opet

Turun opettajat

Maria Leivo on Lasten Tiedekoulun perustaja ja Suomen Tiedekoulu Oy:n toimitusjohtaja. Maria sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea (Pori, Tampere, Oulu, Helsinki, Espoo, Lahti) ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Maria tekee pääasiassa uusien ryhmien sisällön ja opetussuunnitelmien suunnittelua sekä toteuttaa pilottiryhmiä. Maria on ohjannut monenlaisia luonnontiederyhmiä eri-ikäisille lapsille ja nuorille vuodesta 2012.

 

Marian yhteystiedot: 040 5235144, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Nina Kainulainen ohjaa Piikkiön toimipisteen ryhmiä ja toimii opettajien sijaisena  pääasiassa Etelä-Suomessa. Nina osallistuu myös uusien ryhmien aloituksiin ja tietää vastaukset kaikkiin lasten ja vanhempien kysymyksiin. Nina on opettanut eri ryhmiä Lasten Tiedekoulussa vuodesta 2015.

 

Ninan yhteystiedot: 044 988 1378, nina.kainulainen@tiedekoulu.fi

Tero toimii opettajana Turun koodikouluissa ja robottikerhoissa. Teron vastuulla on  myös edistyneempien Arduino- ja ohjelmointivalmennusryhmien opetus. Teron mielestä ohjelmointi on innostavaa luovaa työtä, mutta myös leikkiä. Tätä omaa innostustaan Tero haluaa välittää myös lapsille. Tero toimii päätyökseen tieto- ja viestintätekniikan opettajana Turun ammatti-instituutissa. Koulutukseltaan Tero on tietotekniikan insinööri ja ammatillinen opettaja. Hänellä on alle 1 , 6- ja 10-vuotiaat lapset

 

Teron yhteystiedot: 050 304 0740

Hanna ohjaa Turussa robottikerhoja,  koodikouluja sekä tutkijakouluja. Näiden lisäksi Hanna toimii lasten robottisynttäreiden vetäjänä. Hanna aloitti juuri maisterivaiheen opinnot Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa, jossa hän opiskelee tietojenkäsittelytieteen lisäksi kasvatustieteitä. Hanna pitää lapsien parissa työskentelystä ja haaveilee opettajan ammatista. Hannalla on aikaisempi tutkinto Turun ammattikorkeakoulusta, josta hän on valmistunut tietotekniikan insinööriksi. 

 

Hannan yhteystiedot: 050 3032 809

Oulun opettajat

Petra Karvonen

 

Petra toimii tutkijakerhojen vetäjänä Oulussa. Petralla on pitkä kokemus ohjelmistokehityksen ja laadunvarmistuksen asiantuntijatehtävistä erityisesti mobiililaitteiden ja -sovellusten parista. Koulutukseltaan hän on tietotekniikan insinööri (AMK).  Lisäksi hänellä on teknologiaosaamisen johtamisen ylempi AMK -tutkinto. Petra on myös parhaillaan suorittamassa opettajan pedagogisia opintoja. Vapaa-ajallaan Petra nauttii luonnossa liikkumisesta ja käsillä tekemisestä. Kotona Petralla on tiedonhaluiset 7- ja 9 -vuotiaat lapset. 

 

Petran yhteystiedot: 040 559 6731  

Juho Pylvänäinen

 

Juho opettaa sekä robottikerhoja että koodikouluja. Juho on koulutukseltaan matemattisten aineiden (Fy, Ma, Ke) opettaja ja sähkötekniikan diplomi-insinööri. Juho on toiminut hyvin erilaisissa alan työtehtävissä esim. labrarottana, koodarina ja  opettajana. Vapaa-ajallaan Juho tykkää valokuvata ja pelata frisbeegolfia.  

