Opet

Turun opettajat

Maria Leivo

 

Maria Leivo on Tiedekoulun perustaja ja Suomen Tiedekoulu Oy:n toimitusjohtaja. Maria sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Maria tekee pääasiassa uusien ryhmien sisällön ja opetussuunnitelmien suunnittelua, toteuttaa pilottiryhmiä sekä kouluttaa Tiedekoulun opettajia. Lisäksi Maria vastaa yhteistyöprojekteista sekä Tiedekoulun kehittämisestä. Maria on ohjannut monenlaisia luonnontiederyhmiä ja teknologiaryhmiä eri-ikäisille lapsille ja nuorille vuodesta 2012.

 

Marian yhteystiedot: 040 5235144, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Nina Kainulainen

 

Nina Kainulainen sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Nina osallistuu myös uusien ryhmien aloituksiin ja tietää vastaukset kaikkiin lasten ja vanhempien kysymyksiin. Nina on opettanut eri ryhmiä Tiedekoulussa vuodesta 2015.

 

Ninan yhteystiedot: 044 988 1378, nina.kainulainen@tiedekoulu.fi

 

Atte Häkkinen

 

Atte toimii opettajana Turun seudulla. Atte on tohtorikoulutettavana musiikkitieteenoppiaineessa Turun yliopistossa ja tekee väitöskirjaa kokeellisesta soitinrakennuksesta. Samaisesta opinahjosta hän on valmistunut filosofian maisteriksi. Tämän lisäksi hän on lukenut Tampereen yliopistossa tietojenkäsittelytieteitä ja valmistunut Hämeenkyrössä elektroniikan- ja tietoliikennetekniikan asentajaksi.

 

Tiede ja taide ovat olleet Aten intohimon kohteita pitkään. Taideteoksissaan ja kokeellisissa musiikkiesityksissään Atte yhdistelee erilaisia teknologioita luovilla tavoilla. Tämän lisäksi hän kirjoittelee artikkeleita lehtiin ja tietokirjoihin. Atella on kotona  3- ja 5-vuotiaat lapset. Vapaa-aika kuluukin lasten kanssa touhutessa ja luonnossa retkeillessä.

Liina Repo 

 

Liina toimii opettajana Turussa. Liina opiskelee Turun yliopistossa englantia ja fonetiikkaa. Liinan opinnot  suuntautuvat teknologiselle puolelle, ja hän onkin hyvin kiinnostunut kieliteknologiasta erityisesti ja kokemusta ohjelmoinnista. Vapaa-ajallaan Liina on kaikenlaisten käsitöiden intohimoinen harrastaja ja hän haluaa aina kokeilla uusia tekniikoita ja tapoja. Liina on myös innokas geokätköilijä ja hän pitää luonnossa liikkumisesta. Tiedekoulun toiminnassa Liinaa viehättää tieteen erilaisten ilmiöiden havainnointi ja jäsentely, sillä hän haluaisi erityisesti innostaa lapsia ja vanhempiakin tutkimaan kohtaamiaan ilmiöitä ja rohkaista kaikkia käyttämään omaa luovuuttaan ja ongelmanratkaisutaitojaan.

 

Lauri Pitkänen

 

Lauri toimii Tiedekoulun opettajana Turussa. Hän opiskelee Turun yliopistossa pääaineenaan fysiikka ja sivuaineinea ohjelmointia sekä matematiikkaa. Laurin mielestä on aivan uskomatonta mitä kaikkea ympäröivästä maailmastamme on saatu selville tieteen keinoin. Tuntuu, että vain mielikuvitus on ollut rajana, kun katsoo historiaan ja miltä nykypäivä näyttää. Lauri haluaa innostaa lapsia tieteen ja teknologian pariin. Kiinnostus syntyy, kun pääsee itse tekemään ja näkemään mitä kaikkea jännittävää tieteen avulla voi tehdä. Ohjelmointi on voimakas työkalu, jolla ohjataan lähes kaikkea nykyajan teknologiaa tai ajetaan mallinnukset ja laskut tieteiden tutkimuksessa. Vapaa ajallaan Lauri lukee mielellään eri  tieteenalojen kirjallisuutta. Hänen harrastuksiinsa kuuluu myös shakin pelaaminen ja monipuolista ulkoilua esimerkiksi omia koiria lenkittäessä tai frisbeegolfin parissa.

