Unity syventävä -Peli 2

Laajuus: 30 oppituntia

Oppitunnin pituus: 60 minuuttia

Ikäsuositus: 12-17 vuotta

Ryhmän kuvaus: Unity syventävä 2 on jatkoryhmä Unity syventävä 1. tason ja Koodikoulu 4 -5 - Peliohjelmoinnin tasot suorittaneille oppilaille tai vastaavat taidot omaaville. Pelimoottorina toimii Unity ja ohjelmointikielenä C#.

Oppimistavoitteet:

• lapsi osaa peliohjelmoinnin perusteet ja käsitteet
  • lapsi osaa käyttää peliohjelmoinnin ohjelmointityökalua tarkoituksenmukaisesti
  • lapsi oppii pelin suunnittelun eri vaiheet
  • lapsi kehittää loogista päättelykykyään sekä ongelmanratkaisutaitojaan edelleen sekä oppii yhdistelmään tietoa ja soveltamaan sitä
  • lapsi osaa soveltaa ohjelmointitaitojaan soveltavaan projektiin
  • lapsi oppii perusteellisemmin hyödyntää Unity pelimoottoria, joilla voi suunnitella ja toteuttaa pelejä

Unity Syventävä 2. taso muodostuu Unity Syventä 2lk1 ja Unity Syventävä 2lk2 lukukausista.

Toteutus:

Jokaisella oppitunnilla on oma teemansa, jonka tavoitteena on, että lapsi oppii aiheena olevan perusteorian ja pääsee soveltamaan sitä heti käytännössä harjoitusten ja tehtävien kautta. Ryhmässä suunnitellaan ja toteutetaan oma peliprojekti.

Oppituntien teemat

Unity syventävä 2lk1

1. 3D-luut
  2. 3D-animaatio
  3. Animaation siirtäminen Unityyn
  4. Cinemachine ja Terrain Tool
  5. Idle-animaatio, taivas ja Occlusion Culling
  6. Particle System ja kerättävät objektit
  7. Scriptable Objects
  8. Listojen käyttö Unityssä
  9. NavMeshin käyttö
  10. Kauppa ja inventaario 1
  11. Kauppa ja inventaario 2
  12. Kauppa ja inventaario 3

Kevätlukukauden 2023 uudet ja jatkavat harrastusryhmät

Ilmoittautuminen kevään ryhmiin on auki, jippii! Kevätlukukaudella aloitamme uusia, alkeisryhmiä osassa toimipisteistä. Valittavinasi lisäksi ne jatko- ja syventävät ryhmät, joihin voimme ottaa uusia, lähtötason taidot omaavia oppilaita.

Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä, toimi ripeästi. Kevätlukukausi 2023 käynnistyy tammikuussa viikolla 3. Tervetuloa uudet ja jatkavat tiedekoululaiset!

PS! Syyslukukaudelle ilmoittautunut oppilas siirtyy automaattisesti kevään jatkoryhmään, oppitunnin ajankohta pysyy samana myös kevätlukukaudella. Uutta ilmoittautumista ei tarvita.

Unity syventävä - Peli 2 on mahtava valinta!

Hups, Unity syventävä - Peli 2 -ryhmiä ei ole juuri nyt tarjolla, katso muita Ohjelmointi vaihtoehtoja täältä ›

Ohjelmointi ›

Robotiikka ›