 

Juhon yhteystiedot: 040 717 2984

Pääkaupunkiseudun opettajat

Kimmo Kamppari

 

Kimmo on Lasten Tiedekoulun vastuuopettaja pääkaupunkiseudulla ohjaten erilaisia koulu- ja päiväkotiryhmiä sekä iltaryhmien lisäksi myös työpajoja. Kimmo on varsinainen ohjelmointialan konkari, sillä hän on laatinut ensimmäisen ohjelmansa Basic-kielellä jo 1980-luvulla Commodore 64-koneella. Kimmon mielestä paras osuus tiedekouluopettajana toimimisessa on lasten loputon innostus ja oivaltamisen riemu. Punaisena lankana Kimmo pitää sitä, että kerhossa ei pidetä pipoa tiukalla, eivätkä katto tai seinät tule vastaan kun seikkaillaan robottien, koodaamisen tai tieteen maailmassa. Kimmo on koulutukseltaan tuore aineenopettaja Helsingin yliopistosta.

 

Kimmon yhteystiedot: 044 9655 101, kimmo.kamppari@tiedekoulu.fi

Heidi Villikka

 

Heidi on matematiikkaa, tietojenkäsittelytiedettä "käpistelyä" ja kasvatustiedettä opiskellut opettajan alku. Matematiikassa niin kuin muussakin Heidiä viehättävät ongelmanratkaisu ja pulmatehtävät. Ohjelmoinnissa hienoa on sen täysin looginen rakenne ja eteneminen.  Opiskelujen vastapainona hän on ollut mukana erilaisissa kerho- ja vapaaehtoistoiminnoissa kuten partiossa. Vapaa-ajalla Heidi tykkää kaikenlaisesta näpertelystä ja kirjojen lukemisesta, hän harrastaa myös kuoroa ja lenkkeilyä. 

 

Heidin yhteystiedot: 050 439 0882 

Katri Leppänen

 

Katri opettaa Lasten Tiedekoulun Järvenpään ryhmiä. Hän on koulutukseltaan erityisopettaja sekä S2 -opettaja. Katri on innostunut koodauksesta sekä robotiikasta ja kurssittanut itseään mm. Innokas -verkoston sekä MOOC -virtuaaliopiston koodauskursseilla. Koodauksen ja robotiikan lisäksi Katrin kiinnostuksen kohteisiin lukeutuu monenlainen urheilu, luonnossa liikkuminen sekä kuvataiteet. Tärkeää Katrin tunneilla on uuden oppiminen, oivaltaminen, kokeileminen ja innostuminen.

 

Katrin yhteystiedot: 040 845 0049

Emmi Tikkanen

 

Emmi aloittaa tänä syksynä Helsingissä robottikerhojen ja koodikoulujen vetäjänä. Emmin opinnot Helsingin yliopistossa ovat loppusuoralla, ja hän valmistuu ensi vuonna filosofian maisteriksi. Emmi on myös suorittanut aineenopettajan pedagogiset opinnot. Vuosien varrella Emmi on työskennellyt paljon lasten kanssa mm. kerhojen ja kielikoulun ohjaajana. Emmin vapaa-aika kuluu ennen kaikkea liikunnan, improvisaatioteatterin ja ystävien parissa. 

 

Emmin yhteystiedot: 044 327 2247 

 

Marlena Martikainen

 

Marlena vetää koodikouluja ja robottikerhoja pääkaupunkiseudulla, pääasiassa Mannerheimintiellä sekä Kivikossa. Marlena suorittaa tällä hetkellä maisterin opintoja Turun yliopistossa, pääaineena viestintä ranskan oppiaineessa. Marlena on kiinnostunut kielistä, kulttuureista, lasten ja ihmisten kohtaamisesta ja hän innostuu uusista ilmiöistä ja arkisista oivalluksista. Opetuksessa Marlenalle on tärkeää yksilöllinen oppiminen ja luovuus. Vapaa-ajallan Marlena improilee, satuilee ja joogaa.

