Käyttöehdot

Voimassa 1.4.2023 alkaen. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Suomen Tiedekoulu Oy (Tiedekoulu)
y-tunnus 2705699-5
p. 044 988 1378

Rekisteriseloste

HARRASTUSKERHOT

Ilmoittautuminen
Tiedekoulun harrastuskerhoihin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella. Ilmoittautuminen tehdään koko lukuvuodeksi (syys- ja kevätlukukaudeksi). Näin voidaan varmistaa harrastuskerhon paikka myös kevätlukukauden jatkoryhmässä. Ilmoittautuminen vahvistetaan automaattisella sähköpostilla. Syyslukukausimaksu laskutetaan ilmoittautuessa. Kevätlukukausimaksu laskutetaan joulukuun alussa.

Mikäli oppilas ei syystä tai toisesta jatka harrastusryhmän kevätlukukaudelle, pyydämme ilmoittamaan asiasta sähköpostitse info@tiedekoulu.fi marraskuun loppuun (30.11.) mennessä.

Kevätlukukaudella harrastuksen aloittavat ilmoittautuvat vain kevätlukukaudelle ja kevätlukukausimaksu laskutetaan ilmoittautuessa.

Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen on sitova. Ryhmän muodostumisen minimikoko on 4 oppilasta. Mikäli ryhmää ei muodostu, Tiedekoulu tarjoaa paikkaa toisesta vastaavasta ryhmästä tai maksettu lukukausimaksu palautetaan. Reaaliaikainen paikkatilanne näkyy sähköisellä lomakkeella. Mikäli ryhmä on täynnä, voit ilmoittautua varapaikalle. Ilmoitamme mahdollisesta peruutuspaikasta puhelimitse ja/tai sähköpostilla.

Asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Ilmoittautumisen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja käytetään vain harrastusryhmän hallinnointiin liittyvien toimenpiteiden ja huoltajien tiedottamisen yhteydessä. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautujan edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin käyttöehtoihin.

Maksutavat
Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Maksutoimeksiantopalvelua käyttäessäsi sinua sitovat maksutoimeksiantopalvelun ehdot.

Lukukausimaksu
Harrastuskerhon syyslukukausimaksu laskutetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kevätlukukausimaksu laskutetaan joulukuun alussa. Lukukausimaksut sisältävät 20 € ilmoittautumis- ja rekisteröintimaksun. Sisaralennuksia Tiedekoululla ei ole käytössä.

Erääntyneestä lukukausimaksusta lähetämme maksukehotuksen, josta veloitus on 5 €. Siirrämme perintätoimiston hoidettavaksi avoimet, erääntyneet laskut, joita ei ole maksukehotuksista huolimatta suoritettu tai sovittua maksujärjestelyä noudatettu. Maksuihin liittyvissä asioissa lisätietoja info@tiedekoulu.fi.

Lukukausimaksut
• Mini- ja Robottikerho: syksy 260 € + kevät 260 € = lukuvuosi 520 €
• Mini- ja Tutkijakerho: syksy 260 € + kevät 260 € = lukuvuosi 520 €
• Koodikoulu, Arduino: syksy 260 € + kevät 260 € = lukuvuosi 520 €
• Makerspace: syksy 295 € + kevät 295 € = lukuvuosi 590 €
• Digitaalinen piirtäminen: syksy 295 € + kevät 295 € = lukuvuosi 590 €
• Pelihahmonsuunnittelu: syksy 295 € + kevät 295 € = lukuvuosi 590 €
• Animaatiokerho: syksy 295 € + kevät 295 € = lukuvuosi 590 €

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen viikoittain kokoontuvaan Tiedekoulun harrastusryhmään on sitova. Harrastus jatkuu automaattisesti koko lukuvuoden, ellei kevätlukukauden paikkaa erikseen peruta kirjallisesti osoitteeseen info@tiedekoulu.fi 30.11. mennessä. 

Harrastuspaikan peruutus
• viimeistään kaksi viikkoa ennen lukukauden alkua | veloitetaan ilmoittautumis- ja rekisteröintimaksun 20 €
• alle kaksi viikkoa ennen lukukauden alkua | veloitetaan 25 % lukukausimaksusta
• lukukauden alettua | veloitetaan täysi lukukausimaksu

Huomaathan, että lukukausimaksun maksamatta jättäminen tai harrastuksesta poisjäänti ei ole peruutus. Lukukauden aikana harrastuksen keskeyttävän oppilaan lukukausimaksua ei palauteta. 

