Opet

Turun opettajat

Maria Leivo

 

Maria Leivo on Tiedekoulun perustaja ja Suomen Tiedekoulu Oy:n toimitusjohtaja. Maria sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Maria tekee pääasiassa uusien ryhmien sisällön ja opetussuunnitelmien suunnittelua, toteuttaa pilottiryhmiä sekä kouluttaa Tiedekoulun opettajia. Lisäksi Maria vastaa yhteistyöprojekteista sekä Tiedekoulun kehittämisestä. Maria on ohjannut monenlaisia luonnontiederyhmiä ja teknologiaryhmiä eri-ikäisille lapsille ja nuorille vuodesta 2012.

 

Marian yhteystiedot: 040 5235144, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Nina Kainulainen

 

Nina Kainulainen sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Nina osallistuu myös uusien ryhmien aloituksiin ja tietää vastaukset kaikkiin lasten ja vanhempien kysymyksiin. Nina on opettanut eri ryhmiä Tiedekoulussa vuodesta 2015.

 

Ninan yhteystiedot: 044 988 1378, nina.kainulainen@tiedekoulu.fi

 

Atte Häkkinen

 

Atte toimii opettajana Turun seudulla. Atte on tohtorikoulutettavana musiikkitieteenoppiaineessa Turun yliopistossa ja tekee väitöskirjaa kokeellisesta soitinrakennuksesta. Samaisesta opinahjosta hän on valmistunut filosofian maisteriksi. Tämän lisäksi hän on lukenut Tampereen yliopistossa tietojenkäsittelytieteitä ja valmistunut Hämeenkyrössä elektroniikan- ja tietoliikennetekniikan asentajaksi.

 

Tiede ja taide ovat olleet Aten intohimon kohteita pitkään. Taideteoksissaan ja kokeellisissa musiikkiesityksissään Atte yhdistelee erilaisia teknologioita luovilla tavoilla. Tämän lisäksi hän kirjoittelee artikkeleita lehtiin ja tietokirjoihin. Atella on kotona  3- ja 5-vuotiaat lapset. Vapaa-aika kuluukin lasten kanssa touhutessa ja luonnossa retkeillessä.

Liina Repo 

 

Liina toimii opettajana Turussa. Liina opiskelee Turun yliopistossa englantia ja fonetiikkaa. Liinan opinnot  suuntautuvat teknologiselle puolelle, ja hän onkin hyvin kiinnostunut kieliteknologiasta erityisesti ja kokemusta ohjelmoinnista. Vapaa-ajallaan Liina on kaikenlaisten käsitöiden intohimoinen harrastaja ja hän haluaa aina kokeilla uusia tekniikoita ja tapoja. Liina on myös innokas geokätköilijä ja hän pitää luonnossa liikkumisesta. Tiedekoulun toiminnassa Liinaa viehättää tieteen erilaisten ilmiöiden havainnointi ja jäsentely, sillä hän haluaisi erityisesti innostaa lapsia ja vanhempiakin tutkimaan kohtaamiaan ilmiöitä ja rohkaista kaikkia käyttämään omaa luovuuttaan ja ongelmanratkaisutaitojaan.

 

Aleksandra Colliander 

 

Aleksandra on musiikkitieteestä valmistunut filosofian maisteri ja musiikkipedagogi, jolla on vuosien kokemus lasten ja nuorten opetustyöstä taiteen perusopetuksen kentällä. Opettajana hänelle on tärkeää kohdata kukin oppija yksilönä, jokaisella oppilaalla on oma tapansa oppia, oivaltaa ja innostua. Aleksandra kannustaa tutkivaan, ilmiöpohjaiseen oppimiseen ja pitkäjänteisyyteen. Aleksandra laajentaa pedagogista osaamistaan tällä hetkellä erityispedagogiikan saralla.

 

 

Malin Koivusaari

 

 

Oulun opettajat

Jonna Niemi

 

Jonna toimii Tiedekoulun opettajana Metsokankaalla,  Hintassa ja Etu-Lyötyssä. Jonna toimii myös opettajana Oulussa ja suorittaa tällä hetkellä Oulun yliopistolla maisterivaiheen opintoja. Tulevaisuudessa Jonna valmistuu englannin aineenopettajaksi ja on erityisen kiinnostunut teknologiapainotteisesta opetuksesta. Tulevaisuuden suunnitelmissa hänellä onkin toimia Learning and Educational Technologies – sivuaineen tiimoilta entistä teknologiapainotteisemman opetuksen parissa. Jonna on erityisen kiinnostunut koodaamisesta ja luonnontieteistä, ja laboratoriotyö on hänelle tuttua puuhaa. Vapaa-ajallaan Jonna harrastaa urheilua ja luonnossa liikkumista.