 

Marlenan yhteystiedot: 040 744 2413 

Porin opettajat

Mikael Raitokari

 

Mikael toimii Porissa sekä robottikerhojen että koodikoulujen opettajana. Mikael opiskelee viimeistä vuotta Raumalla luokanopettajaksi,. Sivuaineenaan Mikael on lukenut käsityökasvatuksen opinnot. Mikael on opinnoissaan perehtynyt Lego Mindstorms -sarjan käyttöön opetuksessa, tämän lisäksi Arduinot ja Scratchit ovat hänelle tuttuja. Aiemmalta koulutukseltaan Mikael on sähköasentaja. Mikael harrastaa sukelluskalastusta ja hän kuuluu sukelluskalastuksen maajoukkueeseen. Opettajana Mikael on kokenut lapsiryhmien vetäjänä - hän on opiskeluaikanaan tehnyt opettajan sijaisuuksia ja ohjannut lasten uimakouluryhmiä. Mikaelin mielestä opetus on parhaimmillaan toiminnallista sekä innostavaa.

 

Mikaelin yhteystiedot: 0400 866 305

Timo Kerminen

 

Timo toimii Porissa pääasiassa Mikaelin työparina ja on opettamassa syksyn aikana sekä koodikouluja että robottikerhoja. Timo on koulutukseltaan sähkötekniikan diplomi-insinööri sekä konetekniikan insinööri. Timo on toiminut pitkään robotiikka-alalla ja hänen mielestään on tärkeää innostaa sekä perehdyttää lapsia ja nuoria tekniikan ja robotiikan pariin.

 

Timon yhteystiedot: 044 79 29 783

Lahden opettajat

Risto Arvassalo

 

Risto ohjaa Lahdessa robottikerhoja. Risto on valmistunut Itä-Suomen yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan biologia. Ihmisiä ympäröivä luonto ja sen mekanismit ovat kiinnostaneet Ristoa pienestä pitäen. Viisivuotiaana saadut dinosauruskirjat tuli luettua risaiseksi, ja maailman tutkiminen jaksaa kiinnostaa yhä edelleen. Vapaa-ajallaan Risto lukee paljon, liikkuu luonnossa, tekee puutöitä, piirtelee ja pelaa erilaisia pelejä. 

 

Riston yhteystiedot: 

Tampereen opettajat

Anni Peltonen

 

Anni toimii Tampereen koodikoulujen vetäjänä. Anni on opiskellut tietotekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa ja matematiikkaa sekä tietojenkäsittelyoppia Tampereen Yliopistossa. 

 

Annin yhteystiedot: 050 357 3936

Katja Tuomisto

 

Koulutukseltani olen tietotekniikan insinööri (AMK). Päätyössäni toimin järjestelmämyynnin parissa, mutta minulta löytyy vuosien kokemus teknisen alan projektipäällikkönä niin ohjelmistokehityksen kuin valmistavan teollisuuden parissa. Vapaa-aika menee ensisijaisesti perheen parissa. Minulla on 7- ja 8-vuotiaat pojat, joiden kiinnostus kaikkeen on valtaisa. Aika joka perheeltä jää jäljelle, menee pääasiassa käsitöiden ja kirjojen parissa.

 

Katjan yhteystiedot: 040 704 0082

 

Oletko kiinnostunut työ- tai harjoittelupaikasta Lasten Tiedekoulussa?

Toimintamme kasvaessa etsimme koko ajan uusia ryhmänvetäjiä mukaan toimintaamme. Ryhmän vetäjältä toivomme joko humanistisen, kasvatustieteellisen, teknisen tai matemaattis-luonnontieteellisen alan koulutusta, työkokemusta tai harrastuneisuutta alalta sekä kokemusta lapsiryhmien vetämisestä ja/tai pedagogista koulutusta. Kaiken tämän lisäksi toivomme sinun olevan palavasti kiinnostunut ja innostunut tiede- ja teknologia-kasvatuksen edistämisestä sekä lasten kanssa työskentelystä.

 

Varsinaisten ryhmänvetäjien paikkojen lisäksi tarjoamme harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille erilaisten toiminnan kehittämisen, markkinoinin sekä opetusmateriaali-projektien parissa. Olemme myös aina avoimia uusille ideoille!

 

Lisätietoja ja hakemukset: Maria Leivo, maria.leivo@tiedekoulu.fi