Harrastusryhmä voidaan peruuttaa Tiedekoulun toimesta, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Harrastusryhmän minimikoko on 4 osallistujaa.

Ryhmän tai toimipisteen vaihto
Ryhmää tai toimipistettä on mahdollista vaihtaa ennen lukukauden alkua tai lukukauden aikana, mikäli toisessa ryhmässä on tilaa. Ryhmän tai toimipisteen vaihdosta pyydämme olemaan yhteydessä sähköpostilla info@tiedekoulu.fi.

Yleistä lukukaudesta ja oppitunneista
Lukukausi käsittää 15 kerran viikossa pidettävää oppituntia. Harrastuksen kesto sisältää ryhmien vaihtumisen, läsnäolotarkistuksen ja mahdolliset koronavirustilanteen tai vastaavan aiheuttamat toimenpiteet. 

Harrastuksen kesto
• 
45 min Mini- ja Tutkijakerho
• 60 min Mini- ja Robottikerho, Koodikoulu, Arduino, Pelihahmonsuunnittelu, Animaatiokerho, Digitaalinen piirtäminen
• 90 min Makerspace

Koulujen loma-aikoina ja pyhäpäivinä ei ole oppitunteja. Yleisistä asioista tiedotamme lukukauden alussa ja sen aikana sähköpostitse. Tarkistathan huolellisesti myös Roskapostin/Mainoskansion.

Tiedekoulun toimintaan oppilaat osallistuvat ilman huoltajia. Ohjaajillamme on huoltajien yhteystiedot kaiken varalta. Ohjaajan yhteystiedot jaetaan ryhmiin osallistuvien oppilaiden huoltajille lukukauden alussa infoviestillä. 

Tiedekoululla on mahdollisuus keskeyttää oppilaan lukukausi tilanteessa, jossa oppilaan oppituntia häiritsevää käytöstä ei saada muutettua. Lukukausimaksua ei näissä tapauksissa palauteta.

Oppituntien peruuntuminen ja muut erityitilanteet

Ohjaajan sairastuessa tai estyessä ohjata oppitunteja pyrimme ensisijaisesti järjestämään oppitunneille sijaisen. Mikäli joudumme perumaan oppitunnin, huoltajalle ilmoitetaan mahdollisimman pian sähköpostitse ja tekstiviestillä. Korvaava oppitunti järjestetään lukukauden lopussa.

Tiedekoulu pidättää oikeuden muutoksiin poikkeustilanteessa, kuten pandemian, luonnonkatastrofin tai force majeuren, sähkökatkon tai muun vastaavan Tiedekoulusta riippumattoman häiriön sattuessa. Toiminta pyritään kuitenkin lähtökohtaisesti toteuttamaan tavanomaiseen tapaan. Tarvittaessa Tiedekoulu voi siirtää kauden alku- tai päättymispäivää, korvata lähiopetusta etäopetuksella (esim. online-tunneilla) ja/tai siirtää tunnit järjestettäväksi myöhemmin.

Vakuutus
Tiedekoulu ei vakuuta tiedekoululaisia. Huoltaja voi ottaa itse vapaaehtoisen harrastustoiminnan kattavan vakuutuksen. Ohjaajan vastuu oppilaasta rajoittuu harrastuksen ajankohtaan.

 

LEIRIT

Ilmoittautuminen
Tiedekoulun päiväleirille ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella. Ilmoittautuminen vahvistetaan automaattisella sähköpostilla. Leiripaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri vahvistetaan sähköpostitse, kun leirille on ilmoittautunut min. 4 osallistujaa. Leiri vahvistetaan tai perutaan viimeistään 7 vrk ennen leirin alkua. Mikäli päiväleiriä ei muodostu, Tiedekoulu tarjoaa paikkaa toisesta vastaavasta tai ilmoittautuminen perutaan. Varasijalla odottaville ilmoitetaan mahdollisesta peruutuspaikasta puhelimitse ja sähköpostilla.

Leirimaksu
Päiväleirit laskutetaan leirin vahvistamisen yhteydessä ilmoittautujalle sähköpostilla. Sisaralennuksia ei ole käytössä. Laskun maksuaika on 14 vrk. Pyydämme käyttämään laskulla olevaa viitenumeroa. Erääntyneestä leirimaksusta lähetämme maksukehotuksen, josta veloitus on 5 €. Perintätoimiston hoidettavaksi siirretään laskut, joita ei ole maksettu maksukehotuksen eräpäivään mennessä tai jos sovittua maksujärjestelyä ei ole noudatettu. Maksuihin liittyvissä asioissa lisätietoja info@tiedekoulu.fi.