Henri Hassinen

 

 

Lappeenrannan opettaja

Miska 

Pääkaupunkiseudun opettajat

Heidi Villikka

 

Heidi toimii opettajana pääkaupunkiseudulla. Heidi on matematiikkaa, tietojenkäsittelytiedettä "käpistelyä" ja kasvatustiedettä opiskellut opettaja. Matematiikassa niin kuin muussakin Heidiä viehättävät ongelmanratkaisu ja pulmatehtävät. Ohjelmoinnissa hienoa on sen täysin looginen rakenne ja eteneminen.  Opiskelujen vastapainona hän on ollut mukana erilaisissa kerho- ja vapaaehtoistoiminnoissa kuten partiossa. Vapaa-ajalla Heidi tykkää kaikenlaisesta näpertelystä ja kirjojen lukemisesta. 

 

Aino Nihtilä

 

Aino toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Aino on tuore ylioppilas, joka lukio-opinnoissaan keskittyi vahvasti luonnontieteisiin, erityisesti biologiaan, ollessaan luonnontieteis-matemaattisella -linjalla. Ainolla löytyy kokemusta eri-ikäisten lasten kanssa työskentelystä niin kerhonohjaajana kuin leiriohjaajanakin ja hän on vetänyt erilaisia kerhoja askartelu- ja liikuntakerhosta robottikerhoon. Vapaa-ajalla Aino tykkää retkeillä ja vaeltaa. 

Joonas Mustonen

 

Joonas toimii Tiedekoulun päätoimisena opettajana pääkaupunkiseudulla. Joonas opiskelee Helsingin yliopistossa fysiikkaa ja hänellä on valtaisa kiinnostus lähes koko universumia kohtaan. Palo visioida ja kokeilla uusia ideoita ohjaavat Joonasta sekä ihmisenä että opettajana. Monet vaikeat ongelmat yksinkertaistuvat, kun ne konkretisoi ja käsittelee itselle tuttujen asioiden kautta. Kerhossa jokainen saa vapaasti kokeilla ja erehtyä ilman paineita oman kiinnostuksensa pohjalta.Sitä varten opitaan ensin hyödyllisiä perustietoja ja -taitoja. Joonas on myös mukana kehittämässä EV3-, Java- ja Arduino-ohjelmointikurssien sisältöjä.

 

Suvi Asikainen

 

Suvi toimii opettajana pääkaupunkiseudulla. Suvi opiskelee matematiikan sivuaineopintoja Helsingin yliopistossa. Koulutukseltaan hän on tutkija biotieteiden ja -tekniikan alalla, jonka lisäksi hän on suorittanut opettajan pedagogiset opinnot. Suvia viehättävät erityisesti elolliset ilmiöt ja rakenteet, jotka eivät näy heti silmin, mutta joiden toimintaa ohjaa evoluution muovaama logiikka. Tutkimuksen rinnalle hän on aloitellut matematiikan ja luonnontieteiden opettajan uraansa. Mielenkiintoisimmat keksinnöt syntyvät usein vahingossa, joten Suvi kannustaa ideoimaan, kokeilemaan ja erehtymään. Yhdessä tekemällä aika kulkee siivillä! Vapaa-aikanaan Suvi ulkoilee tai puuhastelee kotona kasvien, akvaarion tai pörröisempien lemmikkien kanssa.

 

 

Julia Nihtilä

 

Julia toimii opettajana pääkaupunkiseudun ryhmissä. Julia on positiivisen elämänasenteen omaava, luonnossa liikkumista rakastava molekyylibiotieteiden opiskelija. Molekyylibiologian lisäksi Julia on innostunut erityisen paljon ohjelmoinnista, jonka perusteihin hän on päässyt tutustumaan Helsingin Yliopistossa. Käsityöt, etenkin neulominen ja virkkaaminen, sekä niiden lisäksi leipominen ja leipomusten koristelu ovat Julialle tärkeitä harrastuksia. Julia on myös päässyt työskentelemään päiväkodissa ja se on ollutkin yksi hänen parhaista kesätöistään. Julian mielestä on uskomatonta, kuinka ennakkoluulottomia ja innovatiivisia lapset ovat joka ikinen päivä. Tärkeää on kehittävä hauskanpito, yhdessä tekeminen ja oppiminen sekä toisista huolehtiminen. 