Anni Varjonen

 

Anni toimii Tiedekoulun opettajana Turussa. Anni opiskelee neurotieteitä Turun yliopistossa. Aikaisemmin hän on valmistunut psykologian kandidaatiksi Yhdysvalloissa. Annia kiinnostaa luova tekeminen ja eri ihmisten tavat ratkaista ongelmia, ja kannustaakin kaikkia oppilaitaan luottamaan omiin vaistoihinsa ja tapaansa tehdä asioita. Vapaa-ajallaan Anni pelaa jalkapalloa Tuwen naisissa, ja urheilun ohella hän nauttii esimerkiksi leipomisesta ja luonnossa liikkumisesta. Kokemusta lasten kanssa työskentelystä hänelle on kertynyt jalkapallon ja liikunnan kautta. 

 

 

Malin Koivusaari

 

 

Oulun opettajat

Jonna Niemi

 

Jonna toimii Tiedekoulun opettajana Metsokankaalla,  Hintassa ja Etu-Lyötyssä. Jonna toimii myös opettajana Oulussa ja suorittaa tällä hetkellä Oulun yliopistolla maisterivaiheen opintoja. Tulevaisuudessa Jonna valmistuu englannin aineenopettajaksi ja on erityisen kiinnostunut teknologiapainotteisesta opetuksesta. Tulevaisuuden suunnitelmissa hänellä onkin toimia Learning and Educational Technologies – sivuaineen tiimoilta entistä teknologiapainotteisemman opetuksen parissa. Jonna on erityisen kiinnostunut koodaamisesta ja luonnontieteistä, ja laboratoriotyö on hänelle tuttua puuhaa. Vapaa-ajallaan Jonna harrastaa urheilua ja luonnossa liikkumista.

Henri Hassinen

 

 

Lappeenrannan opettaja

Miska 

Pääkaupunkiseudun opettajat

Sara Enberg

 

Sara toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Sara on kouluttautunut meribiologiksi ja väitöskirjassaan hän on tutkinut erityisesti merijään biologiaa ja talviaikaista leväyhteisön kehittymistä Itämeressä. Saran rakkaus luontoon ja tieteeseen heräsi viimeistään ala-asteella kun hänen luokanopettajansa adoptoi heidän luokalleen oman delfiinin. Saran suuri unelma oli tulla miekkavalastutkijaksi, mutta kun hän tajusi, että Itämeressä ei ole valaita, piti unelmaa hieman mukata. Samalla Sara kiinnostui yliopistossa opettamisesta, ja hän onkin ollut mukana järjestämässä ja opettamassa perustason kursseilla. Tiede on kokeilua ja uuden löytämistä, ja Sara pitääkin tärkeänä, että oppilaat saavat kokeilla, yrittää, erehtyä, oivaltaa ja onnistua (tai epäonnistua). Vapaa-ajallaan Sara nauttii retkeilystä ja lenkkeilystä sekä käy koiransa kanssa koirakoulussa TOKOa harrastamassa.

Olga Tasanko

 

Olga toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Hän opiskelee musiikkitiedettä ja tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistossa. Ohjelmoinnissa häntä kiinnostaa luova ongelmanratkaisu ja onnistumisen ilo. Olga on luonteeltaan iloinen, ystävällinen ja kannustaa leikkimieliseen kokeiluun. Hänen mielestään oppiminen on parhaimmillaan silloin, kun asian saa itse oivaltaa kannustavassa ympäristössä. Vapaa-ajallaan hän opettaa viulunsoiton perusteita, tekee musiikkia, pelaa videopelejä, kirjoittaa, piirtää ja kouluttaa opaskoirapentua

