulun tiedekouluiltoja joka maanantai ja joka toinen tiistai Haukiputaalla. Ohjattavia ryhmiä ovat Koodikoulut, Robottikerhot sekä Devaajat. Joni harrastaa niin kirjojen kuin sarjakuvienkin lukemista sekä lintujen katselua kiikarin läpi. Luonnontieteet ja uusien asioiden pohdiskelu vetävät Jonia miettimään milloin mitäkin, minkä lisäksi hän tekee Oulun yliopistolla väitöskirjaa historian oppiaineessa. Ison osan Jonin arjesta täyttävät alle kouluikäiset lapset, joiden uteliaisuutta ei parilla vastauksella tyydytetäkään.

 

Aiempien työpaikkojen kautta kokemusta Jonille on kertynyt esimerkiksi lehtijuttujen kirjoittamisesta. Tiedekoulun oppilaita Joni kannustaa kysymään ja pohtimaan mitä erilaisimpia asioita, sillä hän on huomannut, että hyvinkin erilaiset asiat voivat olla yllättävissäkin yhteyksissä toisiinsa.

Pääkaupunkiseudun opettajat

Kimmo Kamppari

 

Kimmo on yksi Lasten Tiedekoulun päätoimisista opettajista pääkaupunkiseudulla ohjaten erilaisia koulu- ja päiväkotiryhmiä sekä iltaryhmien lisäksi myös työpajoja. Kimmo on varsinainen ohjelmointialan konkari, sillä hän on laatinut ensimmäisen ohjelmansa Basic-kielellä jo 1980-luvulla Commodore 64-koneella. Kimmon mielestä paras osuus tiedekouluopettajana toimimisessa on lasten loputon innostus ja oivaltamisen riemu. Punaisena lankana Kimmo pitää sitä, että kerhossa ei pidetä pipoa tiukalla, eivätkä katto tai seinät tule vastaan kun seikkaillaan robottien, koodaamisen tai tieteen maailmassa. Kimmo on koulutukseltaan tuore aineenopettaja Helsingin yliopistosta.

 

Kimmon yhteystiedot: 044 9655 101, kimmo.kamppari@tiedekoulu.fi

Heidi Villikka

 

Heidi opettaa päätoimisena opettaja Lasten Tiedekoulun iltaryhmiä, iltapäiväkerhoja sekä päiväkotiryhmiä pääkaupunkiseudulla laidasta laitaan. Lisäksi Heidi vastaa pk-seudun syntymäpäivien järjestämisestä. Heidi on matematiikkaa, tietojenkäsittelytiedettä "käpistelyä" ja kasvatustiedettä opiskellut opettaja. Matematiikassa niin kuin muussakin Heidiä viehättävät ongelmanratkaisu ja pulmatehtävät. Ohjelmoinnissa hienoa on sen täysin looginen rakenne ja eteneminen.  Opiskelujen vastapainona hän on ollut mukana erilaisissa kerho- ja vapaaehtoistoiminnoissa kuten partiossa. Vapaa-ajalla Heidi tykkää kaikenlaisesta näpertelystä ja kirjojen lukemisesta, hän harrastaa myös kuoroa ja lenkkeilyä. 

 

Heidin yhteystiedot: 050 439 0882, heidi.villikka@tiedekoulu.fi

Petteri Mäntymaa

 

Petteri toimii opettajana Kivikon toimipisteessä maanantaisin ja Manskulla tiistaisin sekä robottikerhoissa että koodikouluissa. Petteri on tilastotieteen opiskelija, judoka ja innokas nojatuolitähtitieteilijä. Petterin mielestä tiede tukee kasvatusta mitä parhaalla tavalla. Sen avulla voi oppia käsittelemään vaikeitakin pulmia ja kysymyksiä, pilkkomalla niitä osiin ja ratkaisemalla palanen kerrallaan. Tilastotieteen ohella hän suorittaa myös matematiikan ja tietojenkäsittelytieteen sivuaineopintoja.

 

Judon ja taivaalle tuijottelun lisäksi Petteri kuluttaa vapaa-ajallaan monenlaista kulttuuria tietokonepeleistä taidemuseoihin ja oopperaan.

Joonas Mustonen

 

Järvenpään opettaja palveluksessanne! Joonas opiskelee Helsingin yliopistossa fysiikkaa ja hänellä on valtaisa kiinnostus lähes koko universumia kohtaan. Palo visioida ja kokeilla uusia ideoita ohjaavat Joonasta sekä ihmisenä että opettajana. Monet vaikeat ongelmat yksinkertaistuvat, kun ne konkretisoi ja käsittelee itselle tuttujen asioiden kautta. Kerhossa jokainen saa vapaasti kokeilla ja erehtyä ilman paineita oman kiinnostuksensa pohjalta.Sitä varten opitaan ensin hyödyllisiä perustietoja ja -taitoja. Joonas on myös mukana kehittämässä EV3-, Java- ja Arduino-ohjelmointikurssien sisältöjä.

