Käyttöehdot

Voimassa 1.4.2023 alkaen. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Suomen Tiedekoulu Oy (Tiedekoulu)
y-tunnus 2705699-5
p. 044 988 1378

Harrastuskerhot | Leirit | Fyysiset tuotteet | Itseopiskelun verkkokurssit

Harrastuskerhot

Ilmoittautuminen
Tiedekoulun harrastuskerhoihin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella. Ilmoittautuminen tehdään koko lukuvuodeksi (syys- ja kevätlukukaudeksi). Näin voidaan varmistaa harrastuskerhon paikka myös kevätlukukauden jatkoryhmässä. Ilmoittautuminen vahvistetaan automaattisella sähköpostilla. Syyslukukausimaksu laskutetaan ilmoittautuessa. Kevätlukukausimaksu laskutetaan joulukuun alussa.

Mikäli oppilas ei syystä tai toisesta jatka harrastusryhmän kevätlukukaudelle, pyydämme ilmoittamaan asiasta sähköpostitse info@tiedekoulu.fi marraskuun loppuun (30.11.) mennessä.

Kevätlukukaudella harrastuksen aloittavat ilmoittautuvat vain kevätlukukaudelle ja kevätlukukausimaksu laskutetaan ilmoittautuessa.

Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen on sitova. Ryhmän muodostumisen minimikoko on 4 oppilasta. Mikäli ryhmää ei muodostu, Tiedekoulu tarjoaa paikkaa toisesta vastaavasta ryhmästä tai maksettu lukukausimaksu palautetaan. Reaaliaikainen paikkatilanne näkyy sähköisellä lomakkeella. Mikäli ryhmä on täynnä, voit ilmoittautua varapaikalle. Ilmoitamme mahdollisesta peruutuspaikasta puhelimitse ja/tai sähköpostilla.

Asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Ilmoittautumisen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja käytetään vain harrastusryhmän hallinnointiin liittyvien toimenpiteiden ja huoltajien tiedottamisen yhteydessä. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautujan edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin käyttöehtoihin.

Käytämme Tietoverkko Fi Oy:n tarjoamaa Ilmari-ilmoittautumisjärjestelmää, vahvistuksissa ja laskuissa lähettäjänä näkyy noreply@ilmarix.fi.

Maksutavat
Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Maksutoimeksiantopalvelua käyttäessäsi sinua sitovat maksutoimeksiantopalvelun ehdot.

Lukukausimaksu
Harrastuskerhon syyslukukausimaksu laskutetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kevätlukukausimaksu laskutetaan joulukuun alussa. Lukukausimaksut sisältävät 20 € ilmoittautumis- ja rekisteröintimaksun. Sisaralennuksia Tiedekoululla ei ole käytössä.

Erääntyneestä lukukausimaksusta lähetämme maksukehotuksen, josta veloitus on 5 €. Siirrämme perintätoimiston hoidettavaksi avoimet, erääntyneet laskut, joita ei ole maksukehotuksista huolimatta suoritettu tai sovittua maksujärjestelyä noudatettu. Maksuihin liittyvissä asioissa lisätietoja info@tiedekoulu.fi.

Lukukausimaksut:

Syksy 275 € + kevät 275 € = lukuvuosi 550 €

 • Mini- ja Robottikerho
 • Mini- ja Tutkijakerho
 • Koodikoulu
 • Syventävä Unity
 • Arduino
 • Ohjattu verkko-opetus

Syksy 310 € + kevät 310 € = lukuvuosi 620 €

 • Makerspace
 • Digitaalinen piirtäminen
 • Pelihahmonsuunnittelu
 • Animaatiokerho

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen viikoittain kokoontuvaan Tiedekoulun harrastusryhmään on sitova. Harrastus jatkuu automaattisesti koko lukuvuoden, ellei kevätlukukauden paikkaa erikseen peruta kirjallisesti osoitteeseen info@tiedekoulu.fi 30.11. mennessä. 

Harrastuspaikan peruutus
• viimeistään kaksi viikkoa ennen lukukauden alkua | veloitetaan ilmoittautumis- ja rekisteröintimaksun 20 €
• alle kaksi viikkoa ennen lukukauden alkua | veloitetaan 25 % lukukausimaksusta
• lukukauden alettua | veloitetaan täysi lukukausimaksu

Huomaathan, että lukukausimaksun maksamatta jättäminen tai harrastuksesta poisjäänti ei ole peruutus. Lukukauden aikana harrastuksen keskeyttävän oppilaan lukukausimaksua ei palauteta. 

Harrastusryhmä voidaan peruuttaa Tiedekoulun toimesta, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Harrastusryhmän minimikoko on 4 osallistujaa.

Ryhmän tai toimipisteen vaihto
Ryhmää tai toimipistettä on mahdollista vaihtaa ennen lukukauden alkua tai lukukauden aikana, mikäli toisessa ryhmässä on tilaa. Ryhmän tai toimipisteen vaihdosta pyydämme olemaan yhteydessä sähköpostilla info@tiedekoulu.fi.

