päiväleirit

Tiedekoulu järjestää suosittuja päiväleirejä koululaisten loma-aikoina.  Elokuun päiväleirit järjestetään klo 9.00 - 15.00 välisenä aikana. Päiväleiri koostuu viidestä 45 min pituisesta oppitunnista. Lounasaikaan lapset syövät kotoa tuomansa eväät Tiedekoulun tiloissa. Iltapäivällä Tiedekoulu tarjoaa välipalan. Päiväleireille on leirin teeman mukaan suositusikä, mutta tämä on vain suositus!

Päiväleiri muodostetaan kun leirille on ilmoittautunut minimimäärä neljä lasta. Leiri-ilmoittautuminen, samoin kuin leiri vahvistetaan sähköpostilla.  Leirilaskut lähetetään leiriviikolla sähköpostitse.

Elokuun päiväleirien ilmoittautuminen on alkanut!

Leirihinnat:

1 pv    70€

2 pv  125€

3 pv  190€

4 pv  227€

5 pv  260€

5pv   EV3 Projektileiri 560€ (Leiri 260€ + Lego Mindstroms EV3 300€)

Ilmoittautuminen:

Lasten Tiedekoulu järjestää päiväleiriä:

Turku, osoite Vanha Hämeentie 42, 20540 Turku

Espoo Olari, osoite Maapallonkatu 8 C, 02210 Espoo

Helsinki Munkkiniemi, osoite Kadetintie 19, 00330 Helsinki (Avartamon tilat)

Helsinki Kallio, osoite Josafatinkatu 11, 00510 Helsinki * Tiedekoulun uudet tilat aukeavat toukokuussa! *

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

Päiväleirien kuvaukset:

Koodileiri 7-12v - 2 pv tai 3pv

Koodileirillä käydään läpi ohjelmoinnin perusteita visuaalisten ohjelmointisovellusten avulla ja harjoitellaan ohjelmointia tekemällä oma ohjelmointiprojekti. Koodileiri on tarkoitettu ohjelmointia aloitteleville ja jo edistyneemmille. Leirin opettaja ohjaa lapsia yksilöllisesti näiden aikaisemman harrastuneisuuden ja ohjelmointikokemuksen perusteella. Oma kannettava tietokone mukaan. Lasten Tiedekoululla on 1-2 lainatietokonetta, joita voi vuokrata päiväleirin ajaksi. Kysy lisää. Lasten Tiedekoululla on nettiyhteys.

Peliohjelmointi 11-15v 2pv

Peliohjelmointileirillä harjoitellaan pelistrategiaa suunnittelemalla ja toteuttamalla tietokonepeli. Leiri sopii ohjelmointia jo harrastaneille lapsille ja nuorille, jotka jo osaavat käyttää jo hieman kirjoittaa koodia ja visuaaliset ohjelmointisovellukset ovat tuttuja. Oma kannettava tietokone mukaa. Ohjeet käytettävästä sovelluksesta ja sen lataamisesta lähetetään ennen päiväleiriä.

Roboajoneuvoleiri 7-12v - 1pv

Roboajoneuvoleirilla lapset rakentelevat legoista erilaisia sähkömoottorilla kulkevia ajoneuvoja. Päivän aikana opitaan mekaniikan perusteita ja järjestetään rakennettujen ajoneuvojen kilpa-ajot. Leiri soveltuu sekä vasta-alkajille että robottikerholaisille.

Robottileiri 7-12v - 2pv tai 3 pv

Robottileirillä lapset rakentavat legoista erilaisia mekaanisia rakenteita, testaavat EV3 älypalikan ohjelmointia ja harjoittelevat rakentamaan älypalikan ympärille toimivaa legorakennelmaa. Tämä leiri sopii sekä vasta-alkajille että robottikerholaisille.

Minirobottileiri 4-6v 1-2pv

Minirobottileirillä lapset tutustuvat yksinkertaisten mekaanisten rakenteiden ja koneen osien rakentamiseen. Tutuiksi tulevat hammasrattaat, akselit, stopparit ja erilaiset tapit, joiden avulla rakennetaan monenlaisia ratasrakenteita, suunnanvaihtajia ja ruuvipyöriä. Leirin aikana tutustutaan myös sähkömoottorin käyttöön, johon legorakennelmat kiinnitetään saaden rakenteet liikkumaan.

EV3 robottileiri 7-13v -1 tai 2pv

Päiväleirillä lapset tutustuvat EV3 älypalikan ohjelmointiin erilaisten harjoitusten avulla ja rakentavat aluksi erilaisia mekaanisia ratkaisuja EV3 älypalikan ympärille. Leiripäivän aikana lapset suunnittelevat ja rakentavat oman projektin, joka ohjelmoimaan EV3 avulla liikkumaan ja toimimaan halutulla tavalla.

EV3 Projektileiri 7 - 13v, 5pv -UUTUUS-

Projektileirillä lapset tutustuvat vahvojen mekaanisten rakenteiden suunnitteluun ja rakentamiseen, EV3 ohjelmointiin ja oppivat rakentamaan EV3 älypalikan ympärille isomman kokonaisen rakennelman kuten robotin, käärmeen, skorpionin, joka ohjelmoidaan toimimaan suunnitellulla tavalla. Jokainen suunnittelee ja toteuttaa myös oman ison projektin. Leirihinta sisältää ohjauksen opetuksen ja Lego Mindstorm EV3 setin. Leiripaikkoja rajoitetusti Kalliossa.

Tutkijaleiri 7-12v - 1- 2pv

Tutkijaleirillä tutustutaan luonnontieteiden perusilmiöihin, opetellaan tutkimaan ja havainnoimaan ilmiöitä ja asioita tieteellisesti ja analyyttisesti.