Päiväleirit

Tiedekoulu järjestää koululaisten loma-aikana luonnontieteistä, robotiikasta ja koodauksesta eripituisia päiväleirejä. Päiväleirejä järjestetään pääasiassa Tiedekoulun omissa toimipisteissä Espoossa, Kalliossa ja Turun Nummessa.  Päiväleirit ovat kestoltaan 1-5 pv ja leirin teemasta riippuen lapsi voi osallistua joko koko leiriin tai vain osaan siitä. Leiripäivä on klo 9.00 - 15.00. Lounasaikaan lapset syövät kotoa tuomansa eväät Tiedekoulun tiloissa. Iltapäivällä Tiedekoulu tarjoaa välipalan. Päiväleireille on leirin teeman mukainen suositusikä, mutta tämä on vain suositus!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://www.tiedekoulu.fi/ilmoittautuminen/leirit/

 

Päiväleiri muodostetaan kun leirille on ilmoittautunut minimi neljä lasta. Leiri-ilmoittautumisesta tulee näytölle ilmoittautumisvahvistus. Leiri vahvistetaan sähköpostilla kun min 4 ilmoittautumista/leiri. Leirilaskut lähetetään leiriviikolla sähköpostitse. Muistathan ilmoittaa viipymättä mahdollisista muutoksista! Leiri-ilmoittautuminen on sitova kun leiri on vahvistettu.

 

Leirihinnat:

1 pv    85  €

2 pv  155  €

3 pv  230 €

4 pv  300 €

5 pv  350 €

 

Teemaleirit:

2 pv Mikrobit leiri 185 € ( leiri + Micro: bit laite)

5 pv  EV3 Projektileiri 560€ (Leiri 260€ + Lego Mindstroms EV3 300€)

 

Päiväleirien toimipisteet:

Turku, osoite Vanha Hämeentie 42, 20540 Turku

Espoo Olari, osoite Ylistörmä 5, 02210 Espoo

Helsinki Kallio, osoite Josafatinkatu 11, 00510 Helsinki 

 

Päiväleirien kuvaukset:

 

TUTKIJALEIRIT

Tutkijaleiri 7-12v - 1- 2pv

Tutkijaleirillä tutustutaan luonnontieteiden perusilmiöihin, opetellaan tutkimaan ja havainnoimaan ilmiöitä ja asioita tieteellisesti ja analyyttisesti. Syyslomaviikon tutkijaleirien teemat ovat ihminen ja meri.

 

Ihmeellinen ihminen -leiri 7 -12v 2pv

Tällä leirillä sinä olet tutkimuksen kohteena! Leirillä tutustutaan tarkemmin ihmisen elimistöön ja sen toimintaan. Testataan aistien toimintaa. Voiko aisteja yrittää huijata, entäpä miten onnistuu aivojen toiminnan huijaus? Miten nopeat ovat refleksisi?  Tiedätkö miltä sydämesi näyttää ja kuulostaa tai toimii?  Entä miten käsi toimii? Leirillä tutustutaan ja tutkitaan ihmiskehon toimintaa,  demonstroidaan elintoimintoja ja tehdään erilaisia malleja kuten aivohattu ja elimistön mallit. Päiväleirillä tehdyt mallit saat mukaasi.

 

Merentutkijaleiri 7-12v 2pv

Merentutkijaleirillä tutustutaan mereen elinympäristönä. Opetellaan ja tutkitaan erilaisia meressä eläviä eliöitä ja kasveja. Mistä merivesi muodostuu? Millaisia meren eliöitä on kallio- tai hiekkapohjaisissa vesistöissä? Tutuiksi tulevat erilaiset merentutkimuksessa käytettävät tutkimusmenetelmät mm. sukeltaminen ja paineastia. Leirin aikana pohditaan myös ihmisen vaikutusta merten hyvinvoinnille. Tutkitaan miten ja mistä mereen päätyy pienikokoisia muoveja ja miten mikromuovit voidaan erotella ja estää niiden pääsy meriin.

 

OHJELMOINTILEIRIT

Koodileiri 7-12v - 2 pv tai 3pv

Koodileirillä käydään läpi ohjelmoinnin perusteita visuaalisten ohjelmointisovellusten avulla ja harjoitellaan ohjelmointia tekemällä oma ohjelmointiprojekti. Koodileiri on tarkoitettu ohjelmointia aloitteleville ja jo edistyneemmille. Leirin opettaja ohjaa lapsia yksilöllisesti näiden aikaisemman harrastuneisuuden ja ohjelmointikokemuksen perusteella. Oma kannettava tietokone mukaan. Lasten Tiedekoululla on 1-2 lainatietokonetta, joita voi vuokrata päiväleirin ajaksi. Kysy lisää. Lasten Tiedekoululla on nettiyhteys.