Yleistä lukukaudesta ja oppitunneista
Lukukausi käsittää 15 kerran viikossa pidettävää oppituntia. Harrastuksen kesto sisältää ryhmien vaihtumisen, läsnäolotarkistuksen ja mahdolliset koronavirustilanteen tai vastaavan aiheuttamat toimenpiteet. 

Harrastuksen kesto
• 
45 min Mini- ja Tutkijakerho
• 60 min Mini- ja Robottikerho, Koodikoulu, Syventävä Unity, Arduino, Pelihahmonsuunnittelu, Animaatiokerho, Digitaalinen piirtäminen
• 90 min Makerspace

Koulujen loma-aikoina ja pyhäpäivinä ei ole oppitunteja. Yleisistä asioista tiedotamme lukukauden alussa ja sen aikana sähköpostitse. Tarkistathan huolellisesti myös Roskapostin/Mainoskansion.

Tiedekoulun toimintaan oppilaat osallistuvat ilman huoltajia. Ohjaajillamme on huoltajien yhteystiedot kaiken varalta. Ohjaajan yhteystiedot jaetaan ryhmiin osallistuvien oppilaiden huoltajille lukukauden alussa infoviestillä. 

Tiedekoululla on mahdollisuus keskeyttää oppilaan lukukausi tilanteessa, jossa oppilaan oppituntia häiritsevää käytöstä ei saada muutettua. Lukukausimaksua ei näissä tapauksissa palauteta.

Oppituntien peruuntuminen ja muut erityitilanteet

Ohjaajan sairastuessa tai estyessä ohjata oppitunteja pyrimme ensisijaisesti järjestämään oppitunneille sijaisen. Mikäli joudumme perumaan oppitunnin, huoltajalle ilmoitetaan mahdollisimman pian sähköpostitse ja tekstiviestillä. Korvaava oppitunti järjestetään lukukauden lopussa.

Tiedekoulu pidättää oikeuden muutoksiin poikkeustilanteessa, kuten pandemian, luonnonkatastrofin tai force majeuren, sähkökatkon tai muun vastaavan Tiedekoulusta riippumattoman häiriön sattuessa. Toiminta pyritään kuitenkin lähtökohtaisesti toteuttamaan tavanomaiseen tapaan. Tarvittaessa Tiedekoulu voi siirtää kauden alku- tai päättymispäivää, korvata lähiopetusta etäopetuksella (esim. online-tunneilla) ja/tai siirtää tunnit järjestettäväksi myöhemmin.

Vakuutus
Tiedekoulu ei vakuuta tiedekoululaisia. Huoltaja voi ottaa itse vapaaehtoisen harrastustoiminnan kattavan vakuutuksen. Ohjaajan vastuu oppilaasta rajoittuu harrastuksen ajankohtaan.


Leirit

Ilmoittautuminen
Tiedekoulun päiväleirille ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella. Ilmoittautuminen vahvistetaan automaattisella sähköpostilla. Leiripaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri vahvistetaan sähköpostitse, kun leirille on ilmoittautunut min. 4 osallistujaa. Leiri vahvistetaan tai perutaan viimeistään 7 vrk ennen leirin alkua. Mikäli päiväleiriä ei muodostu, Tiedekoulu tarjoaa paikkaa toisesta vastaavasta tai ilmoittautuminen perutaan. Varasijalla odottaville ilmoitetaan mahdollisesta peruutuspaikasta puhelimitse ja sähköpostilla.

Käytämme Tietoverkko Fi Oy:n tarjoamaa Ilmari-ilmoittautumisjärjestelmää, vahvistuksissa ja laskuissa lähettäjänä näkyy noreply@ilmarix.fi.

Leirimaksu
Päiväleirit laskutetaan leirin vahvistamisen yhteydessä ilmoittautujalle sähköpostilla. Sisaralennuksia ei ole käytössä. Laskun maksuaika on 14 vrk. Pyydämme käyttämään laskulla olevaa viitenumeroa. Erääntyneestä leirimaksusta lähetämme maksukehotuksen, josta veloitus on 5 €. Perintätoimiston hoidettavaksi siirretään laskut, joita ei ole maksettu maksukehotuksen eräpäivään mennessä tai jos sovittua maksujärjestelyä ei ole noudatettu. Maksuihin liittyvissä asioissa lisätietoja info@tiedekoulu.fi.

Leirimaksut
• 1 pv = 85 €
• 2 pv = 155 €
• 3 pv = 230 €

Leirimaksut sisältävät 20 € ilmoittautumis- ja rekisteröintimaksun.

Päiväleirin peruutusehdot
Leiripaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Päiväleiri vahvistetaan kun ilmoittautuneita on min. 4 ja vahvistuksen yhteydessä lähetetään leirilasku. Leiri vahvistetaan tai perutaan viimeistään viikkoa ennen leirin suunniteltua ajankohtaa.