Elina Rautanen

 

Elina opiskelee ympäristötieteitä ja on erityisen kiinnostunut evoluutiosta, ja siitä, miten kaikki ympärillä muuttuu jatkuvasti. Vapaa-ajallaan hän harrastaa luontokuvausta ja pitää paljon matkailusta. Hän on työskennellyt päiväkodissa eri ikäisten lasten kanssa ja  lasten kanssa hän pitää erityisesti ennakkoluulottomasta innostuksesta ja halusta kokeilla erilaisia asioita. Elina kannustaa lapsia kokeilemaan asioita omilla tavoillaan, joista kokee eniten olevan iloa. Luonteeltaaan Elina on rauhallinen, iloinen ja utelias.

Sara Enberg

 

Sara toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Sara on kouluttautunut meribiologiksi ja väitöskirjassaan hän on tutkinut erityisesti merijään biologiaa ja talviaikaista leväyhteisön kehittymistä Itämeressä. Saran rakkaus luontoon ja tieteeseen heräsi viimeistään ala-asteella kun hänen luokanopettajansa adoptoi heidän luokalleen oman delfiinin. Saran suuri unelma oli tulla miekkavalastutkijaksi, mutta kun hän tajusi, että Itämeressä ei ole valaita, piti unelmaa hieman mukata. Samalla Sara kiinnostui yliopistossa opettamisesta, ja hän onkin ollut mukana järjestämässä ja opettamassa perustason kursseilla. Tiede on kokeilua ja uuden löytämistä, ja Sara pitääkin tärkeänä, että oppilaat saavat kokeilla, yrittää, erehtyä, oivaltaa ja onnistua (tai epäonnistua). Vapaa-ajallaan Sara nauttii retkeilystä ja lenkkeilystä sekä käy koiransa kanssa koirakoulussa TOKOa harrastamassa.

Riina Halme

 

Riina toimii opettajana Espoossa. Hän opiskelee Helsingin yliopistossa pääaineenaan teologiaa ja sivuaineina erilaisia yhteiskuntatieteitä. Riina pitää erityisesti käsitöiden tekemisestä, hyvästä ruuasta (ja herkuista) sekä eläimistä. Myös uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen ovat mieluista puuhaa - Riina innostuu helposti uusista asioista. Lasten kanssa työskentelystä Riinalla on paljon kokemusta ja hän onkin aina nauttinut lasten kanssa puuhastelusta. Lasten kanssa olemisessa parasta on yllätyksellisyys, spontaanius sekä herskyvä lasten huumori. Riinalle on tärkeää kohdata jokainen lapsi omana itsenään sekä pitää huolta siitä,  että jokaisella lapsella on turvallinen ja mukava olla kerhossa. Ohjaajana Riina haluaa innostaa lapsia oppimaan, oivaltamaan, innostumaan ja ymmärtämään. Parasta on, kun huomaa, että lapsen identiteetti, toimijuus ja itsetuntemus kehittyvät.

Jesperi Tirronen

 

Jesperi toimii Tiedekoulun opettajana Espoossa. Jesperi on Mikkelistä kotoisin oleva savolainen jalkapallofanaatikko. Hän opiskelee Aalto-yliopistossa bio- ja kemiantekniikkaa ja hän haluaisi sytyttää myös tulevilla oppilailla kipinän tieteeseen. 

 

Jesperi harrastaa urheilua monipuolisesti kuntosalista pallopeleihin. Lisäksi hän pitää matkustelusta ja seikkailemisesta. Jesperillä on paljon kokemusta lasten kanssa työskentelystä sillä hän on useampana kesänä vetänyt lasten jalkapalloleiriä ja sekä työskennellyt päiväkodissa.

 

 

 

Olga Tasanko

 

Olga toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Hän opiskelee musiikkitiedettä ja tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistossa. Ohjelmoinnissa häntä kiinnostaa luova ongelmanratkaisu ja onnistumisen ilo.

 

Olga on luonteeltaan iloinen, ystävällinen ja kannustaa leikkimieliseen kokeiluun. Hänen mielestään oppiminen on parhaimmillaan silloin, kun asian saa itse oivaltaa kannustavassa ympäristössä. Vapaa-ajallaan hän opettaa viulunsoiton perusteita, tekee musiikkia, pelaa videopelejä, kirjoittaa, piirtää ja kouluttaa opaskoirapentua

Porin opettajat

Katja Halme

 

 

Mari Hänninen

 

Timo Kerminen

 

Timo toimii Porin toimipisteessä satunnaisesti sijaisena sekä tiistai- että torstai-illoissa. Timo vetää päätyökseen Satakunnan ammattikorkeakoulussa Robottiakatemiaa, toimii SAMK:in automaation tutkimusryhmässä ja on toiminut robotiikan parissa 15 vuotta erilaisissa tehtävissä. 