Leirimaksut
• 1 pv = 85 €
• 2 pv = 155 €
• 3 pv = 230 €

Leirimaksut sisältävät 20 € ilmoittautumis- ja rekisteröintimaksun.

Päiväleirin peruutusehdot
Leiripaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Päiväleiri vahvistetaan kun ilmoittautuneita on min. 4 ja vahvistuksen yhteydessä lähetetään leirilasku. Leiri vahvistetaan tai perutaan viimeistään viikkoa ennen leirin suunniteltua ajankohtaa.

Vahvistetun päiväleirin peruutus
• viimeistään kaksi viikkoa ennen leirin alkua | veloitetaan ilmoittautumis- ja rekisteröintimaksu 20 €
• alle kaksi viikkoa ennen leirin alkua | veloitetaan 25 % leirimaksusta
• leirin alettua | veloitetaan täysi leirimaksu
• sairastapauksessa leirimaksu voidaan palauttaa lääkärintodistusta vastaan, lähetä todistus info@tiedekoulu.fi

Yleistä päiväleireistä
Päiväleirin ryhmäkoko on max. 10 oppilasta. Leiriläiset ovat leiristä riippuen 7–15-vuoden ikäisiä. Leirille oppilas osallistuu itsenäisesti ilman huoltajaa. Toivomme, että huoltaja kertoo leiri-ilmoittautumisen lisätiedoissa mahdollisista eritystarpeista tai allergioista, jotka leiriohjaajan on hyvä tietää. Mikäli oppilas toistuvasti häiritsee päiväleirin työrauhaa, olemme yhteydessä huoltajaan. Tarvittaessa pyydetään huoltaja hakemaan oppilas leiriltä. Leirimaksua ei näissä tapauksissa palauteta.

Leirin peruuntuminen ja muut erityitilanteet
Ohjaajan sairastuessa tai estyessä ohjata leiriä, pyrimme ensisijaisesti järjestämään sijaisen. Mikäli joudumme perumaan leirin, huoltajalle ilmoitetaan mahdollisimman pian sähköpostitse ja tekstiviestillä.

Tiedekoulu pidättää oikeuden muutoksiin poikkeustilanteessa, kuten pandemian, luonnonkatastrofin tai force majeuren, sähkökatkon tai muun vastaavan Tiedekoulusta riippumattoman häiriön sattuessa. Toiminta pyritään kuitenkin lähtökohtaisesti toteuttamaan tavanomaiseen tapaan.

Vakuutus
Tiedekoulu ei vakuuta päiväleireille osallistuvia. Huoltaja voi ottaa itse vapaaehtoisen leiritoiminnan kattavan vakuutuksen. Ohjaajan vastuu oppilaasta rajoittuu leirin ajankohtaan.

Lasten rohkaiseminen itsenäiseen työskentelyyn ja luovuuteen on varmasti hyvä linja, oma lapseni taisi vain perfektionistina pettyä kun tehty rakennelma ei toiminutkaan heti kuten oli ajatellut. Eilen Robottikerhosta tuli joka tapauksessa kotiin tosi iloinen lapsi, nyt rakennetut autot ajoivat jo kilpaa. ;-)
Lapsemme on jäänyt Tiedekoulun Minitutkijakerhoon hyvällä mielellä ja ollut hyväntuulinen haettaessa. Kotona on kertonut tunnin sisällöstä johdonmukaisesti, esitellyt miten kokeita on tehty ja halunnut tehdä niitä kotona yhdessä vanhempien kanssa.
Yhdeksänvuotiasta robottikerholaista on ollut aiemmin vähän vaikea innostaa harrastuksiin. Robottikerhoon lähtemistä kuitenkin odotetaan joka kerran palavalla innolla. Tänään kommentti lomaviikon jälkeen oli: "Jee, kivaa kun tänään pääsee kerhoon! Siellä on tosi kivaa, siellä ei koskaan arvostella ketään." Kiitos, olette onnistuneet siinä tärkeimmässä!
Lapseni on harrastanut kaverinsa kanssa Robottikerhoa nyt reilun vuoden ja ollut hyvin innostunut harrastuksesta. Ohjaajat ovat olleet mukavia ja innostavia.
Lastenlapsemme on yli-innostunut ja ahkerana mukana jo toista vuotta!

Tutustu Tiedekoulun oppimispolkuihin

Ohjelmointi

Ohjelmointi

Robotiikka

Robotiikka

Luonnontieteet

Luonnontieteet

Seuraa meitä somessa