Vahvistetun päiväleirin peruutus
• viimeistään kaksi viikkoa ennen leirin alkua | veloitetaan ilmoittautumis- ja rekisteröintimaksu 20 €
• alle kaksi viikkoa ennen leirin alkua | veloitetaan 25 % leirimaksusta
• leirin alettua | veloitetaan täysi leirimaksu
• sairastapauksessa leirimaksu voidaan palauttaa lääkärintodistusta vastaan, lähetä todistus info@tiedekoulu.fi

Yleistä päiväleireistä
Päiväleirin ryhmäkoko on max. 10 oppilasta. Leiriläiset ovat leiristä riippuen 7–15-vuoden ikäisiä. Leirille oppilas osallistuu itsenäisesti ilman huoltajaa. Toivomme, että huoltaja kertoo leiri-ilmoittautumisen lisätiedoissa mahdollisista eritystarpeista tai allergioista, jotka leiriohjaajan on hyvä tietää. Mikäli oppilas toistuvasti häiritsee päiväleirin työrauhaa, olemme yhteydessä huoltajaan. Tarvittaessa pyydetään huoltaja hakemaan oppilas leiriltä. Leirimaksua ei näissä tapauksissa palauteta.

Leirin peruuntuminen ja muut erityitilanteet
Ohjaajan sairastuessa tai estyessä ohjata leiriä, pyrimme ensisijaisesti järjestämään sijaisen. Mikäli joudumme perumaan leirin, huoltajalle ilmoitetaan mahdollisimman pian sähköpostitse ja tekstiviestillä.

Tiedekoulu pidättää oikeuden muutoksiin poikkeustilanteessa, kuten pandemian, luonnonkatastrofin tai force majeuren, sähkökatkon tai muun vastaavan Tiedekoulusta riippumattoman häiriön sattuessa. Toiminta pyritään kuitenkin lähtökohtaisesti toteuttamaan tavanomaiseen tapaan.

Vakuutus
Tiedekoulu ei vakuuta päiväleireille osallistuvia. Huoltaja voi ottaa itse vapaaehtoisen leiritoiminnan kattavan vakuutuksen. Ohjaajan vastuu oppilaasta rajoittuu leirin ajankohtaan.


Fyysiset tuotteet

Toimitusehdot

Tilaaminen
Tiedekoulu myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille, myyjä on Suomen Tiedekoulu Oy. Myytäviä tuotteita toimitetaan toistaiseksi vain Suomeen.

Tuotteet tilataan sähköisellä lomakkeella. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen, ellei erikseen toisin mainita. Asiakkaan tilatessa hänen edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Maksutavat
Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Maksutoimeksiantopalvelua käyttäessäsi sinua sitovat maksutoimeksiantopalvelun ehdot.

Kun Tiedekoulu on vastaanottanut sähköisellä lomakkeella tehdyn tilauksen, lähetämme asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiin automaattisen tilausvahvistuksen, josta näkyvät tilauksen tiedot. Tilausvahvistuksen sisältö on hyvä aina tarkastaa. Jos asiakkaalla on kysymyksiä tilaukseen liittyen, pyydämme ottamaan viipymättä yhteyttä sähköpostilla Tiedekoulun asiakaspalveluun sähköpostitse: info@tiedekoulu.fi. Yhteydenotossa on hyvä ilmoittaa aina tilattu tuote, tilaajan nimi ja sähköpostiosoite sekä yksilöidä yhteydenoton syy asian sujuvan käsittelyn varmistamiseksi. 

​​Käytämme Tietoverkko Fi Oy:n tarjoamaa Ilmari-järjestelmää, vahvistuksissa lähettäjänä näkyy noreply@ilmarix.fi.

Hinnat
Tuotteiden hinnat on ilmoitettu Tiedekoulun sivuilla. Tuotteen hinta sisältää toimituskulun. Hinnat on merkitty euroissa ja sisältävät arvonlisäveron 24 %. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. 

Toimitusaika
Tilaukset käsitellään ja lähetetään 3-4 arkipäivän kuluessa tilauksesta. Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Tiedekoulu tiedottaa sivuillaan poikkeavista toimitusajoista.

Noutamatta jätetyt tilaukset
Tuotteen noutamatta jättäminen ei ole sama kuin tuotteen palautus.

Mikäli asiakas jättää noutamatta tilaamansa tuotteen, peritään häneltä lähetyksen palauduttua takaisin myyjälle 20 € toimitus- ja käsittelymaksu. Maksu vastaa suuruudeltaan palautuksen, toimituksen ja käsittelyn todellisia kustannuksia. Asiakkaalle hyvitetään siten tilauksen arvo vähennettynä toimitus- ja käsittelykustannuksilla (20 €). 

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa kirjallisesti info@tiedekoulu.fi. Jos paketti on selvästi vaurioitunut kuljetuksessa, asiakkaan on otettava viipymättä yhteyttä kuljetuksesta vastanneeseen tahoon ja tehtävä reklamaatio. Tiedekoulu ei vastaa kuljetuksessa aiheutuneista vahingoista.