 

Timolla on usean vuoden kokemus lasten kanssa toimimisesta ja hän on toiminut Tiedekoulussa opettajana vuodesta 2016.

Vaasan opettaja

DUNIA

Sanna Rantala

 

Sanna opettaa elokuusta alkaen Vaasassa. Sanna on opiskellut biologiaa ja biokemiaa Turun yliopistossa ja selvittänyt väitöskirjassaan, miten kasvien fotosynteesikoneisto sopeutuu valon muutoksiin. Biologin identiteetistään huolimatta hän on aina valmis oppimaan uutta myös muista tieteenaloista. Vapaa-ajallaan Sanna lukee ja reippailee koiriensa kanssa, mutta ehtii välillä myös pyöräillä, valokuvata ja kutoa sukkia.

Lahden opettaja

DUNIA

Marina Termonen

 

 

Jyväskylän opettaja

Elina Tykkyläinen

 

Elina toimii Tiedekoulun opettajana Jyväskylän koodikouluissa sekä robottikerhoissa.  

Kouvolan opettaja

Noora Hausu

 

Intohimo ajoi Nooran Kouvolaa kauemmas Lahden lyseoon, jossa hän opiskelee kolmatta vuottaan matemaattis-luonnontieteellisellä linjalla. Hänen tulevaisuuden haaveensa on väitellä tohtoriksi evoluutiobiologiasta ja toimia tutkijana. Nooralla on reilusti kokemusta ryhmänohjaamisesta, jota on kertynyt origamikurssien ohjaamisesta. Kolme pienempää sisarusta ovat myös opettaneet ymmärtämään lasten ajatusmaailmaa.

 

Vapaa-ajallaan Noora innostuu kohtuuttoman paljon Excelistä, metsästää uusia tiedekirjoja antikvariaateista ja näpertelee moninaisten projektien parissa. Noora harrastaa tieteen esittelyä uusista näkökulmista taiteen avulla. Hänen tavoitteensa opettajanakin on tuoda esiin asioiden kiinnostavin puoli.

Tampereen opettaja

Eetu Kasurinen

 

 

Eetu opiskelee ympäristötekniikkaa TTy:llä. Häntä kiinnostaa erityisesti ympäristön tilan parantaminen tekniikan avulla. Eetu harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja luonnossa käyminen on hänelle tärkeää. Suvussani on paljon pieniä lapsia, joiden kanssa Eetu viettää usein aikaa ja viihtyy heidän seurassaan hyvin. 

Kuopion opettaja

Niina Lapinlampi

 

Niina toimii Kuopion toimipisteen opettajana. Niinalla on monipuolinen luonnontieteellinen tausta, sillä hän on opiskellut laboratorioanalytiikkaa, biolääketiedettä sekä tietojenkäsittelytiedettä. Tällä hetkellä Niina tekee tutkimusta neurobiologian tutkimusryhmässä, jossa hän pääsee käyttämään ongelmanratkaisu ja -ohjelmointitaitojaan päivittäin. Maailman ihmettelyn ohella Niina innostuu vapaa-aikanaan helposti erilaisista lauta- ja tietokonepeleistä, kirjoista, valokuvaamisesta, roboteista sekä avaruuden ilmiöistä. Niina haluaa rohkaista lapsia kokeilemaan ennakkoluulottomasti omia ongelmanratkaisutaitojaan niin koodaamisen, mekaniikan kuin jokapäiväisten tapahtumienkin parissa.

Mikkelin opettaja

Tulossa

Oletko kiinnostunut työ- tai harjoittelupaikasta Tiedekoulussa?

Toimintamme kasvaessa etsimme koko ajan uusia ryhmänvetäjiä mukaan toimintaamme. Ryhmän vetäjältä toivomme joko humanistisen, kasvatustieteellisen, teknisen tai matemaattis-luonnontieteellisen alan koulutusta, työkokemusta tai harrastuneisuutta alalta sekä kokemusta lapsiryhmien vetämisestä ja/tai pedagogista koulutusta. Kaiken tämän lisäksi toivomme sinun olevan palavasti kiinnostunut ja innostunut tiede- ja teknologia-kasvatuksen edistämisestä sekä lasten kanssa työskentelystä.

 

Varsinaisten ryhmänvetäjien paikkojen lisäksi tarjoamme harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille erilaisten toiminnan kehittämisen, markkinoinin sekä opetusmateriaali-projektien parissa. Olemme myös aina avoimia uusille ideoille!

 

Lisätietoja ja hakemukset: Maria Leivo, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Suomen Tiedekoulu Oy