Koodikoulu 4-IoT

Laajuus: 30 oppituntia

Oppitunnin pituus: 60 minuuttia

Ikäsuositus: 10-14 vuotta

Ryhmän kuvaus: Koodikoulu 4-IoT on syventävä jatkoryhmä, jossa tutustutaan ja syvennytään sulautettuihin järjestelmiin ja IoT -laitteiden ohjelmointiin. Tasolla 4-IoT työskennellään sekä visuaalisilla ohjelmointisovelluksilla että käytetään tekstuaalista ohjelmointia.

Oppimistavoitteet:

• lapsi osaa käyttää erilaisia visuaalisia ohjelmointityökaluja ja käyttää niitä tarkoituksenmukaisesti
  • lapsi kehittää loogista päättelykykyään sekä ongelmanratkaisutaitojaan edelleen sekä oppii yhdistelemään tietoa ja soveltamaan sitä
  • lapsi oppii sulautettujen järjestelmien perusteet ja osaa ohjelmoida niitä
  • lapsi oppii IoT-laitteiden perusteet ja oppii käyttämään sekä ohjelmoidaan niitä
  • lapsi syventää Python-ohjelmoinnin osaamistaan
  • lapsi oppii suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia ohjelmia ja ohjelmarakenteita

Toteutus:

Jokaisella oppitunnilla on oma teemansa. Tavoitteena on, että lapsi oppii aiheena olevan perusteorian ja pääsee soveltamaan sitä heti käytännössä harjoitusten ja tehtävien kautta. Ryhmässä suunnitellaan ja toteutetaan oma peliprojekti.

Oppituntien teemat

Koodikoulu 4lk1/IoT

1. Micro:bitin käyttöönotto, ohjaaminen, kuvakirjasto
  2. Teksti
  3. Toistolauseet
  4. Ehtolauseet
  5. Satunnaisuus
  6. Nappien ohjelmointi
  7. Painikkeet ja ehtolause
  8. Kiihtyvyysanturi
  9. Sovelletaan: Kompassi
  10. Sovelletaan: Virtuaalilemmmikki
  11. Sensorit
  12. Listat ja nopeuspeli. Osa 1.
  13. Listat ja nopeuspeli. Osa 2.
  14. Oma projekti
  15. Oma projekti

Koodikoulu 4lk2/IoT

1. Laitteiden yhdistäminen
  2. Radiopeli
  3. Led -virtapiiri ja dc-moottori
  4. Sähkön mittaaminen
  5. Kytkimet ja liikennevalot
  6. Ulkoiset komponentit
  7. Komponenttien ohjelmointi
  8. Kytkimen käyttö
  9. Sovelletaan: Reaktioaikamittari
  10. Äänen tuottaminen
  11. Luokat
  12. Sovelletaan: Matopeli
  13. Äänestyslaite
  14. Oma projekti
  15. Oma projekti

Kevätlukukauden 2023 uudet ja jatkavat harrastusryhmät

Ilmoittautuminen kevään ryhmiin on auki, jippii! Kevätlukukaudella aloitamme uusia, alkeisryhmiä osassa toimipisteistä. Valittavinasi lisäksi ne jatko- ja syventävät ryhmät, joihin voimme ottaa uusia, lähtötason taidot omaavia oppilaita.

Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä, toimi ripeästi. Kevätlukukausi 2023 käynnistyy tammikuussa viikolla 3. Tervetuloa uudet ja jatkavat tiedekoululaiset!

PS! Syyslukukaudelle ilmoittautunut oppilas siirtyy automaattisesti kevään jatkoryhmään, oppitunnin ajankohta pysyy samana myös kevätlukukaudella. Uutta ilmoittautumista ei tarvita.

Koodikoulu 4-IoT on mahtava valinta!

Hups, Koodikoulu 4-IoT -ryhmiä ei ole juuri nyt tarjolla, katso muita Ohjelmointi vaihtoehtoja täältä ›

Ohjelmointi ›

Robotiikka ›