Asiakaspalautuksen hyvitys
Asiakaspalautuksissa Tiedekoulu palauttaa kaikki asiakkaalta saadut suoritukset viivytyksettä, kuitenkin viimeistään 30 päivän sisällä asiakaspalautuksen sopimisesta. Maksun palautus suoritetaan Paytrail-maksupalvelun kautta. Asiakkaalle ei koidu maksunpalautuksesta erillisiä kustannuksia. Tiedekoulu voi pidättyä maksun palautuksesta, kunnes palautettava tuote on vastaanotettu tai asiakas on osoittanut lähtettäneensä tavaran takaisin. 


Fyysiset tuotteet

Palautusehdot

Asiakaspalautukset ja reklamaatiot
Sähköisellä lomakkeella fyysisiä tuotteita tilattaessa kuluttajalla on 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeuden määräaika päättyy 14 vuorokauden kuluttua siitä, kun tilattu tuote on vastaanotettu. Asiakaspalautuksista on aina sovittava etukäteen Tiedekoulun asiakaspalvelun kanssa, joka antaa tarkemmat ohjeet tuotteen palautukseen. Asiakas vastaa tuotteen palautuskustannuksista Tiedekoulun palautusosoitteeseen. Tiedekoulu ei lunasta postiennakko-, postipaketti- tai Matkahuollon palautuksia. Asiakkaan tulee palauttaa tuote viipymättä, viimeistään 14 vuorokauden kuluessa siitä kun asiakaspalautuksesta on sovittu Tiedekoulun asiakaspalvelun kanssa. Säilytäthän palautuksesta saamasi kuitin aina siihen saakka, kunnes palautus on käsitelty.

 Tuote on palautuskelpoinen vain mikäli:

 • Tuote palautetaan alkuperäisessä myyntikuntoisessa pakkauksessa. 
 • Tuote on vahingoittumaton.
 • Tuotteessa ei ole käytön jälkiä.
 • Palautus sisältää kaikki tuotteeseen kuuluvat osat, ohjeet ja varusteet.

Mikäli tuotetta on käytetty tai sitä on käsitelty huolimattomasti, asiakas vastaa tuotteen arvon alentumisesta sen täyteen arvoon saakka.

Kaikissa asiakaspalautuksiin koskevissa kysymyksissä olethan yhteydessä sähköpostilla info@tiedekoulu.fi.

Yhteydenotossa on hyvä ilmoittaa aina tilattu tuote, tilaajan nimi ja sähköpostiosoite sekä yksilöidä yhteydenoton syy asian sujuvan käsittelyn varmistamiseksi. 


Itseopiskelun verkkokurssit

Käyttö- ja toimitusehdot

1. Yleistä
1.1 Soveltamisala
Suomen Tiedekoulu Oy, y-tunnus: 2705699-5 Rosinantie 11, 21500 Piikkiö (jäljempänä ”Tiedekoulu” ja ”yritys”) tarjoaa palveluita ja tuotteita, kuten Tiedekoulun itseopiskelun tiede- ja teknologiaharrastuksen digitaalista oppimateriaalia, (jäljempänä ”Palvelu”) käyttäjilleen (jäljempänä ”Asiakas”) näiden käyttöehtojen mukaisesti. Palvelun tarkempi sisältö määräytyy Palvelun verkkosivuilla tai muutoin Palvelun tilauksen yhteydessä esitettyjen palvelukuvausten ja erityisehtojen mukaisesti.

1.2 Määritelmät
Palvelun käyttöä varten Tiedekoulu myöntää käyttäjälle käyttöoikeuden videotoistopalveluun, jossa Tiedekoulun itseopiskelun verkkokurssi toteutetaan. Joissain oloissa tähän viitataan pelkästään ”tunnuksena”.

Lisäksi sopimuksessa määritellään seuraavaa:
“Lisenssillä” tarkoitetaan Asiakkaalle myönnettyä käyttöoikeutta Tiedekoulun ylläpitämään oppimisympäristöön sekä digitaaliseen oppimateriaaliin.
”Sisältö” tarkoittaa Palvelun kautta käytettävissä olevaa digitaalista oppimateriaalia mm. videomateriaalia, ohjeita, kuvia, linkkejä, tehtäviä sekä harjoituksia.
”Palvelulla” tarkoitetaan Tiedekoulun tiede- ja teknologiaharrastuksen digitaalista oppimateriaalia tai jotain muuta Tiedekoulun Asiakkaalle tuottamaa palvelua.
”Maksullisella palvelulla” tarkoitetaan mitä tahansa Tiedekoulun tuottamaa Palvelua tai tuotetta, jonka käytöstä Asiakas maksaa rahallisen korvauksen.
”Asiakkaalla” tarkoitetaan Palvelun Käyttäjää, jolle on käyttöehtosopimuksen mukaisesti myönnetty käyttöoikeus Tiedekoulun ylläpitämään oppimisympäristöön ja siellä olevaan Tiedekoulun Palveluun ja hänellä on Asiakassuhde Tiedekoulun kanssa.