Julia Nihtilä

 

Julia toimii opettajana pääkaupunkiseudun ryhmissä. Julia on positiivisen elämänasenteen omaava, luonnossa liikkumista rakastava molekyylibiotieteiden opiskelija. Molekyylibiologian lisäksi Julia on innostunut erityisen paljon ohjelmoinnista, jonka perusteihin hän on päässyt tutustumaan Helsingin Yliopistossa. Käsityöt, etenkin neulominen ja virkkaaminen, sekä niiden lisäksi leipominen ja leipomusten koristelu ovat Julialle tärkeitä harrastuksia. Julia on myös päässyt työskentelemään päiväkodissa ja se on ollutkin yksi hänen parhaista kesätöistään. Julian mielestä on uskomatonta, kuinka ennakkoluulottomia ja innovatiivisia lapset ovat joka ikinen päivä. Tärkeää on kehittävä hauskanpito, yhdessä tekeminen ja oppiminen sekä toisista huolehtiminen. 

Suvi Asikainen

 

Suvi toimii opettajana pääkaupunkiseudulla. Suvi opiskelee matematiikan sivuaineopintoja Helsingin yliopistossa. Koulutukseltaan hän on tutkija biotieteiden ja -tekniikan alalla, jonka lisäksi hän on suorittanut opettajan pedagogiset opinnot. Suvia viehättävät erityisesti elolliset ilmiöt ja rakenteet, jotka eivät näy heti silmin, mutta joiden toimintaa ohjaa evoluution muovaama logiikka. Tutkimuksen rinnalle hän on aloitellut matematiikan ja luonnontieteiden opettajan uraansa. Mielenkiintoisimmat keksinnöt syntyvät usein vahingossa, joten Suvi kannustaa ideoimaan, kokeilemaan ja erehtymään. Yhdessä tekemällä aika kulkee siivillä! Vapaa-aikanaan Suvi ulkoilee tai puuhastelee kotona kasvien, akvaarion tai pörröisempien lemmikkien kanssa.

 

 

Joonas Mustonen

 

Joonas toimii Tiedekoulun päätoimisena opettajana pääkaupunkiseudulla. Joonas opiskelee Helsingin yliopistossa fysiikkaa ja hänellä on valtaisa kiinnostus lähes koko universumia kohtaan. Palo visioida ja kokeilla uusia ideoita ohjaavat Joonasta sekä ihmisenä että opettajana. Monet vaikeat ongelmat yksinkertaistuvat, kun ne konkretisoi ja käsittelee itselle tuttujen asioiden kautta. Kerhossa jokainen saa vapaasti kokeilla ja erehtyä ilman paineita oman kiinnostuksensa pohjalta.Sitä varten opitaan ensin hyödyllisiä perustietoja ja -taitoja. Joonas on myös mukana kehittämässä EV3-, Java- ja Arduino-ohjelmointikurssien sisältöjä.

 

Jesperi Tirronen

 

Jesperi toimii Tiedekoulun opettajana Espoossa. Jesperi on Mikkelistä kotoisin oleva savolainen jalkapallofanaatikko. Hän opiskelee Aalto-yliopistossa bio- ja kemiantekniikkaa ja hän haluaisi sytyttää myös tulevilla oppilailla kipinän tieteeseen. Jesperi harrastaa urheilua monipuolisesti kuntosalista pallopeleihin. Lisäksi hän pitää matkustelusta ja seikkailemisesta. Jesperillä on paljon kokemusta lasten kanssa työskentelystä sillä hän on useampana kesänä vetänyt lasten jalkapalloleiriä ja sekä työskennellyt päiväkodissa.

