Unity syventävä-Peli 3

Laajuus: 30 oppituntia

Ikäsuositus: 12-17 vuotta

Tarvikkeet: Koodikouluun tiedekoululainen tarvitse mukaan oman kannettavan tietokoneen + laturin. Ulkoinen hiiri ja hiirimatto suositeltava. Tiedekoululla on nettiyhteys. Mahdolliset ruutuajat on hyvä tarkistaa ja tietokoneen akku ladata jo kotona, jotta tietokonetta voi käyttää koko oppitunnin ajan.

Ryhmän kuvaus: Unity syventävä 3 on jatkoryhmä Unity syventävä 1 ja 2 tason sekä Koodikoulu 4 -5 - Peliohjelmoinnin tasot suorittaneille oppilaille tai vastaavat taidot omaaville. Pelimoottorina toimii Unity ja ohjelmointikielenä C#.

Oppimistavoitteet:

• lapsi osaa peliohjelmoinnin perusteet ja käsitteet
  • lapsi osaa käyttää peliohjelmoinnin ohjelmointityökalua tarkoituksenmukaisesti
  • lapsi oppii pelin suunnittelun eri vaiheet
  • lapsi kehittää loogista päättelykykyään sekä ongelmanratkaisutaitojaan edelleen sekä oppii yhdistelmään tietoa ja soveltamaan sitä
  • lapsi osaa soveltaa ohjelmointitaitojaan soveltavaan projektiin
  • lapsi oppii perusteellisemmin hyödyntää Unity pelimoottoria, joilla voi suunnitella ja toteuttaa pelejä

Unity Syventävä 3. taso muodostuu Unity Syventä 3lk1 ja Unity Syventävä 3lk2 lukukausista.

Toteutus:

Jokaisella oppitunnilla on oma teemansa, jonka tavoitteena on, että lapsi oppii aiheena olevan perusteorian ja pääsee soveltamaan sitä heti käytännössä harjoitusten ja tehtävien kautta. Ryhmässä suunnitellaan ja toteutetaan oma peliprojekti.

Oppituntien teemat

Unity syventävä 3lk1

1. Endless Roborunner 1 - Alkuvalmistelut
  2. Endless Roborunner 2 - Päättymätön kenttä
  3. Endless Roborunner 3 – törmäykset ja mobiiliohjaus
  4. Endless Roborunner 4 – Käyttöliittymä
  5. Endless Roborunner 5 – Viimeistely
  6. Flipperi 1 - Kenttä
  7. Flipperi 2 – Flipper-mailat
  8. Flipperi 3 - Pop Bumbers
  9. Flipperi 4 - Lisää palloja ja pisteitä
  10. Flipperi 5 - Viimeistely
  11. Isometrinen peli 1 - Alkuvalmistelut
  12. Isometrinen peli 2 – Vastustajan liikkeet
  13. Isometrinen peli 3 – Vuoropohjainen taistelu
  14. Isometrinen peli 4 - Terrain tool
  15. Isometrinen peli 5 – Viimeistely

Kevätlukukausi on käynnissä

Tiedekoulun kevätlukukausi 2024 starttasi tammikuussa viikolla 3 ja 4, jee!

- Mietinnässä jo syksy ja tulevan lukuvuoden ryhmät? Lukujärjestys ja ilmoittautuminen avautuu huhti-toukokuun aikana. Pysy kuulolla! -

Päiväleirit

Tavataan hurjan innostavien päiväleirien merkeissä koululaisten loma-aikoina: syyslomalla, tammikuun 1. viikolla, talvilomalla sekä kesä- ja elokuussa. Tervetuloa mukaan Espoon Finnooseen, Helsingin Kallioon & Malmille, sekä Turun Lonttisiin!

- Mietinnässä jo kesäleirit? Lukujärjestys ja ilmoittautuminen avautuu huhti-toukokuun aikana. Pysy kuulolla! -

Unity syventävä-Peli 3 on mahtava valinta!

Hups, Unity syventävä-Peli 3 -ryhmiä ei ole juuri nyt tarjolla, katso muita Ohjelmointi vaihtoehtoja täältä ›