1.3 Sovellettavat sopimusehdot ja soveltamisjärjestys
Näitä käyttöehtoja sovelletaan Tiedekoulun ja Asiakkaan välisessä sopimussuhteessa, joka koskee Asiakkaan oikeutta käyttää Tiedekoulun itseopiskelun verkkokurssin Palvelua. Lisäksi Palvelun eri osissa voidaan edellyttää erillisten sopimusten tekemistä Yrityksen kanssa näistä ehdoista poikkeavin tai näitä ehtoja täydentävin erityisehdoin ja palvelukuvauksin. Jos nämä yleiset ehdot ja tiettyä Palvelun osaa koskevat tarkemmat ehdot ovat keskenään ristiriidassa, sovelletaan kyseisen Palvelun osan osalta ensisijaisesti tarkempia ehtoja ja toissijaisesti näitä yleisiä ehtoja.

1.4 Muut sovellettavat ehdot
Asiakas sitoutuu noudattamaan Tiedekoulun mahdollisesti erikseen antamia tai oppimisympäristön yhteydessä ilmeneviä Palvelun käyttöön liittyviä ohjeita. Kulloinkin voimassa oleva käyttöehdot ovat luettavissa yrityksen verkkosivuilla.

2. Sopimuksen voimaantulo
2.1 Itseopiskelun verkkokurssi tilataan sähköisellä lomakkeella. Sopimus Tiedekoulun tiede- ja teknologia itseopiskelun verkkokurssin Palvelusta tai jonkin sen tietyn osan käytöstä syntyy ostohetkestä, kun Asiakas on tehnyt tilauksen, hyväksynyt käyttöehdot ja vastaanottanut käyttöoikeuden sekä tunnuksen, tai kun Tiedekoulu on hyväksynyt Asiakkaan tilauksen tai kun Asiakas muutoin ryhtyy käyttämään Tiedekoulun oppimisympäristön digitaalisia oppimateriaaleja tai Palvelua. Myöhemmin tilattavat lisäpalvelut mahdollisine erityisehtoineen tulevat osaksi tätä sopimusta, ellei tietyn palvelun osalta toisin sovita.

2.2 Asiakkaan Palvelussa antamat toimeksiannot käsitellään ja välitetään Asiakkaan antamien tietojen perusteella. Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta eikä Yrityksellä ole velvollisuutta tarkistaa tai täydentää tietoja.

3. Palvelun toimittaminen ja käyttöönotto
3.1 Palvelun tai sen osien käyttö edellyttää käyttöoikeutta.

3.2 Ellei toimitusajasta ole muuta sovittu, Tiedekoulu toimittaa Palvelun tai sen osan kohtuullisessa ajassa sopimuksen syntymisestä. Palvelun toimittaminen ja käyttö edellyttää, että Asiakas on huolehtinut laitteidensa ja muiden Asiakkaan vastuulle kuuluvien seikkojen asennuksesta ja toimivuudesta – ja ettei muu tässä sopimuksessa mainittu syy (kuten esimerkiksi kolmannesta osapuolesta johtuva syy) estä Palvelun toimittamista tai käyttöönottoa.

3.3 Tiedekoululla on oikeus lisätä, muuttaa ja poistaa osia Palvelusta sekä muuttaa tai lopettaa Palvelun ylläpitäminen osittain tai kokonaisuudessaan. Mikäli Tiedekoulu lopettaa Maksullisen palvelun tarjoamisen sen ostaneelle Asiakkaalle, sitoutuu Tiedekoulu palauttamaan Asiakkaalle määrän, joka vastaa Asiakkaan jäljellä olevaa lopetettuun Maksulliseen palveluun kohdistuvaa käyttöoikeutta. Määrä palautetaan edellyttäen, että se ylittää 15 euroa ja, että Asiakas ilmoittaa Tiedekoululle palauttamiseen tarvittavat pankkiyhteystiedot.

3.4 Tiedekoululla on koska tahansa oikeus muuttaa Asiakkaan tunnusta. Asiakkaalle ilmoitetaan tunnuksen muutoksista etukäteen, jos se on kohtuudella mahdollista.

3.5 Asiakkaan tulee ennen Palvelun avaamista antaa Yritykselle sen vaatimat Palvelua varten tarvittavat tiedot (Asiakastiedot) sekä tarkistaa annettujen tietojen oikeellisuus. Asiakkaan tulee viivytyksettä kirjallisesti ilmoittaa Asiakkaan tietojen muutoksista Yrityksen Asiakaspalveluun. Asiakkaan ilmoittamia yhteystietoja käytetään tarvittaessa myös Asiakkaan tunnistamiseen tunnusta vaihdettaessa. Asiakas vastaa virheistä tai viivästyksistä, jotka johtuvat siitä, että Asiakkaan antamat tiedot ovat puutteellisia tai vanhentuneita. Asiakas vastaa tunnuksen huolellisesta säilyttämisestä. Asiakas sitoutuu säilyttämään salasanansa sekä mahdolliset muut lisätunnisteet erillään toisistaan ja siten, ettei sivullisella ole mahdollisuutta saada niitä tietoonsa. Tunnukseen liittyvä salasana on henkilökohtainen eikä sitä saa luovuttaa sivulliselle.

