ajankohtaista

Syyslomaviikoilla ei oppitunteja

Koululaisten syyslomaviikoilla ei ole harrastuskerhojen oppitunteja! Mukavaa lomaa tiedekoululaiset!

- vko42 Hki, Espoo, Vantaa, Vihti, Lohja, Turku, Kaarina, Tampere, Hml, Vaasa, Kuopio ja Jyväskylä

- vko43 Pori, Lahti, Kouvola, Lpr, Oulu ja Tornio

 

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2019-2020

Syyslukukausi alkoi elokuussa viikolla 34 ja päättyy viikolla 49 tai 50 mikäli pyhäpäivä tai kerhon peruuntuminen esim. sairaustapauksessa siirtävät oppitunteja. Lukukausi käsittää 15 kerran viikossa pidettävää oppituntia. Syyslukukaudella ilmoittautuminen tehdään koko lukuvuodeksi (syys- ja kevätlukukaudeksi) kerralla. Tämä mahdollistaa, että tiedekoululaisella on harrastuspaikka varattuna koko lukuvuodeksi ja harrastus säilyy  samana päivänä koko lukuvuoden. Ilmoittautuminen vahvistetaan automaattisella sähköpostilla, jossa on linkki syyslukukauden laskuun. Kevätlukukaudelle ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan lapsi jatkaa automaattisesti jatkoryhmässä. Kevätlukukauden lasku lähetetään sähköpostilla joulukuussa. Mikäli lapsi ei syystä tai toisesta jatka kevätlukukaudelle, pyydämme ilmoittamaan asiasta 1.12.2019 mennessä. 

 

Syysloman päiväleireille ilmoittautuminen avattu Turku, Espoo ja Helsinki

Tiedekoulu järjestää mielenkiintoisia robotiikan, luonnontieteiden ja ohjelmoinnin päiväleirejä Turussa, Espoossa, ja Helsingissä. Leiri-ilmoittautuminen on avattu. Tervetuloa! 

 

Lekolar yhteistyöhön Tiedekoulun kanssa

Tiedekoulu ja Lekolar ovat aloittaneet yhteistyön keväällä 2019. Lekolar on erikoistunut pedagogisten kasvu- ja oppimisympäristöjen luomiseen ja Tiedekoulun oppimissisällöt täyttävät hienosti uuden ajan koulujen ja päiväkotien tarvetta mahdollistaa digitaalinen oppiminen opetussuunnitelmien mukaisesti. 

 

Lekolar luo kouluille Makerspace -tiloja, joissa hyödynnetään sekä analogisia että digitaalisia työkaluja ja materiaaleja. Oppilaat harjoittelevat yhdessä esimerkiksi ohjelmointia, robotiikkaa, 3D-tulostusta, elektroniikkaa ja muuta mielenkiintoista. Painopiste on ideoiden kehittämisessä ja testaamisessa paikassa, jossa on käytettävissä 3D-tulostin, lasereista, juotostyökaluja jne. Kantavana ajatuksena on, että kaikki ovat sekä opettajia että oppilaita. Makerspace-tila tukee oppimista mahdollistaen käsillä tekemisen. "Yhteistyö Tiedekoulun kanssa on Lekolarille hieno mahdollisuus tarjota oppimisympäristöjen lisäksi myös koulutusta uusien tekniikoiden ja robotiikan hyödyntämiseen opetuksessa", kommentoin Lekolarin kehityspäällikkö Mikko Kyrö. 

 

Kokeillaan, koodataan ja rakennetaan yhdessä

Tiedekoulun koulutuksissa opettajille ja oppilaille annetaan välineet sekä opettaa että oppia esimerkiksi ohjelmallista ajattelua, ohjelmoinnin perusteita, logiikkaa ja robotiikkaa. Tiedekoulun historia alkaa vuodesta 2012, Tiedekoulun perustajan Maria Leivon pitämistä tiedekerhoista. Hyvin pian toimintaan mukaan tuli myös robotiikkaa ja ohjelmointia ja lasten innostuksen kannustamana, Tiedekoulu aloitti virallisesti toimintansa vuonna 2015 Turussa, Oulussa ja Espoossa. Maria Leivo on ollut mukana Turun ammattikorkeakoulun opetussuunnitelma- ja innovaatiopedagogiikkatyössä sekä kansainvälisen insinöörikoulutukseen standardin CDIO.n jalkauttamistyössä Turun ammattikorkeakouluun. MIT:stä lähtöisin olevan CDIO-standardin tavoitteena on tuoda insinöörikoulutukseen enemmän soveltamista, itsenäistä suunnittelua sekä käytännön toteutusta, jolloin erityisesti kehittyvät ongelmanratkaisutaidot, soveltamisen ja analysoinnin taidot. Kaikista näistä aineksista on systemaattisen kehitystyön ja kokeilujen pohjalta syntynyt Tiedekoulun opetussuunnitlema, Tiedekoulun tuntien toteutustavat sekä pedagoginen lähestymistapa opittavaan asiaan. 

    

Tiedekoululaisten kuvat  - sivu FB:ssa

Oppituntien legorakennelmista, koodiprojekteista ja tutkimuksista otetaan valokuvia, joita julkaistaan Tiedekoululaisten kuvat -nimisellä FB sivulla. Kuvien avulla lapset voivat läheisten kanssa seurata lukukaudella opittuja ja tehtyjä asioita. Kuvia ladataan S2018 + paikkakunta kohtaisiin albumeihin.  Huomioithan,  että kuvien määrä vaihtelee ja kaikilta oppitunneilta ei välttämättä julkaista kuvia. Uuden oppiminen, oivallus ja innovointi ovat oppitunnin tärkeimmät asiat.  

   


Suomen Tiedekoulu Oy