Opet

Turun opettajat

Maria Leivo

Maria Leivo on Tiedekoulun perustaja ja Suomen Tiedekoulu Oy:n toimitusjohtaja. Maria sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Maria tekee pääasiassa uusien ryhmien sisällön ja opetussuunnitelmien suunnittelua, toteuttaa pilottiryhmiä sekä kouluttaa Tiedekoulun opettajia. Lisäksi Maria vastaa yhteistyöprojekteista sekä Tiedekoulun kehittämisestä. Maria on ohjannut monenlaisia luonnontiederyhmiä ja teknologiaryhmiä eri-ikäisille lapsille ja nuorille vuodesta 2012.

Marian yhteystiedot: 040 5235144, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Nina Kainulainen

Nina Kainulainen sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Nina osallistuu myös uusien ryhmien aloituksiin ja tietää vastaukset kaikkiin lasten ja vanhempien kysymyksiin. Nina on opettanut eri ryhmiä Tiedekoulussa vuodesta 2015.

Ninan yhteystiedot: 044 988 1378, nina.kainulainen@tiedekoulu.fi

Atte Häkkinen

Atte toimii opettajana Turun seudulla. Atte on tohtorikoulutettavana musiikkitieteenoppiaineessa Turun yliopistossa ja tekee väitöskirjaa kokeellisesta soitinrakennuksesta. Samaisesta opinahjosta hän on valmistunut filosofian maisteriksi. Tämän lisäksi hän on lukenut Tampereen yliopistossa tietojenkäsittelytieteitä ja valmistunut Hämeenkyrössä elektroniikan- ja tietoliikennetekniikan asentajaksi.

Tiede ja taide ovat olleet Aten intohimon kohteita pitkään. Taideteoksissaan ja kokeellisissa musiikkiesityksissään Atte yhdistelee erilaisia teknologioita luovilla tavoilla. Tämän lisäksi hän kirjoittelee artikkeleita lehtiin ja tietokirjoihin. Atella on kotona  3- ja 5-vuotiaat lapset. Vapaa-aika kuluukin lasten kanssa touhutessa ja luonnossa retkeillessä.

Lauri Pitkänen

Lauri toimii Tiedekoulun opettajana Turussa. Hän opiskelee Turun yliopistossa pääaineenaan fysiikka ja sivuaineinea ohjelmointia sekä matematiikkaa. Laurin mielestä on aivan uskomatonta mitä kaikkea ympäröivästä maailmastamme on saatu selville tieteen keinoin. Tuntuu, että vain mielikuvitus on ollut rajana, kun katsoo historiaan ja miltä nykypäivä näyttää. Lauri haluaa innostaa lapsia tieteen ja teknologian pariin. Kiinnostus syntyy, kun pääsee itse tekemään ja näkemään mitä kaikkea jännittävää tieteen avulla voi tehdä. Ohjelmointi on voimakas työkalu, jolla ohjataan lähes kaikkea nykyajan teknologiaa tai ajetaan mallinnukset ja laskut tieteiden tutkimuksessa. Vapaa ajallaan Lauri lukee mielellään eri  tieteenalojen kirjallisuutta. Hänen harrastuksiinsa kuuluu myös shakin pelaaminen ja monipuolista ulkoilua esimerkiksi omia koiria lenkittäessä tai frisbeegolfin parissa.

Pääkaupunkiseudun opettajat

Sara Enberg

Sara toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Sara on kouluttautunut meribiologiksi ja väitöskirjassaan hän on tutkinut erityisesti merijään biologiaa ja talviaikaista leväyhteisön kehittymistä Itämeressä. Saran rakkaus luontoon ja tieteeseen heräsi viimeistään ala-asteella kun hänen luokanopettajansa adoptoi heidän luokalleen oman delfiinin. Saran suuri unelma oli tulla miekkavalastutkijaksi, mutta kun hän tajusi, että Itämeressä ei ole valaita, piti unelmaa hieman mukata. Samalla Sara kiinnostui yliopistossa opettamisesta, ja hän onkin ollut mukana järjestämässä ja opettamassa perustason kursseilla. Tiede on kokeilua ja uuden löytämistä, ja Sara pitääkin tärkeänä, että oppilaat saavat kokeilla, yrittää, erehtyä, oivaltaa ja onnistua (tai epäonnistua). Vapaa-ajallaan Sara nauttii retkeilystä ja lenkkeilystä sekä käy koiransa kanssa koirakoulussa TOKOa harrastamassa.

Oletko kiinnostunut työ- tai harjoittelupaikasta Tiedekoulussa?

Toimintamme kasvaessa etsimme koko ajan uusia ryhmänvetäjiä mukaan toimintaamme. Ryhmän vetäjältä toivomme joko humanistisen, kasvatustieteellisen, teknisen tai matemaattis-luonnontieteellisen alan koulutusta, työkokemusta tai harrastuneisuutta alalta sekä kokemusta lapsiryhmien vetämisestä ja/tai pedagogista koulutusta. Kaiken tämän lisäksi toivomme sinun olevan palavasti kiinnostunut ja innostunut tiede- ja teknologia-kasvatuksen edistämisestä sekä lasten kanssa työskentelystä.

Varsinaisten ryhmänvetäjien paikkojen lisäksi tarjoamme harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille erilaisten toiminnan kehittämisen, markkinoinin sekä opetusmateriaali-projektien parissa. Olemme myös aina avoimia uusille ideoille!

Lisätietoja ja hakemukset: Maria Leivo, maria.leivo@tiedekoulu.fi