3.6 Yritys käsittelee rekisteröityneiden Asiakkaiden henkilötietoja Tiedekoulun rekisteriselosteen ja tietosuojalausekkeen sekä yksityisyydensuojaa koskevan lainsäädännön mukaisesti.

4. Palvelun tuottaminen ja käyttö
4.1 Asiakas vastaanottaa Tiedekoulun Palvelun ja käyttää sitä omalla vastuullaan ja vastaa Palveluun mahdollisesti yhteydessä olevien omien laitteiden, yhteyksien ja ohjelmistojen hankkimisesta, toimintakunnosta ja asianmukaisesta suojaamisesta, ellei muuta ole sovittu. Asiakas ei saa yhdistää tai käyttää palveluja siten, että siitä aiheutuu kohtuutonta kuormitusta tai muuta haittaa tietoverkolle, verkkoon yhteydessä oleville muille verkoille, muille käyttäjille tai kolmansille osapuolille.

4.2 Asiakas saa Palveluihin näiden käyttöehtojen mukaisen rajoitetun käyttöoikeuden. Palvelu on Asiakaskohtainen eikä sitä saa lainata, vuokrata, pantata, välittää tai muutoin luovuttaa kolmannelle tai muutoin käyttää sopimuksen vastaisesti.

4.3 Asiakkaalla ei ole myöskään oikeutta taltioida, esittää julkisesti, välittää, edelleen lähettää tai käyttää Palvelua, Maksullista palvelua tai sen kautta vastaanottamiaan sisältöjä muutoin kuin tämän sopimuksen ja tekijänoikeuslain sallimissa rajoissa.

4.4 Asiakas ei saa käyttää Palvelua tai muita palveluita tai kolmannen osapuolen tekijänoikeuksia tai muita oikeuksia loukaten. Mahdollisen kopiosuojauksen kiertäminen tai sen yrittäminen on kielletty. Asiakas ei saa luovuttaa tunnustaan muiden tietoon. Käyttöoikeus ja palvelun käyttöön vaadittava salasana ovat henkilökohtaisia.

4.5 Asiakas vastaa sopimuksen mukaisista velvoitteista ja maksuista myös silloin, jos joku muu kuin Asiakas on käyttänyt Asiakkaan tilaamia palveluja – ellei Asiakas osoita, että kolmannen osapuolen käyttö on tapahtunut oikeudettomasti ilman Asiakkaan myötävaikutusta.

5. Palvelun toiminnallisuus
5.1 Yritys pyrkii huolehtimaan parhaan kykynsä mukaan Palvelun toimivuudesta ja pyrkii korjaamaan Palvelun mahdolliset keskeytykset ja virheet kohtuullisessa ajassa.

5.2 Yrityksellä on oikeus tilapäisesti sulkea Palvelu tai sen osa, jos se on perustellusta syystä tarpeen. Tällöin Yritys pyrkii toimimaan siten, että keskeytys jää mahdollisimman lyhytaikaiseksi ja siitä aiheutuu Asiakkaalle mahdollisimman vähän haittaa. Yritys tiedottaa Asiakkaalle keskeytyksestä mahdollisuuksiensa ja tarpeen mukaan etukäteen esimerkiksi Palvelun verkkosivuilla.

6. Vastuu palvelusta ja vahingonkorvausvelvollisuus
6.1 Asiakkaan on reklamoitava Yritykselle havaitsemastaan virheestä ja vaadittava virheen oikaisua kohtuullisen ajan kuluessa siitä, kun hän havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita. Yrityksellä on oikeus oikaista virhe, jos se asiakkaan ilmoittaessa virheestä viipymättä tarjoutuu tekemään sen. Reklamaatio toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen info@tiedekoulu.fi.

6.2 Asiakkaalla on oikeus vaatia korvausta virheen aiheuttamasta välittömästä vahingosta kuluttajansuojalain vahingonkorvaussäännösten mukaisesti. Yrityksen vastuu kaikista vahingoista rajoittuu, mahdollinen hyvitys mukaan lukien, aina enintään Asiakkaan vahingon kohteena olevasta Maksullisesta palvelusta vahingon ajalta maksaman maksun määrään. Yritys ei ole vastuussa virheen aiheuttamista vahingoista, jos virhe aiheutuu Yrityksestä riippumattomasta syystä taikka Yrityksen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä. Asiakkaalla on oikeus saada korvausta virheen aiheuttamista välillisistä vahingoista vain silloin kun virhe johtuu Yrityksen puolella olevasta tahallisuudesta tai törkeästä huolimattomuudesta. Asiakas on aina velvollinen toimimaan siten, etteivät virheen aiheuttamat vahingot hänen toimiensa tai laiminlyöntiensä seurauksena aiheettomasti lisäänny. Muun kuin kuluttaja-asiakkaan osalta Yritys ei ole vastuussa virheen aiheuttamasta vahingosta.

