Opet

Turun opettajat

Maria Leivo

Maria Leivo on Tiedekoulun perustaja ja Suomen Tiedekoulu Oy:n toimitusjohtaja. Maria kouluttaa opettajia ympäri Suomea ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Maria tekee pääasiassa uusien ryhmien sisällön ja opetussuunnitelmien suunnittelua ja toteuttaa pilottiryhmiä. Lisäksi Maria vastaa yhteistyöprojekteista sekä Tiedekoulun kehittämisestä. Maria on ohjannut monenlaisia luonnontiederyhmiä ja teknologiaryhmiä eri-ikäisille lapsille ja nuorille vuodesta 2012.

Marian yhteystiedot: 040 5235144, maria.leivo@tiedekoulu.fi

Nina Kainulainen

Nina Kainulainen sijaistaa tarvittaessa opettajia ympäri Suomea ja on mukana erityisesti uusien ryhmien aloituksissa. Nina osallistuu myös uusien ryhmien aloituksiin ja tietää vastaukset kaikkiin lasten ja vanhempien kysymyksiin. Nina on opettanut eri ryhmiä Tiedekoulussa vuodesta 2015.

Ninan yhteystiedot: 044 988 1378, nina.kainulainen@tiedekoulu.fi

Atte Häkkinen

Atte toimii opettajana Turun seudulla. Atte on tohtorikoulutettavana musiikkitieteenoppiaineessa Turun yliopistossa ja tekee väitöskirjaa kokeellisesta soitinrakennuksesta. Samaisesta opinahjosta hän on valmistunut filosofian maisteriksi. Tämän lisäksi hän on lukenut Tampereen yliopistossa tietojenkäsittelytieteitä ja valmistunut Hämeenkyrössä elektroniikan- ja tietoliikennetekniikan asentajaksi.

Tiede ja taide ovat olleet Aten intohimon kohteita pitkään. Taideteoksissaan ja kokeellisissa musiikkiesityksissään Atte yhdistelee erilaisia teknologioita luovilla tavoilla. Tämän lisäksi hän kirjoittelee artikkeleita lehtiin ja tietokirjoihin. Atella on kotona  3- ja 5-vuotiaat lapset. Vapaa-aika kuluukin lasten kanssa touhutessa ja luonnossa retkeillessä.

Lauri Pitkänen

Lauri toimii Tiedekoulun opettajana Turussa. Hän opiskelee Turun yliopistossa pääaineenaan fysiikka ja sivuaineina ohjelmointia sekä matematiikkaa. Laurin mielestä on aivan uskomatonta mitä kaikkea ympäröivästä maailmastamme on saatu selville tieteen keinoin. Tuntuu, että vain mielikuvitus on ollut rajana, kun katsoo historiaan ja miltä nykypäivä näyttää. Lauri haluaa innostaa lapsia tieteen ja teknologian pariin. Kiinnostus syntyy, kun pääsee itse tekemään ja näkemään mitä kaikkea jännittävää tieteen avulla voi tehdä. Ohjelmointi on voimakas työkalu, jolla ohjataan lähes kaikkea nykyajan teknologiaa tai ajetaan mallinnukset ja laskut tieteiden tutkimuksessa. Vapaa ajallaan Lauri lukee mielellään eri  tieteenalojen kirjallisuutta. Hänen harrastuksiinsa kuuluu myös shakin pelaaminen ja monipuolista ulkoilua esimerkiksi omia koiria lenkittäessä tai frisbeegolfin parissa.

