Päiväleirit

Tiedekoulu järjestää koululaisten loma-aikoina suosittuja päiväleirejä!

Päiväleirin aikana sukelletaan leirin teemaan, opitaan uutta ja syvennetään osaamista mielekkäällä, mukaansatempaavalla tavalla konkreettisesti asioihin pureutuen. Valitse itsellesi mieluinen vaihtoehto ja lähdemukaan oppimismatkalle!

Päiväleirit järjestetään klo 9–15. Leiri-ilmoittautumisen ja paikan varaamisesta lähetämme sähköpostivahvistuksen. Leirin muodostuminen vahvistetaan kun leirille on min 4 ilmoittautunutta. Vahvistuksen mukana lähetämme leirilaskun. Leiri-ilmoittautuminen on sitova. 

Päiväleireille on leirin teeman mukainen suositusikä, mutta tämä on nimensä mukaisesti vain suositus! 

Koodileireille osallistuva tarvitsee mukaansa kannettavan tietokoneen. Tiedekoululla on muutamia lainakannettavia, tiedustele tarvittaessa lisää! 

Lounasaikaan lapset syövät kotoa tuomansa eväät Tiedekoulun tiloissa. Iltapäivällä Tiedekoulu tarjoaa välipalan. 

Tervetuloa mukaan päiväleireille Espoon Finnooseen, Helsingin Kallioon & Malmille, sekä Turun Lonttisiin!

Leirimaksut
1 pv = 85 €
2 pv = 155 €

Leiripaikat
Tiedekoulu Finnoo, Kurjenkellontie 5, 02270 Espoo
Tiedekoulu Kallio, Josafatinkatu 11, 00510 Helsinki
Tiedekoulu Malmi, Malmin raitti 17, 00700 Helsinki
Tiedekoulu Lonttinen, Lonttistentie 9C, 20100 Turku

Luonnontieteet

Tutkijaleiri 7-11v 1-2 pv

Tutkijaleirillä tutustutaan luonnontieteiden perusilmiöihin, opetellaan tutkimaan ja havainnoimaan ilmiöitä ja asioita tieteellisesti ja analyyttisesti.

Ohjelmointi

Koodileiri 7-12v 1-2pv

Koodileirillä käydään läpi ohjelmoinnin perusteita visuaalisten ohjelmointisovellusten avulla ja harjoitellaan ohjelmointia tekemällä oma ohjelmointiprojekti. Koodileiri on tarkoitettu ohjelmointia aloitteleville ja jo edistyneemmille. Leiriohjaaja ohjaa lapsia yksilöllisesti näiden aikaisemman harrastuneisuuden ja ohjelmointikokemuksen perusteella. Oma kannettava tietokone mukaan. Tiedekoululla on 1-2 lainatietokonetta, joita voi vuokrata päiväleirin ajaksi, kysy erikseen.

Animaatioleiri 7-12v 1 - 2pv

Animaatioon ja animaatioiden suunnitteluun tutustutaan tabletilla käytettävin sovelluksin. Leiri sopii hyvin kaikille animaatiosta kiinnostuneille. Animaation perusteisiin, tekniikkaan ja perustoimintoihin kuten hahmon suunnitteluun, venymiseen, litistymiseen, tunnetilan luomiseen, taustojen käsittelyyn sekä äänien tekoon perehdymme Flipaclip-sovelluksella. Leirin aikana oppilailla on käytössä Tiedekoulun tabletit ja iPad kynä. 

Robotiikka

Robottileiri 7-12v 2pv tai 3 pv

Robottileirillä lapset rakentavat legoista erilaisia mekaanisia rakenteita kuten hammasratasrakennelmia, hihnapyöriä ja ruuvipyörärakenteita, joiden avulla rakennetaan erilaisia sovelluksia, koneen osia ja laitteita. Leirillä on myös mahdollisuus testata EV3 älypalikan ohjelmointia ja harjoittella rakentamaan älypalikan ympärille vahvaa mekaniikan rakennetta. Leiri  sopii hyvin vasta-alkajille kuin mekaniikkaa jo harrastavalle robottikerholaisille.

EV3-ohjelmointi ja vahva mekaniikka leiri 7-12v 1-2 pv

Robotiikka ja mekaniikka yhdistyvät kun EV3-älypalikan ympärille rakennetaan vahvaa mekaniikkaa oleva legorakenne ja EV3-älypalikan avulla legorakenne ohjelmoidaan toimimaan halutulla tavalla. Ohjelmointia ja vahvaa mekaniikkaa harjoitellaan suunnittelemalla ja toteuttamalla oma legoprojekti joko pareittain tai pienryhmissä.

Päiväleirit

Tavataan hurjan innostavien päiväleirien merkeissä koululaisten loma-aikoina: syyslomalla, tammikuun 1. viikolla, talvilomalla sekä kesä- ja elokuussa. Tervetuloa mukaan Espoon Finnooseen, Helsingin Kallioon & Malmille, sekä Turun Lonttisiin!

Etsi leirejä

Vaihe 1

Kaupunki

Vaihe 2

Toimipiste

Vaihe 3

Oppimispolku

Harrastusryhmä

Toimipiste

Ajankohta

Ikäryhmä

 

Tutustu Tiedekoulun oppimispolkuihin

Ohjelmointi

Ohjelmointi

Robotiikka

Robotiikka

Luonnontieteet

Luonnontieteet