7. Ylivoimainen este
7.1 Molemmat sopimusosapuolet vapautuvat sopimuksen mukaisista velvoitteistaan siksi ajaksi ja siinä laajuudessa, kun kykenemättömyys sopimusvelvoitteiden täyttämättä jättämiseen johtuu ylivoimaisesta esteestä. Vapauttamisperusteeksi katsotaan sellainen sopimuksen täyttämisen estävä ja sopimuksen syntymisen jälkeen sattunut epätavallinen ja asiaan vaikuttava tapahtuma, joka on sopimuspuolista riippumaton, ja jonka vaikutuksia ei voida kohtuudella välttää tai voittaa. Tällainen tapahtuma on esim. pandemia, sota, kapina, pakko-otto tai takavarikko yleiseen tarpeeseen, energiajakelun keskeytys, työselkkaus, tulipalo, ukonilma tai muu luonnonilmiö tai muu vaikutuksiltaan vastaava ja epätavallinen sopijapuolista riippumaton syy.

8. Hinta ja maksut
8.1 Maksullisen palvelun hinnat päättää Tiedekoulu. Maksullisen palvelun hinta, voimassaoloaika ja käyttöehdot perustuvat tilausta tehdessä voimassa olevaan hinnastoon ja käyttöehtoihin. Hinnat ovat nähtävissä Yrityksen kotisivuilla. Yritys voi käyttää Palvelun käytöstä johtuvien maksujen perimiseen kolmansien osapuolien palveluita. Näissä tapauksissa Palvelun käytöstä aiheutuvat maksut laskutetaan kyseisten kolmansien osapuolten ja Asiakkaan välisissä sopimuksissa määriteltyjen laskutuskausien ja -ehtojen mukaisesti, ellei Palvelun yhteydessä ole muuta ilmoitettu. Yrityksellä on oikeus muuttaa hintoja ja käyttöehtoja. Vähäisistä käyttöehtojen muutoksista ilmoitetaan Palvelun välityksellä, sähköpostitse tai muulla vastaavalla tavalla. Muutokset astuvat voimaan ilmoitettuna ajankohtana ja ne koskevat välittömästi kaikkia muutoksen voimaantulon jälkeen ostettuja Maksullisia palveluja. Olennaisista käyttöehtojen muutoksista ilmoitetaan Asiakkaalle sähköpostilla tai Palvelun välityksellä. Jatkamalla Palvelun käyttöä ehtojen muuttamisen jälkeen Asiakas sitoutuu noudattamaan muutettuja ehtoja.

8.2 Yrityksellä on lisäksi edellä mainitusta poiketen oikeus muuttaa sopimusta, mukaan lukien hintoja ja laskutusperusteita lainsäädännön, valuuttakurssien ja verojen (kuten arvonlisäveron) ja muiden viranomaismääräysten muutoksista, sekä ennalta arvaamattomista, Yrityksen vaikutuspiirin ulkopuolella olevista seikoista johtuen. Muutokset astuvat voimaan välittömästi.

9. Sopimuksen voimassaolo ja päättyminen
9.1 Maksullisten palvelujen osalta sopimus on voimassa tilatun lisenssikauden, joka vastaa Tiedekoulun lukukauden kestoa. Lisenssikauden alkamis- ja päättymisajankohta on ilmoitettu yrityksen verkkosivuilla. 

10. Asiakkaan palvelun sulkeminen
10.1 Yrityksellä on oikeus sulkea Asiakkaan Palvelu kokonaan tai osittain, jos:

 • Asiakas on laiminlyönyt erääntyneen saatavan eikä ole 14 päivän kuluessa maksukehotuksen saatuaan maksanut erääntynyttä saatavaa.
 • Asiakas käyttää Yrityksen antamasta muistutuksesta huolimatta häiriöitä aiheuttavia laitteita tai ohjelmistoja.
 • Asiakas on aiheuttanut Palvelun käytöllä häiriötä Yritykselle, muille Palvelun käyttäjille tai kolmansille osapuolille.
 • Asiakas rikkoo sopimuksen mukaisia velvoitteitaan.
 • Asiakas on antanut Asiakkaan Palvelun avaamisen yhteydessä tai myöhemmin olennaisesti virheellisiä tietoja, tai
 • On syytä epäillä, että Asiakas käyttää Palvelua lainvastaiseen toimintaan.
 • Yrityksellä on Palvelun sulkemista vaativa merkittävä tekninen tai liiketoiminnallinen syy. Tässä tapauksessa Yritys hyvittää Asiakkaalle summan, joka vastaa jäljellä olevaa lisenssiaikaa.

11. Sopimuksen päättyminen
11.1 Asiakkaan Palvelu on ollut yhden (1) kuukauden kokonaan suljettuna kohdassa 9.1 mainitusta syystä, tai

11.2 Asiakas on muutoin olennaisesti ja huomautuksesta huolimatta laiminlyönyt sopimusvelvoitteitaan.

12. Sopimuksen siirto
12.1 Yrityksellä on oikeus siirtää sopimus kokonaan tai osittain kolmannelle osapuolelle. Yritys ilmoittaa Asiakkaalle siirrosta hyvissä ajoin etukäteen. Yrityksellä on lisäksi oikeus siirtää sopimukseen perustuvat saatavansa kolmannelle osapuolelle. Saatavien siirtoa koskevan ilmoituksen jälkeen maksut voidaan pätevästi suorittaa ainoastaan siirronsaajalle. Asiakkaalla ei ole oikeutta siirtää sopimusta kolmannelle osapuolelle ilman Yrityksen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta.