 

 

 

Silvia Jäske

 

Silvia toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Hä on valmistunut biologian kandi St. Thomas Aquinas Collegesta New Yorkin osavaltiosta, jonne hän muutti suoraan lukiosta valmistumisen jälkeen opiskelemaan ja pelaamaan jalkapalloa. Neljän vuoden ajan hän luki pääaineena biologiaa ja lääketieteen opintoja, mutta on myös kiinnostunut genetiikasta sekä rikoskemiasta. Tällä hetkellä Silvian harrastuksiin kuuluu kuntosalilla käyminen ja matkustelu, mutta hän saattaa vielä palata jalkapallokentille tulevaisuudessa. 

 

Riina Halme

 

Riina toimii opettajana pääkaupunkiseudulla. Hän opiskelee teologiaa ja  yhteiskuntatieteitä Helsingin yliopistossa. Riina pitää erityisesti käsitöiden tekemisestä, hyvästä ruuasta (ja herkuista) sekä eläimistä. Uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen ovat mieluista puuhaa. Lasten kanssa työskentelystä Riinalla on paljon kokemusta ja hän onkin aina nauttinut lasten kanssa puuhastelusta. Lasten kanssa olemisessa parasta on yllätyksellisyys, spontaanius sekä herskyvä lasten huumori. Riinalle on tärkeää kohdata jokainen lapsi omana itsenään sekä pitää huolta siitä,  että jokaisella lapsella on turvallinen ja mukava olla kerhossa. Ohjaajana Riina haluaa innostaa lapsia oppimaan, oivaltamaan, innostumaan ja ymmärtämään. Parasta on kun huomaa, että lapsen identiteetti, toimijuus ja itsetuntemus kehittyvät.

Elina Rautanen

 

Elina opiskelee ympäristötieteitä ja on erityisen kiinnostunut evoluutiosta, ja siitä, miten kaikki ympärillä muuttuu jatkuvasti. Vapaa-ajallaan hän harrastaa luontokuvausta ja pitää paljon matkailusta. Hän on työskennellyt päiväkodissa eri ikäisten lasten kanssa ja  lasten kanssa hän pitää erityisesti ennakkoluulottomasta innostuksesta ja halusta kokeilla erilaisia asioita. Elina kannustaa lapsia kokeilemaan asioita omilla tavoillaan, joista kokee eniten olevan iloa. Luonteeltaaan Elina on rauhallinen, iloinen ja utelias.

Noora Hannuksela

 

Noora opiskelee Helsingin yliopistossa molekyylibiotieteitä. Luonnontieteiden opiskelun lisäksi hän on yliopistolla tutustunut ohjelmoinnin perusteisiin – ja jäi koukkuun. Ongelmanratkaisu onkin aina ollut hänen intohimonsa, ja siitä saatava onnistumisen ilo on hänen mielestään vertaansa vailla. Tämä onkin tunne, minkä hän haluaa opettajana myös mahdollistaa ohjattavilleen. Vapaa-ajallaan Noora harrastaa urheilua ja lukee kirjoja.

 

Reetta Tervo

 

Reetta toimii Tiedekoulun opena pääkaupunkiseudulla. Reetta opiskelee Helsingin yliopistossa matematiikan ja tietojenkäsittelytieteen aineenopettajaksi. Hän on jo pienestä saakka tykännyt matematiikasta, mutta vasta yliopistossa pääsi tutustumaan koodauksen maailmaan. Reetalla on paljon kokemusta lasten ja nuorten parissa työskentelystä, sillä hän on toiminut useamman vuoden ajan jalkapallovalmentajana ja ohjannut pienempien lasten jalkapalloleikkikouluja. Vapaa-ajallaan Reetta tykkää urheilla ja neuloa. 

 

 

 

Heini Raivio

 

Heini toimii opettajana pääkaupunkiseudulla. Hän on molekyylibiotieteiden opiskelija. Luonteeltaan Heini on utelias ja uusista asioista innostuva.  Heini tekee opettajan työtä suurella sydämellä - hänestä parasta on nähdä lasten onnistumisen ilo. Opettajana hän huomioi jokaisen lapsen yksilönä, joista kukin oivaltaa omalla tavallaan. Vapaa-ajalla Heini harrastaa liikuntaa ja viettää paljon aikaa ystäviensä kanssa. 

