Samsung x Tiedekoulu: oppimisohjelma tuo tekoälytaidot yläkouluihin

Samsung ja Tiedekoulu käynnistävät teknologiaan ja luonnontieteisiin keskittyvän oppimisohjelman yläkoululaisille sekä yläkoulun opettajille. Tiedekoulu vastaa yhdessä Samsungin kanssa vanhempien toiveeseen lasten ja nuorten mahdollisuudesta tutustua tekoälyyn turvallisessa ja opettavaisessa ympäristössä.

Ohjelmassa yläkouluikäiset pääsevät ratkaisemaan yhteiskunnallisia haasteita luovasti tekoälyn ja teknologian avulla. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle yläkouluikäiselle perustiedot tekoälystä, ohjelmoinnista ja robotiikasta.

Lataa oppimisohjelman kuvaus: PDF | PPT

Ilmoita koulusi mukaan syksyn 2024 toteutukseen nyt!

Yläkoulut kaikkialta Suomesta voivat ilmoittautua mukaan maksuttomaan ohjelmaan, johon sisältyy myös opettajien koulutusta. Itse työpajavaihe kestää kouluissa viikon, jolloin Tiedekoulun opettajat tulevat kouluille ohjaamaan työpajoja ja oppilaiden projekteja. Koulujen osallistuminen ohjelmaan on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi ja matalalla kynnyksellä toteutettavaksi.

Ohjelmaan valitaan syksyn 2024 toteutukseen mukaan ensimmäiset 10 ilmoittautunutta koulua.

Parhaat projektit palkitaan vuoden lopussa Helsingissä järjestettävässä esittelytilaisuudessa. Voittajaryhmän koulu saa Samsungilta palkinnoksi laitteet IT-nurkkauksen rakentamiseen koululle.

Ilmoittaudu
Yhdeksänvuotiasta robottikerholaista on ollut aiemmin vähän vaikea innostaa harrastuksiin. Robottikerhoon lähtemistä kuitenkin odotetaan joka kerran palavalla innolla. Tänään kommentti lomaviikon jälkeen oli: "Jee, kivaa kun tänään pääsee kerhoon! Siellä on tosi kivaa, siellä ei koskaan arvostella ketään." Kiitos, olette onnistuneet siinä tärkeimmässä!
Lapsemme oli todella onnellinen EV3 leiristä ja haluaa jatkossakin tulla sekä päiväleireille, että aloittaa harrastuksen Tiedekoululla.
One of the best kid's club we ever tried! Highly recommend.
Yleisesti kovasti olemme pitäneet Tiedekoulusta ja varmasti jatkossakin meiltä sinne tulee lapsia. Perheen vanhin lapsi onkin jo kolmatta vuotta teillä. Ja kolmas perheen kuopus haluaa ehdottomasti mukaan ensi syksynä
Mahtava huomata kuinka lapsemme on kehittynyt Legojen parissa. Omatoimisesti rakentaa ohjeista esim. Technical legoja 8-14 v tarkoitettuja. Hankin hänelle Lego rakennuskirjoja, jotka selvästi inspiroivat. Aito nautinto ja into loistaa hänestä, tärkeän harrastuksensa parissa. Keskiviikko on arjen kohokohta hänelle ja meille vanhemmille. Minirobottikerho on mahtava juttu! Pikku-veli tulee sitten aikanaan mukaan toimintaan = )