 

Peliohjelmointi 11-15v 2pv

Peliohjelmointileirillä harjoitellaan pelistrategiaa suunnittelemalla ja toteuttamalla tietokonepeli. Leiri sopii ohjelmointia jo harrastaneille lapsille ja nuorille, jotka jo osaavat käyttää jo hieman kirjoittaa koodia ja visuaaliset ohjelmointisovellukset ovat tuttuja. Oma kannettava tietokone mukaa. Ohjeet käytettävästä sovelluksesta ja sen lataamisesta lähetetään ennen päiväleiriä. 

 

Scratch pelileiri 7-12v 2pv  -UUTUUS-

Visuaalinen ohjelmointisovellus Scratchin avulla harjoitellaan tietokonepelin toimintoja, mallinnetaan pieniä peliprojekteja sekä suunnitellaan ja toteutetaan oma peli.  Oma kannettava tietokone mukaan, jossa Chrome selain ja Adobe Flash Player asennettuna.

 

Python leiri 10-15v 2pv  -UUTUUS-

Python leirillä pääset joko tutustumaan itsellesi uuteen tekstuaaliseen ohjelmointikieleen tai kehittämään taitojasi eteenpäin. Leirillä luodaan värikästä taidetta koodaten ja/tai toteutetaan yhdessä suunniteltu peliprojekti Pythonilla. Oma kannettava tietokone mukaan, jossa Chrome selain.

 

Micro:bit leiri 10-15v 2pv  -UUTUUS-

Kuinka saat ohjelmoitua Micro:bitin LED valoista animaation tai pelin? Mitä antureilla tai sensoreilla voi tehdä? Mitä tapahtuu, kun pääset osaksi Micro:bitin virtapiiriä? Leirillä tutustutaan mm. näihin ja moniin muihin sovelluksiin. Micro:bit on monipuolinen laite, jota voidaan ohjelmoida niin graafisilla paloilla kuin tekstuaalisilla ohjelmointikielillä kuten Python, JavaScript tai C+++. Mircobit ohjelmointi sopii niin vasta-alkajalle kuin ohjelmointia jo harrastaneelle koululaiselle. Mukaan oma kannettava tietokone, jossa on Chrome selain ja USB-portti. Micro:bit kuuluu leirin hintaan ja näin koodausharjoituksia voi jatkaa myös leirin jälkeen. 

 

ROBOTTILEIRIT

Roboajoneuvoleiri 7-12v - 1pv

Roboajoneuvoleirilla lapset rakentelevat legoista erilaisia sähkömoottorilla kulkevia ajoneuvoja. Päivän aikana opitaan mekaniikan perusteita ja järjestetään rakennettujen ajoneuvojen kilpa-ajot. Leiri soveltuu sekä vasta-alkajille että robottikerholaisille.

 

Robottileiri 7-12v - 2pv tai 3 pv

Robottileirillä lapset rakentavat legoista erilaisia mekaanisia rakenteita, testaavat EV3 älypalikan ohjelmointia ja harjoittelevat rakentamaan älypalikan ympärille toimivaa legorakennelmaa. Tämä leiri sopii sekä vasta-alkajille että robottikerholaisille. 

 

Minirobottileiri 4-6v 1-2pv

Minirobottileirillä lapset tutustuvat yksinkertaisten mekaanisten rakenteiden ja koneen osien rakentamiseen. Tutuiksi tulevat hammasrattaat, akselit, stopparit ja erilaiset tapit, joiden avulla rakennetaan monenlaisia ratasrakenteita, suunnanvaihtajia ja ruuvipyöriä. Leirin aikana tutustutaan myös sähkömoottorin käyttöön, johon legorakennelmat kiinnitetään saaden rakenteet liikkumaan.

 

EV3 leiri 7-15v -1 tai 2pv

Robotiikka ja mekaniikka yhdistyvät kun EV3 älypalikan ympärille rakennetaan vahvaa mekaniikkaa oleva legorakenne ja EV3 älypalikan avulla legorakenne ohjelmoidaan toimimaan halutulla tavalla. Ohjelmointia ja vahvaa mekaniikkaa harjoitellaan suunnittelemalla ja toteuttamalla oma legoprojekti joko pareittain tai pienryhmissä.

 

EV3 Projektileiri 7 - 15v, 5pv

Projektileirillä lapset tutustuvat vahvojen mekaanisten rakenteiden suunnitteluun ja rakentamiseen, EV3 ohjelmointiin ja oppivat rakentamaan EV3 älypalikan ympärille isomman kokonaisen rakennelman kuten robotin, käärmeen, skorpionin, joka ohjelmoidaan toimimaan suunnitellulla tavalla. Jokainen suunnittelee ja toteuttaa myös oman ison projektin. Leirihinta sisältää ohjauksen opetuksen ja Lego Mindstorm EV3 setin. Leiripaikkoja rajoitetusti Kalliossa.

  

Suomen Tiedekoulu Oy