 

Hanna Marno

 

Hanna toimii opettajana Lohjalla ja Vihdissä. Hän on ammatiltaan kuvanveistäjä ja siksi kiinnostunut oppimaan kaikista ympäröivistä ilmiöistä sekä tekniikoista. Hän valmistuu keväällä taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta kuvanveiston laitokselta, aiempiin opintoihin lukeutuivat mediataide ja elokuva. Hanna on työskennellyt oppaana ja lasten työpajojen vetäjänä installaatiotaiteen museossa Pittsburghissa, USA:ssa. Opettajana Hanna on kannustava, energinen ja pyrkii aina antamaan uusia inspiraation lähteitä. Vapaa-aikanaan hän samoilee metsissä keräilemässä materiaalia teoksiinsa, laulaa ja rassaa autoa.

Elina Viukari

 

Elina toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla.

 

Toni Mikkonen

 

 

Toni Mikkonen toimii Tiedekoulun opettajana eri pääkaupunkiseudun toimipisteissä. 

Roope Keränen

 

Roope Keränen toimii opettajana Tiedekoululla pääkaupunkiseudulla ja ohjaa myös varhaiskasvatuksen tiedekerhoja.

 

Hämeenlinnan opettaja

Leevi Kainulainen

 

 Leevi on 22-vuotias ja opiskelee Hämeenlinnassa sosionomiksi. Aikaisemmin Leevi on tehnyt liikunnanohjaajaan töitä ala-asteiden liikuntakerhoissa ja  Eerikkilän urheiluopistolla. Tämän lisäksi myös opettajien sijaisuudet ovat tulleet hänelle tutuiksi välivuosien aikana.

 

Vapaa-aikansa Leevi tykkää käyttää yleensä urheilun harrastamiseen ja seuraamiseen. Leevin on tuttu pelaaja salibandya seuraaville. Elokuvat ja musiikki kuuluvat myös Leevin vapaa-ajan harrastuksiin.

Porin opettajat

Katja Lahti

 

Katja toimii Tiedekoulun opettajana Porissa ja ohjaa varhaiskasvatuksen tiedekerhoja. Hän on valmistunut tietotekniikan insinööriksi, ja opiskelee hyvinvointiteknologian yamk-tutkintoa Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Katja on aina ollut kiinnostunut tieteestä, tekniikasta ja sen yhdistämisestä ihmisten arkeen hyvinvoinnin edistämiseksi. Ongelmanratkaisu on myös hyvin lähellä hänen sydäntään. Katja toivookin lasten miettivän ja kokeilevan eri tapoja ratkaisun löytämiseksi. Lasten ohjauksesta hänellä on kokemusta koululaisille suunnattujen iltis- ja liikunnanohjaajan työtehtävistä. Vapaa-ajalla Katja touhuaa 6 -vuotiaan lapsensa kanssa, liikkuu luonnossa ja salibandyn parissa.  

 

 

Mari Hänninen

 

Timo Kerminen

 

Timo toimii Porin toimipisteessä satunnaisesti sijaisena sekä tiistai- että torstai-illoissa. Timo vetää päätyökseen Satakunnan ammattikorkeakoulussa Robottiakatemiaa, toimii SAMK:in automaation tutkimusryhmässä ja on toiminut robotiikan parissa 15 vuotta erilaisissa tehtävissä. 

 

Timolla on usean vuoden kokemus lasten kanssa toimimisesta ja hän on toiminut Tiedekoulussa opettajana vuodesta 2016.

Vaasan opettaja

DUNIA

Joonas Kivioja

 

Joonas toimii Tiedekoulun opettajana Vaasassa. Hän opiskelee tällä hetkellä tietojärjestelmätieteitä Jyväskylän yliopistossa.  Aikaisemmat opinnot ja tausta löytyvät ihmistieteistä. Vapaa-ajalla Joonas harrastaa mm. agilityä yhdessä koiransa Kuuran kanssa, tieteen ja teknologian popularisointia sekä luonnossa liikkumista.