Pääkaupunkiseudun opettajat

Sara Enberg

Sara toimii Tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Sara on kouluttautunut meribiologiksi ja väitöskirjassaan hän on tutkinut erityisesti merijään biologiaa ja talviaikaista leväyhteisön kehittymistä Itämeressä. Saran rakkaus luontoon ja tieteeseen heräsi viimeistään ala-asteella kun hänen luokanopettajansa adoptoi heidän luokalleen oman delfiinin. Saran suuri unelma oli tulla miekkavalastutkijaksi, mutta kun hän tajusi, että Itämeressä ei ole valaita, piti unelmaa hieman mukata. Samalla Sara kiinnostui yliopistossa opettamisesta, ja hän onkin ollut mukana järjestämässä ja opettamassa perustason kursseilla. Tiede on kokeilua ja uuden löytämistä, ja Sara pitääkin tärkeänä, että oppilaat saavat kokeilla, yrittää, erehtyä, oivaltaa ja onnistua (tai epäonnistua). Vapaa-ajallaan Sara nauttii retkeilystä ja lenkkeilystä sekä käy koiransa kanssa koirakoulussa TOKOa harrastamassa.

Jarkko Ruismäki

Jarkko toimii Tiedekoulun koodiryhmien opettajana pääkaupunkiseudulla. Hän opiskelee tietotekniikkaa Aalto-yliopistossa. Koodaus,  pelit ja elokuvat ovat osa Jarkon vapaa-aikaa, vaikka harrastuksiin mahtuvat myös  musiikki ja urheilu eri muodoissa. Jarkko on aina ollut kiinnostunut uuden oppimisesta ja opiskelujen myötä hän on oppinut paljon ohjelmoinnista, tietokoneista ja IoT-maailmasta. Jarkko odottaakin innolla, että pääsee jakamaan oppimaansa muille koodareille ja koodauksesta kiinnostuneille.

Suvi Lähteenkorva

Suvi toimii tiedekoulun opettajana pääkaupunkiseudulla. Hän opiskelee elintarviketieteitä Helsingin yliopistossa. Elintarvikkeet kiehtovat Suvia paitsi rakenteensa ja teknologian näkökulmista myös ravitsemuksen, ruokatuotannon kestävyyden sekä ekonomian näkökulmista.

Tieteiden opiskelu avaa mahdollisuuksia moneen. Suvi haluaa olla innostamassa lapsia ja valmentamassa heitä tulevaisuuden haasteisiin muuttuvassa maailmassa. Vapaa-ajalla Suvi harrastaa tieteiden ohella taiteita ja kulttuuria. Hänen harrastuksiinsa kuuluu mm. trumpetin soitto ja lukeminen sekä koiransa Berthan kanssa lenkkeily.

Heidi Annala

Heidin opintotaustaan kuuluu biologiaa koralleista kaupunkeihin ja genetiikasta ekologiaan. Tällä hetkellä työn alla on maisterintutkielma puistoista ekosysteemeinä, ja niiden vaikutuksista ihmisterveyteen. Intohimo oppimiseen ei kuitenkaan rajoitu vain luonnontieteisiin, vaan Heidin harrastuksiin kuuluvat myös Itä-Aasialaiset kielet ja valokuvaaminen - oivaltamisen riemu ei katso alaa!

Oletko kiinnostunut työ- tai harjoittelupaikasta Tiedekoulussa?

Toimintamme kasvaessa etsimme koko ajan uusia ryhmänvetäjiä mukaan toimintaamme. Ryhmän vetäjältä toivomme joko humanistisen, kasvatustieteellisen, teknisen tai matemaattis-luonnontieteellisen alan koulutusta, työkokemusta tai harrastuneisuutta alalta sekä kokemusta lapsiryhmien vetämisestä ja/tai pedagogista koulutusta. Kaiken tämän lisäksi toivomme sinun olevan palavasti kiinnostunut ja innostunut tiede- ja teknologia-kasvatuksen edistämisestä sekä lasten kanssa työskentelystä.

Varsinaisten ryhmänvetäjien paikkojen lisäksi tarjoamme harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille erilaisten toiminnan kehittämisen, markkinoinin sekä opetusmateriaali-projektien parissa. Olemme myös aina avoimia uusille ideoille!

Lisätietoja ja hakemukset: Maria Leivo, maria.leivo@tiedekoulu.fi