 

Anu Riihiaho

 

Anu toimii Vihdin toimipisteen opettajana. Anu on yleisen ja aikuiskasvatustieteen opiskelija Helsingin Yliopistosta, joka on erityisen kiinnostunut alkeisohjelmoinnista sekä omaa runsaasti kokemusta Arduino-pohjaisen robottien kanssa työskentelystä. Anu on vetänyt erilaisia aiheeseen liittyviä koulutuksia ja työpajoja runsaasti. Anu on myös osallistunut paljon Innokas-verkoston toimintaan. Luonteeltaan Anu on helposti lähestyttävä sekä lastenmielinen.

 

 

Heini Ritvanen

 

Heini toimii opettajana Olarin tutkijakerhoissa torstaisin. Heini on historian ja yhteiskuntaopin opettaja ja hänellä on kokemusta opettamisesta peruskoulussa ensimmäisestä luokasta yhdeksänteen. Opetuskokemusta hänellä on omien aineiden lisäksi matematiikasta, fysiikasta, kemiasta sekä biologiasta. Koodaamiseen Heini on tutustunut aikuisiällä omatoimisesti opetellen pythonin sekä html:n perusteita. Heini on kiinnostunut luonnontieteistä ja ympäröivästä maailmasta. Hänen mielestään on tärkeää tutustuttaa lapset tutkivaan asenteeseen heidän kohdatessaan erilaisia ilmiöitä. Lisäksi Heini toivoo voivani saada lapset innostumaan uuden oppimisesta ja käyttämään oppimaansa luovasti uusien asioiden kehittelemisessä ja oppimisessa. 

Julia Nihtilä

 

Julia toimii opettajana Kivikon toimispisteessä keskiviikko- ja torstai-iltaisin. Julia on positiivisen elämänasenteen omaava, luonnossa liikkumista rakastava molekyylibiotieteiden opiskelija. Molekyylibiologian lisäksi Julia on innostunut erityisen paljon ohjelmoinnista, jonka perusteihin hän on päässyt tutustumaan Helsingin Yliopistossa. Käsityöt, etenkin neulominen ja virkkaaminen, sekä niiden lisäksi leipominen ja leipomusten koristelu ovat Julialle tärkeitä harrastuksia. Julia on myös päässyt työskentelemään päiväkodissa ja se on ollutkin yksi hänen parhaista kesätöistään. Julian mielestä on uskomatonta, kuinka ennakkoluulottomia ja innovatiivisia lapset ovat joka ikinen päivä. Tärkeää on kehittävä hauskanpito, yhdessä tekeminen ja oppiminen sekä toisista huolehtiminen. 

Anna Mikkola

 

Anna toimii vetäjänä Westendin kielikylpyryhmissä maanantai-iltaisin sekä keskiviikkoiltaisin Vantaalla. Anna on valmistumassa filosofian maisteriksi englannin aineenopettajan opintolinjalta Helsingin yliopistosta. Anna on opiskellut yliopisto-opintojensa aikana muitakin kieliä kuin englantia sekä myös muun muassa teologiaa sekä monikulttuurisuuskasvatusta. Lisäksi Anna on erityisen kiinnostunut luonnontieteistä ja ilmiöoppimisesta ja keväällä 2017 hän on ollut mukana Espoon lukioiden ja Helsingin yliopiston toteuttamalla ilmiöoppimisen kurssilla, johon sisältyi lukion ilmiökurssin suunnittelu ja toteutus. 

Porin opettajat

Mikael Raitokari

 

Mikael toimii Porissa sekä robottikerhojen että koodikoulujen opettajana. Mikael opiskelee viimeistä vuotta Raumalla luokanopettajaksi,. Sivuaineenaan Mikael on lukenut käsityökasvatuksen opinnot. Mikael on opinnoissaan perehtynyt Lego Mindstorms -sarjan käyttöön opetuksessa, tämän lisäksi Arduinot ja Scratchit ovat hänelle tuttuja. Aiemmalta koulutukseltaan Mikael on sähköasentaja. Mikael harrastaa sukelluskalastusta ja hän kuuluu sukelluskalastuksen maajoukkueeseen. Opettajana Mikael on kokenut lapsiryhmien vetäjänä - hän on opiskeluaikanaan tehnyt opettajan sijaisuuksia ja ohjannut lasten uimakouluryhmiä. Mikaelin mielestä opetus on parhaimmillaan toiminnallista sekä innostavaa.

Bea Immonen

 

Bea opettaa Porin toimipisteessä sekä tiistai- että torstai-illoissa vuorotellen Mikaelin kanssa. Bea on porilainen yhteiskuntatietieden maisteri ja aloitteleva opettaja. Bea on hiljattain valmistunut yhteiskuntaopin ja historian opettajaksi.