Lahden opettaja

DUNIA

Marina Termonen

 

Marina on Tiedekoulun opettaja Lahdessa. Hän on ammatiltaan  taiteilija- ja muotoilija. Hän on toiminut useamman vuoden eri-ikäisten lasten ohjaajana ja tehnyt vapaaehtoistyötä lasten kanssa MultiCulti:ssa opettaen lapsille ja hieman isommillekin lapsille kuvamataitoa. Tieteen ja teknologian yhdistäminen taiteeseen sekä näiden opettaminen lapsille kiehtoo Marinaa. 

Jyväskylän opettaja

Elina Tykkyläinen

 

Elina toimii Tiedekoulun opettajana Jyväskylän koodikouluissa sekä robottikerhoissa.  

Tampereen opettaja

Jesse Koskela

 

 

Jesse opettaa Tiedekoulun ryhmiä Tampereella. Jesse on Lapin yliopistosta valmistunut kasvatustieteen maisteri. Pääaineena hän on opiskellut mediakasvatusta ja sivuaineina tieto- ja viestintätekniikkaa, markkinointia ja johtamista. Tietotekniikka on kiinnostanut häntä jo pienestä pitäen ja lähellä sydäntä ovat myös Legoilla rakentelu sekä loogista päättelyä vaativat tehtävät. Kokemusta nuorten parissa työskentelystä hänelle on kertynyt mm.  opettajana ja koripallovalmentajana. Omat lapset opettavat jatkuvasti uutta ja tuovat arkeen vauhtia sekä vaarallisia tilanteita. Jessen mielestä lasten on hyvä päästä käyttämään omaa mielikuvitustaan sekä kokeilla uusia asioita turvallisessa ympäristössä. Parasta lapsissa on vilpittömyys sekä avoin suhtautuminen uuden oppimiselle. 

Kuopion opettaja

Niina Lapinlampi

 

Niina toimii Kuopion toimipisteen opettajana. Niinalla on monipuolinen luonnontieteellinen tausta, sillä hän on opiskellut laboratorioanalytiikkaa, biolääketiedettä sekä tietojenkäsittelytiedettä. Tällä hetkellä Niina tekee tutkimusta neurobiologian tutkimusryhmässä, jossa hän pääsee käyttämään ongelmanratkaisu ja -ohjelmointitaitojaan päivittäin. Maailman ihmettelyn ohella Niina innostuu vapaa-aikanaan helposti erilaisista lauta- ja tietokonepeleistä, kirjoista, valokuvaamisesta, roboteista sekä avaruuden ilmiöistä. Niina haluaa rohkaista lapsia kokeilemaan ennakkoluulottomasti omia ongelmanratkaisutaitojaan niin koodaamisen, mekaniikan kuin jokapäiväisten tapahtumienkin parissa.

Siri Hjort

 

Oletko kiinnostunut työ- tai harjoittelupaikasta Tiedekoulussa?

Toimintamme kasvaessa etsimme koko ajan uusia ryhmänvetäjiä mukaan toimintaamme. Ryhmän vetäjältä toivomme joko humanistisen, kasvatustieteellisen, teknisen tai matemaattis-luonnontieteellisen alan koulutusta, työkokemusta tai harrastuneisuutta alalta sekä kokemusta lapsiryhmien vetämisestä ja/tai pedagogista koulutusta. Kaiken tämän lisäksi toivomme sinun olevan palavasti kiinnostunut ja innostunut tiede- ja teknologia-kasvatuksen edistämisestä sekä lasten kanssa työskentelystä.

 

Varsinaisten ryhmänvetäjien paikkojen lisäksi tarjoamme harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille erilaisten toiminnan kehittämisen, markkinoinin sekä opetusmateriaali-projektien parissa. Olemme myös aina avoimia uusille ideoille!

 

Lisätietoja ja hakemukset: Maria Leivo, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Suomen Tiedekoulu Oy