13. Sopimuksen irtisanominen
13.1 Asiakkaalla on oikeus irtisanoa sopimus välittömästi, mikäli Tiedekoulu muuttaa näitä sopimusehtoja merkittävästi lisenssin voimassaoloajan aikana. Mikäli asiakas irtisanoo sopimuksen käyttäen tässä kohdassa määriteltyä oikeutta, päättyy sopimus ilman irtisanomisaikaa. Asiakas on velvollinen maksamaan jo käytetystä lisenssikaudesta. Tiedekoulu palauttaa maksuosuuden käyttämättä jääneestä osuudesta. Tiedekoulu pidättää oikeuden määritellä merkittävän muutoksen lisenssiehdoissa.

14. Ehtojen voimassaolo
14.1 Nämä ehdot ovat voimassa toistaiseksi. Tiedekoulu pidättää oikeuden muuttaa käyttöehtoja. Muutoksista tiedotetaan sähköpostitse tai Palvelussa tai yrityksen internetsivuilla.

15. Kuluttajansuoja- ja muu lainsäädäntö
15.1 Tällä sopimuksella ei rajoiteta Asiakkaalle pakottavasta kuluttajansuojalainsäädännöstä tai muusta pakottavasta lainsäädännöstä seuraavia oikeuksia. 

16. Asiakkaan vakuutus
16.1 Asiakas vakuuttaa tutustuneensa toimitusehtoihin sekä itseopiskelun verkkokurssin käyttöehtoihin ja muihin sopimusehtoihin. Asiakas sitoutuu kaikilta osin noudattamaan Palvelujen käytössä näitä käyttöehtoja sekä mahdollisia muita sopimusehtoja. Käyttämällä Palvelua käyttäjä hyväksyy nämä käyttöehdot ja sitoutuu niiden noudattamiseen.

16.2 Mikäli Palvelun käyttäjä (eli tosiasiallinen asiakas) on alaikäinen, hänen tulee varmistaa, että hänen huoltajansa antaa suostumuksensa Palvelun käyttämiselle ja on tietoinen näiden käyttöehtojen sisällöstä.

17. Sovellettava laki ja oikeuspaikka
17.1 Tähän sopimukseen ja sen palvelukohtaisiin erityisehtoihin sovelletaan Suomen lakia ja erimielisyydet ratkaistaan Turun käräjäoikeudessa. Kuluttajalla on lisäksi oikeus saattaa asia Kuluttajariitalautakunnan tai Suomessa sijaitsevan kotipaikkansa käräjäoikeuteen käsiteltäväksi. Mikäli kuluttajalla ei ole kotipaikkaa Suomessa, erimielisyydet ratkaistaan Turun käräjäoikeudessa, Suomessa.

Mahtava huomata kuinka lapsemme on kehittynyt Legojen parissa. Omatoimisesti rakentaa ohjeista esim. Technical legoja 8-14 v tarkoitettuja. Hankin hänelle Lego rakennuskirjoja, jotka selvästi inspiroivat. Aito nautinto ja into loistaa hänestä, tärkeän harrastuksensa parissa. Keskiviikko on arjen kohokohta hänelle ja meille vanhemmille. Minirobottikerho on mahtava juttu! Pikku-veli tulee sitten aikanaan mukaan toimintaan = )
Loistavaa toimintaa kaikille pienille insinööreille ja tutkijoille! Opetussuunnitelma ja opetusteemat on suunniteltu pedagogisesti erittäin taidokkaasti ja lapsilähtöisyys on huikeaa. Mitään hassuja propellihattuja täällä ei näy vaan toiminta on suunnitelmallista, pitkäjänteistä ja todella laadukasta. Kiitos ja suosittelut!
One of the best kid's club we ever tried! Highly recommend.
Tiedekoulun idea on mahtava! Tällaista harrastusta lapsille ei ole aiemmin ollut tarjolla. Ryhmän ohjaaja on hyvä lasten ohjaaja, innostava ja kärsivällinen. Lapsemme idoli😊. Toivoisimme paikkakunnallemme myös tutkijakerhoa ja koodikoulua.
Lapsemme on jäänyt Tiedekoulun Minitutkijakerhoon hyvällä mielellä ja ollut hyväntuulinen haettaessa. Kotona on kertonut tunnin sisällöstä johdonmukaisesti, esitellyt miten kokeita on tehty ja halunnut tehdä niitä kotona yhdessä vanhempien kanssa.

Tutustu Tiedekoulun oppimispolkuihin

Ohjelmointi

Ohjelmointi

Robotiikka

Robotiikka

Luonnontieteet

Luonnontieteet

Seuraa meitä somessa