 

Bealla on taustalla myös taustalla tietotekniikan ja teknologian opintoja ammattikorkeakoulussa, jonka lisäksi hän on juuri aloittanut erityispedagogiikan opinnot. Aiemmin Bea on vetänyt lasten kerhoja ja hän pitää lasten kanssa työskentelystä. Luonteeltaan Bea on puhelias ja aktiivinen. Vapaa-ajallaan Bea harrastaa liikuntaa ja kulttuuria laidasta laitaan.

Timo Kerminen

 

Timo toimii Porin toimipisteessä satunnaisesti sijaisena sekä tiistai- että torstai-illoissa. Timo vetää päätyökseen Satakunnan ammattikorkeakoulussa Robottiakatemiaa. 

Lahden opettaja

Saara Timonen

 

Saara toimii Lahden toimipisteen opettajana. Saara opiskelee Lahden ammattikorkeakoulussa ja on opinnäytetyötä vailla valmis sosionomi. Saara suuntautuu opinnoissaan lasten kanssa tehtävään työhön ja hänellä onkin kokemusta sekä erittäin pienistä lapsista että myös erityistarpeisten lasten kanssa tehtävästä työstä. Saara on myös erittäin kiinnostunut ohjelmoinnista ja robotiikan perustana oleva mekaniikka on tullut Saaralle erittäin tutuksi hänen autoharrastustensa kautta. 

Tampereen opettajat

Li Yinghua

 

Li toimii Tampereen ja Nokian toimipisteiden iltojen vetäjänä. Li on opiskellut sijoitustoimintaa Kiinassa, ympäristöteknologiaa Tampereen ammattikorkeakoulussa sekä bioinformatiikkaa Tampereen yliopistossa. Li on intohimoinen ohjelmoinnin harrastaja sekä legoilla rakentelija. Luonteeltaan Li on helposti lähestyttävä, iloinen sekä hänellä on hyvä mielikuvitus. Li puhuu sekä suomea, kiinaa että englantia. 

 

 

Katja Tuomisto

 

Katja toimii Tampereella ja Nokialla sijaisopettajana. Koulutukseltaan Katja on tietotekniikan insinööri (AMK). Päätyössään hän toimii järjestelmämyynnin parissa, mutta häneltä löytyy vuosien kokemus teknisen alan projektipäällikkönä niin ohjelmistokehityksen kuin valmistavan teollisuuden parissa. Katjan vapaa-aika menee ensisijaisesti perheen parissa. Hänellä on 8- ja 9-vuotiaat pojat, joiden kiinnostus kaikkeen on valtaisa. Aika joka perheeltä jää jäljelle, menee pääasiassa käsitöiden ja kirjojen parissa.

 

 

 

Kuopion opettaja

Niina Lapinlampi

 

Niina toimii Kuopion toimipisteen opettajana. Niinalla on monipuolinen luonnontieteellinen tausta, sillä hän on opiskellut laboratorioanalytiikkaa, biolääketiedettä sekä tietojenkäsittelytiedettä. Tällä hetkellä Niina tekee tutkimusta neurobiologian tutkimusryhmässä, jossa hän pääsee käyttämään ongelmanratkaisu ja -ohjelmointitaitojaan päivittäin. Maailman ihmettelyn ohella Niina innostuu vapaa-aikanaan helposti erilaisista lauta- ja tietokonepeleistä, kirjoista, valokuvaamisesta, roboteista sekä avaruuden ilmiöistä. Niina haluaa rohkaista lapsia kokeilemaan ennakkoluulottomasti omia ongelmanratkaisutaitojaan niin koodaamisen, mekaniikan kuin jokapäiväisten tapahtumienkin parissa.

 

 

 

 

Oletko kiinnostunut työ- tai harjoittelupaikasta Lasten Tiedekoulussa?

Toimintamme kasvaessa etsimme koko ajan uusia ryhmänvetäjiä mukaan toimintaamme. Ryhmän vetäjältä toivomme joko humanistisen, kasvatustieteellisen, teknisen tai matemaattis-luonnontieteellisen alan koulutusta, työkokemusta tai harrastuneisuutta alalta sekä kokemusta lapsiryhmien vetämisestä ja/tai pedagogista koulutusta. Kaiken tämän lisäksi toivomme sinun olevan palavasti kiinnostunut ja innostunut tiede- ja teknologia-kasvatuksen edistämisestä sekä lasten kanssa työskentelystä.

 

Varsinaisten ryhmänvetäjien paikkojen lisäksi tarjoamme harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille erilaisten toiminnan kehittämisen, markkinoinin sekä opetusmateriaali-projektien parissa. Olemme myös aina avoimia uusille ideoille!

 

Lisätietoja ja hakemukset: Maria Leivo, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Suomen Tiedekoulu Oy